• vjeko1701
    12.2k
    Nada je da će većina shvatiti hint i smanjiti s takvim osnovnoškolskim glupostima. Al strpljenja je sve manje.

Problem je da se ne želi Zona pretvoriti u forum kršćanske mladeži. Ima mjesta i uvijek će biti mjesta nekoj zdravoj za*ebanciji na račun svega pa tako i kluba i njegovih zaposlenika. Problem dolazi kad neki nemaju nikakvu mjeru niti razumiju zdravorazumsku granicu dobrog ukusa.
  • Paggini
    38.3k
    Nivo i kontruktivnost rasprave na Zoni je potpuno devalvirao. To se mora zaustaviti, a metode su vam preblage.Zagi

A jebiga, idemo nekom metodom mid moderiranja, da dopustimo izražavanje ljutnje, koja je često opravdana, ali kad recimo se dogodi prodaja Sučića ili otkaz Bjelici, svi kolektivno izgube um i divljaju po svim temama i šta onda da radimo? Pobaniramo 50, 60 ljudi? I to nije riješenje, jebiga.

Većinu vremena forum je ok, u ovim mirnodopskim vremenima, i tad se ne dopuštaju kojekakvi oštriji nazivi kao što se dijelom dopuste u ovim šizofrenim danima jer Dinamo je emocija i jebiga, razumijemo da je tako i dopusti se jednim dijelom.

Ipak je navijački forum na kraju dana, neće nikad biti fini forum gdje se raspravlja o književnosti.
  • Droljo
    12.1k
    Vi uspijete i naj benigniju raspravu dići na viši nivo. :blush:
  • Sajla
    7.1k
    Ipak je navijački forum na kraju dana, neće nikad biti fini forum gdje se raspravlja o književnosti.Paggini

ma nabijem vas i na Hemingwaya i na Dostojevskog, glavno da su stranci, ha? a kaj fali domaćim dečkima - Krleža, Marinković, Šenoa..?
    ne brinem se ja da to ne bi brzo eskaliralo ;)
  • Nolifer
    9.5k
    Čekam samo Majkija da krene o tome nakon višnjevca, make zona great again
  • Slush
    875
    Moram Vjeku pohvalit od moderatora, taj ne jebe zivu silu.

Paggini mi je predobra dusa za moderatora. Da ga pitas koju zelju imas, rekao bi mir u svijetu :cool:

Takoder moram Krizija pohvalit za uvod u utakmice, to mi ko lektira dode.
  • Paggini
    38.3k
    rekao bi mir u svijetu :cool:Slush

I par genocida... :cool:
  • prefontaine
    957
    Pitanje, nisam upratio da je bilo, a možda i je...

Zašto je Zona otvorena, ili je velikim dijelom otvorena, za javnost? Ipak je ovo forum namijenjen užem klubu ljudi (prije svega navijačima, simpatizerima i ljudima koji žele biti bliže vijestima, službenim i neslužbenim, a tiču se Dinama).
  • Zagi
    9.2k
    A jebiga, idemo nekom metodom mid moderiranjaPaggini
    Ja bih to nazvao metodom preodgoja, a niste tete u vrtiću. Ćak niti njima to nebi trebao biti opis posla.
    svi kolektivno izgube um i divljaju po svim temama i šta onda da radimo? Pobaniramo 50, 60 ljudi? I to nije riješenje, jebiga.Paggini
    Zašto ne?
  • Infinity
    17.4k
    Pitanje, nisam upratio da je bilo, a možda i je...

Zašto je Zona otvorena, ili je velikim dijelom otvorena, za javnost? Ipak je ovo forum namijenjen užem klubu ljudi (prije svega navijačima, simpatizerima i ljudima koji žele biti bliže vijestima, službenim i neslužbenim, a tiču se Dinama).
    prefontaine

Zato sto je vlasnik tako odlucio. Nema potrebe da ovdje imamo 10.000 registrovanih clanova, a da ih pise 1.000. Netko tko samo cita, a nikada ne pise ce mozda sutra nekome je*ati mater kad je vec registrovan, a sigurno se nece registrovati samo zbog toga. Ja osobno smatram da su mnoge prednosti otvorenog foruma.

Koga zanima, neka cita, pa makar to bili konkurenti. Ovdje se ne dijele, tj. borimo se da se ne dijele povjerljive informacije, a oni koji ne trebaju doci do tih informacija ce doci i na otvorenom i na zatvorenom forumu, ako je ista podijeljena na forumu. Ne igra nam nikakvu ulogu sto neki tovar cita nase misljenje o Maricu, Sucicu, Jakiru, Zajecu itd. Nista oni s tim misljenjem napraviti ne mogu. A da zatvorimo forum i dijelimo ono sto se ne smije dijeliti? Svaki drugi clan bi jedva docekao reci ekipici neku socnu informaciju, a clanovi Hajduka ili Rijeke se isto tako mogu registrovati i sutra znati sve sto ne bi trebali.

Ne mozemo imati zatvorenu zajednicu na forumu, jer je to nemoguce kontrolirati, tj. sveli bi se na broj clanova s kojim se mozemo prebaciti na neku viber grupu.
  • Paggini
    38.3k
    to nazvao metodom preodgoja, a niste tete u vrtiću. Ćak niti njima to nebi trebao biti opis posla.Zagi

A gle, većina članova ovdje nema prijašnjeg iskustva u forumskom načinu pisanja i komuniciranja jer su navikli na whapp grupe i facebook komentare, jebiga - neki shvate i nastave pisati, neki ne shvate i dobiju trajni. Bilo je par članova koji su sad kvalitetni, a počeli su isto sa spamanjem, divljanjem i ovim i onim.

Kao da, ne bi nam trebao biti preodgoj primaran, ali svi smo ovdje navijači Dinama koji žele dobro klubu, ako i ulete tako, objasni im se, popiju ban. Ovi koji se neće promijeniti, uglavnom ni ne ostanu dugo.

Zašto ne?Zagi

A čemu? Jel misliš da će to spriječiti šizofreniju? Ili da je neće biti? Jedino riješenje je zatvaranje i baniranje 90 posto foruma, ostanak ekipe koja ima određen broj postova/lajkova, što uglavnom i sugerira neki kvalitet, ali eto, ne znam, ja osobno nisam za te metode prevelike represije. I ovako se u zadnjih par mjeseci povećao broj banova i dana za hlađenje snažnije, a ići će vjerojatno i strože ako bude bilo potrebno

Onaj dan s Bjelicom se moglo podijeliti 150 banova, ali postoje pravila foruma i nijedno od njih nije "ne budi šizofren"... ako su unutar pravila, a ako je ekstremna situacija malo izvan pravila, dopusti se.

I ovako cmolje cijele jebene dane kako im se nista ne dopusta...
  • Mr Anderson
    10.6k
    Moram Vjeku pohvalit od moderatora, taj ne jebe zivu silu.Slush

Vjeko je zanat učio od revolveraša na S-Netu.:lol:
  • vjeko1701
    12.2k
    Vjeko je zanat učio od revolveraša na S-NetuMr Anderson

Bio sam ja i mod i admin prije prvih koraka na snetu. xD
  • Paggini
    38.3k
    Bio sam ja i mod i admin prije prvih koraka na snetu. xDvjeko1701

Kad se sjetim svog moderiranja na forum.hr tamo sredinom i krajem 2000ih, kad mi je ekipa dala moderiranje popularnog podforuma ne znajući da imam 17 godina.

Kakva je to cistka neprijatelja bila, ni bravar je se ne bi posramio.

Mogao bih složit listu nekih upitnih Zonaša, pa im skucati permabanove tijekom noći, nazvati to "noć dugih banova"
  • Mali Zeus
    15.9k
    Nikad nisam bio mod, što je sreća jer bi iz čiste lijenosti masovno banao, samo da ne moram čitati sve.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.