• vjeko1701
    12.4k
    Znači upozorim vas na drugoj temi i onda sve to prebacite ovdje. Iskreno, nisam vam ni mama ni tata da moram slušati "ali ali ovaj je počeo".

Moj savjet, ignorirajte se. Ili nemojte. Nastavite raspravljati ali sad ću strogo gledati što i kako se piše. Sve kaj je normalna rasprava, super. Osobni napadi, komentari, vraćanje svađa od prije dvije godine. Život je prekratak da se ovo vaše ide raspetljavat.

Ili krenite od 0, clean slate ili prestanite ulazit u rasprave.
  • Bosskovitz
    14.7k
    Nema ovo smisla. Jebiga, probao sam.
  • vjeko1701
    12.4k
    Nije tu stvar probati niti tko je u pravu ili u krivu, Kaj god da se sad napravi jednom, drugi će u zadnje dvije godine naći primjer kad je ovaj drugi to napravio, Jednostavno ili trebate krenuti ispočetka ali će se ubuduće onda pomnije pratiti tko se kako ponaša ili trebate stati.

Vjerujete, ako me natjerate da idem čitat vaše rasprave unazad godinu dvije, vjerojatno se može i jednom i drugom naći stvari za sankciju. Oboje ste znali ići u offtopic, oboje ste se znali spustiti na osobnu razinu. A koja je poanta toga. Uopće tu nije bitno tko je prvi il drugi, tko je više ili manje.
  • Maksim Maksimirski
    7.1k
    Aktivacijom Vjeke ovaj forum se pretvara u nešto slično Sportnetu. Je li to pohvala ili negativna kritika prosudite sami. Za mene je to negativna kritika.

Forumi su zamišljeni kao mjesto slobodne razmjene mišljenja gdje ljudi mogu iznositi svoje stavove dok god ne rade baš teške grijehove poput prijetnji smrću, psovanja majke drugim forumašima i slično. Tako je i bilo dok su moderatori poput senatora dede vodili kolo. Pa čak moram pohvaliti i Krizya ili Marcija Amorosa sa kojima se uglavnom nisam slagao ali su bili korektni i nisu opstruirali rasprave. Danas pušu novi vjetrovi i imam dojam (i ne samo ja) da se banira ljude olako, samo zato jer ''konstantno pišu isto, ponavljaju iste teze i dosadni su''. Pa svi konstantno pišu isto i ponavljaju iste teze. Ovi koji su protiv Marića konstantno pišu protiv Marića, ovi koji su za Cannavara konstantno pišu za Cannavara, ovi koji su protiv Bjelice konstantno pišu protiv Bjelice, ovi koji su za Bjelicu konstantno pišu za Bjelicu itd. Jedino je razlika što ovi forumaši koji su protiv recimo nekog iz uprave živciraju određenog moderatora pa on njima traži i najmanju sitnicu za baniranje dok drugi, oni ponizniji i savitljiviji, koji mu inače lajkaju svaki komentar i tretiraju ga kao Jandroković Plenkovića, imaju dosta privilegiraniji položaj.

Mnogi ljudi koji su pisali ozbiljne komentare lagano napuštaju Zonu (kao nekad Snet) ili puno manje pišu. Predviđam da će se Zoni dogoditi isto što i Sportnetu. Otiđite na taj forum, pročitajte neku temu i otkrit ćete da je 99 posto komentara jednorečenično, jednostavno, nemaštovito, kratko. Tako će biti i ovdje jer se nitko živ neće usuditi pisati normalnu opsežnu kritiku predsjednika kluba, uprave ili trenera, čak se ni moderatore na Zoni neće usuditi kritizirati jer će se bojati bana. U takvoj situaciji je onda najpametnije pisati jednorečenične komentare u stilu ''Petko je odličan igrač'' i ''Dobit ćemo Goricu'' te lajkati svaki komentar moderatorima jer se tako nikome nećeš zamjeriti i jer ćeš na taj način (kako tako, na koljenima) preživjeti na forumu.

Ja ne mislim biti taj koji će savijati kičmu i glumiti kmeta. Smanjio sam već pisanje a smanjit ću i još više ukoliko osjetim da moram paziti što ću napisati i koga ću kritizirati. Znam odgovor: ''Sretan ti put, koga briga, nitko neće plakati za tobom, ko si ti'' itd. Znam i da nećete prihvatiti ništa od ovog što sam napisao jer nikad nisam vidio da netko kaže ''pa ok, možda si dijelom u pravu i razmislit ćemo o kritici'' nego vas čisto upozoravam na problem kojeg možda niste registrirali jer nisam ja jedini koji je ovo primjetio i jer bi bila šteta da se Zona pretvori u nešto puno lošije od onog što je bila. Vaše je pravo da radite što hoćete ali eto ja vas upozoravam na problem jer se drugi vjerojatno neće ni usuditi nego će glumiti da je sve normalno kao i prije godinu-dvije dana a onda će otići na neku temu, dobro će paziti što će pisati, vršiti će autocenzuru i hodati kao po jajima da ne bi povrijedili ego određenog forumskog gazde.

Deda i ekipa, vi ste istinski vlasnici foruma i vama se obraćam jer jedino vi možete spasiti ovaj forum i održati ga na staroj razini. Samo radite sve isto kao što ste radili, ne mijenjajte ništa i ne dozvolite novim tipovima da vam forum zbace na nivo Sportneta.
  • jp23
    3k
    Kakav nevjerojatni, potpuno paćenički bullshit od "prijedloga" odnosno "kritike". Ljudi konačno uvode red u forum, da se makne svakodnevno trovanje, vrijeđanje, pljuvanje i općenito seratorstvo pod izlikom "ja imam mišljenje kontra većini, morate ga poštovati, jer demokracija!".

Na forumu se povećala količina ljudi koji svoje frustracije liječe pljuvajući po svemu, zazivajući raspad samo da bi pokazali da su u pravu i da bi im to diglo njihov ego i poslalo krvi u mali pimpek.

I sad, kada se takve bana privremeno (pa i tebe jer evidentno nisi sposoban poštovati set forumskih pravila, što si pokazao u više navrata, čak i bez razumijevanja osnovnog pravila o ponavljanju nekoliko postova zaredom, što inače i klinci razumiju), apeliraš na osnivače foruma, da maknu čovjeka koji radi na uvođenju reda na forum, da ovo bude zaista Zona Dinamo kakva je bila, a ne Zona patetičnih izljeva frustracija po Dinamu i ljudima u Dinamu.

Točno se na forumu može pronaći niz stvari nakon kojih "kvaliteta foruma pada", te ljudi "smanjuju svoje upise", i takvi su došli puno prije nego što je Vjeko uopće postao moderator.
  • Socrates
    48
    Potapenko, neradnik, hysen memolla, češki čmar, dario i ostale fekalije su ponosne kako su podučile dotičnog moderiranju. Dotičnog sam detaljno istražio nakon što me banirao zbog gluposti.

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/316568 Prvo je napustio forum krajem pretprošle godine jer mu je smetala profilna kolege @seljak86. Onda se postupno vraćao, a sa njegovim angažmanom se ovaj forum počeo postupno pretvarati u snet i r/croatia kako je napisao kolega gore, a i ja mnogima preko poruka.

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/316566 Ovdje je i primjer psovanja drugog člana foruma za koji je prošao nekažnjeno. Baš me zanima da istu psovku netko uputi njemu, bi li prošao nekažnjeno?

Ovaj forum je do prije 3 mjeseca bio zadovoljstvo za čitati, a onda je dotični moderator "unaprijeđen" nakon što se sa mnom natezao na snetu duže vrijeme dok je izbivao odavde (R.S. :cool: ). Vidim da su još 2 forumaša dobila oznaku moderatora. Obojica su sa svojim radom na tragu originalnih ljudi koji su vodili ovaj forum.

Ova poruka vjerojatno ne znači ništa, ali htio sam dati podršku Maksimu jer mislim da je zaslužio što je prvi stao na branik slobodnog govora.
  • deda
    35.3k
    Administracija Zone stoji iza svoiih moderatora, pa tako i Vjeke. Toliko.
  • ŽacZgb
    91

Ja moram kao netko tko je moderirao prije forum dodati da “novi” moderatori nikad ne brišu postove i dijele banove na svoju ruku pogotovo ne starijim članovima foruma,nego se sve radi u dogovoru sa ostalim moderatorima.

Edit : taman je deda potvrdio par sekundi prije mene ovo napisano.
  • Krizy
    52.9k
    Samo ću dodati da me nije briga za lajkove i da nikada, ali nikada to nije igralo, niti će igrati ulogu u baniranju nekoga.

Uopće ne pratim tko mi je što lajkao. Pisao sam veće tekstove, statistike i otvarao teme u vrijeme kada je bilo 50 aktivnih forumaša i kada se dobio koji lajk mjesečno.

Nevjerojatno kakve sve gluposti ljudi pišu, a baš onima koji se najviše žale se jako puno toga i opraštalo kroz njihovu povijest na forumu.
  • Navijač Dinama
    9.3k
    Samo ću dodati da me boli k za lajkove i da nikada, ali nikada to nije igralo nikakvu ulogu u baniranju nekoga.Krizy

Možda nije se na tebe referirao, po meni ovaj opis ide uz jednog drugog moderatora, koji ce prvo jedno pisat, nakon pet minuta drugo, ne bil dobio 100 lajkova. Tzv. vjetrenjača.

Možda griješim, al evo nek bude.
  • Paggini
    38.9k
    po meni ovaj opis ide uz jednog drugog moderatora, koji ce prvo jedno pisat, nakon pet minuta drugo, ne bil dobio 100 lajkova. Tzv. vjetrenjača.Navijač Dinama

Haha pretpostavit cu da se na mene referiras. Reci mi, imas primjer tih vjetrenjaca pisanja? Ili će to ostati na "moj dojam"?
  • vjeko1701
    12.4k
    Kada me kritizira i detaljno analizira autor izjava poput

Đulić je u odboru za stadion, a u slobodno vrijeme je Tomaševićev čovjek od povjerenja. Nauković je javno podržavao Možemo. Taj mi je sumnjiv da li je uopće Hrvat jer bi se onda prezivao Znanostić, a ne Nauković.Socrates

ili

MCOIS bi nakon današnjeg intervjua Brode trebao dobiti novo značenje.

Mariću, cigane, odlazi iz svetinje!
    Socrates

Ne mogu reći ništa drugo nego da sam osobno počašćen. Velik poticaj za nastaviti dalje.
  • Tongo Doumbia
    5.7k
    Bespotrebne rasprave, zaključak isti, Zona nije ničije mjesto za ispoljavanje frustracija!! :lol: :lol:
  • deda
    35.3k
    Ponajveće opterećenje foruma postaju neki odnosi forumaša koji svoje antagonizme i netrpeljivost prenose na sve teme. To je nažalost znak slabosti tih ljudi. Jer ne pišu o temi više već sve pretvaraju u osobno nadjebavanje. To sa demokracijom veze nema već je čisto maltretiranje ostalih članova foruma. Možda bi neki trebali potražiti i medicinsku pomoć.
  • marcio amoroso
    39.8k
    Prva stvar je da ste stvarno dosadni i Bogu i narodu sa tim egzodusom prvoklasnih forumaša.

Druga stvar je da postoji bar 100 forumaša koji pišu skoro svakodnevno i imaju itekako svoje mišljenje, a nisu nikada dobili niti upozorenje, a kamoli ban.

Treća stvar je da Zona nije, niti će ikada biti mjesto gdje će biti dozvoljeno liječenje vlastitih frustracija.

Četvrta i najbitnija stvar. Kome se god ne sviđa Zona ne mora pisati tu ili ne mora čitati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.