• mokoxax468
    1.1k
    ako bude igrao zadovoljavajuće pretpostavljam da će njemu i njegovima te menađeru porasti apetiti pa će se tražiti ugovor, vjerojatno u rangu Petkovića.keppi

U ugovoru su već definirani uslovi ugovora u slučaju produženja, to je i smisao svega.
  • Haza
    8k
    Znači, ako ne bude igrao koliko on i njegovi misle da je dovoljno.... on ide, a ako bude igrao zadovoljavajuće pretpostavljam da će njemu i njegovima te menađeru porasti apetiti pa će se tražiti ugovor, vjerojatno u rangu Petkovića.keppi

Iskreno, razumijem i igrača i menadžera kad inzistiraju na razvoju od strane Dinama, a ne neke tamo Istre ili Lokomotive.
    Na stotine igrača Dinama su nestali na raznim posudbama, da ih ne nabrajam. Kažeš da je Modrić išao na posudbe, to je prije svega promašaj struke, jer na posudbe nisu išli Kovačić, Lovren, Halilović, Baturina i mnogi drugi.
    Mali Mikić sigurno ima mjesta u prvoj ekipi Dinama na ljeto, ako Dinamo to tako ne gleda, zašto je problem da se mali pokupi i ode u Osijek ili gdje god već i krene se razvijati u pravom smjeru. Dinamo nema svoju filijalu, i kad pošalje igrača na posudbu može ti se dogoditi slučaj Čavlina, koji je sad ni na nebu ni na zemlji.
    Od kad je to Dinamo postao klub koji na uštrb najvećeg talenta generacije gura starog Rileta i raspalog Moharamija?
    Ako jedan Mikić nemre na ljeto uskočiti u prvu ekipu, onda neki vrag s nama nije dobar.
    Što se tiče ugovora Mikića konkretno je kao uvjet produženja ugovora po već dogovorenim financijskim uvjetima, naveden broj odigranih utakmica. Ponavljam, po meni sasvim ok priča.
  • keppi
    287
    Nisam baš siguran da se to može tako precizno definirati. Valjda po minutama, odnosu trenera prema njemu, utakmicama, obostranom dojmu ili kako već.....nadam se da si ti u pravu.
  • Rakovica1986
    871
    Ono malo što sam vidio od njega mi je bilo dobro, vidi se da ima neku ideju i da ima samopouzdanja. Za neku bolju ocjenu bi ga trebao pratiti češće.
    S druge strane, (netko tko ga prati češće može reći da sam u krivu), "gurati" ga u prvu momčad na silu je po meni besmislica. Neka trenira sa seniorima, a svoje minute na terenu nek pokuša zaraditi kraj "raspalih" Ristovskog i Moharramija na treningu.
    Ako si generacijski talent to ti nebi trebao biti problem jer je isti taj put je prošlo hrpa igrača kod nas. Jednostavno su bili bolji od ovih starijih tako mladoj dobi i nitko im nije mogao uskratiti minute nakon toga.
  • Sajla
    6.9k
    Nisam baš siguran da se to može tako precizno definiratikeppi

ne da se može, nego mora. broj minuta i nastupa, u određenim natjecanjima. pa ne može se u ugovor staviti stupanj njegovog zadovoljstva, to mora biti nešto precizno kvantificirano. isto se u prosincu pisalo o Kraminom ugovoru u Hoffenheimu - "Andrej Kramarić, napadač Hoffenheima, ostaje u klubu i nakon isteka tekuće sezone zahvaljujući specifičnoj klauzuli u svom ugovoru. Prema njoj, njegov ugovor se automatski produljuje za još jednu godinu ako tijekom ove sezone odigra 20 utakmica. Kramarić je 20. nastup zabilježio u utakmici protiv FCSB-a u Europa ligi, čime je osigurao produljenje do ljeta 2026. godine." i još se Krami plaća smanjuje tim produženjem, Mikić vjerojatno dobija povišicu.
  • keppi
    287
    Ja moram priznati da ne razumijem zašto je posudba problem.
    Neki od ovdje nabrojanih su igrali samo iz razloga da se što prije prodaju, iako nema rasprave da su to bili veliki talenti.
    Sa Čavlinom ne razumijem baš poveznicu....u Loksi je bio vrlo dobar i sigurno se razmišljalo o njemu, ali pretpostavljam da se odlučilo za Nevistića. U Osijeku nije bio dobar, pa šta sad...tko je tome kriv, možda onaj tko ga je posudio. Da je ostao u Dinamu možda bi mu status bio još i gori.
    Više se igrača "izgubilo" u Dinamu nego li na posudbama.
  • plavadesetka
    69

Klub koji razvija mlade igrače ne može tako razmišljati. Mladi igrači više osciliraju i mora im se dati više prilika i kredita da se razviju. Ideja je da mladi igrač je možda 10% lošiji od straijeg trenutno, ali ako mu daš priliku može biti 50% bolji za pola godine.
  • vjeko1701
    11.8k
    Kovačić, Lovren, Halilović, Baturina i mnogi drugiHaza

I velika većina (izuzev Lovrena ili Gvardiola) su bili veznjaci ili ofenzivci. Gvardiol je bio baš svjetski talent a Lovren je bio u doba kada mu je konkurencija bila Dino Drpić i Carlos.

Lakše je istrpiti neku zaigranost ili neodgovornost u igri na ofenzvnim pozicijama, također, ofenzivci se teže razvijaju u klubovima iz donjeg djela tablice. Kad je u pitanju zadnji red, tu je drugačija priča i dobro im dođe neka sezona kaljenja u davljeniku da očvrsnu i nadograde defanzivnu igru. Malo koji igrač iz naše škole nema solidnu ofenzivnu.
  • Jurki
    14.9k
    Od kad je to Dinamo postao klub koji na uštrb najvećeg talenta generacije gura starog Rileta i raspalog Moharamija?Haza

Potpis. Nadam se da se to nebu nikad desilo.. Rile i Moha nebudu donesli milijune u klubsku kasu. Mikic to moze itekak.

Više se igrača "izgubilo" u Dinamu nego li na posudbama.keppi

Nije ni cudo da su se "izgubili" kad je nasa vrla fala Bogu bivsa PU tvrdila da nam ne treba druga momcad. A de ces boljeg od razvoja igraca u 3. ligi (pratitelji nizeligaskog loptanja u Hrvatskoj tvrde da je razlika između 2. i 3. Hnl minimalna).
  • Haza
    8k
    Kad je u pitanju zadnji red, tu je drugačija priča i dobro im dođe neka sezona kaljenja u davljeniku da očvrsnu i nadograde defanzivnu igru. Malo koji igrač iz naše škole nema solidnu ofenzivnu.vjeko1701

Istrpili smo mi Gvardiola, da smo ga slali na posudbe nikad ne bi bila toliko dobra priča za nas, ali i za njega. Istra nam je uzela ako se ne varam 5 posto na transferu Josipa Šutala jer je on tamo proveo jednu sezonu na posudbi.
    Kažem, meni bi bilo jasno da Mikić ima neku ekstra konkurenciju, ali je realno nema, sve osim Gabriel Mikić iduće sezone na desnom beku je suludo. Ristovskog je vrijeme pojelo, dao bi mu aplauz, cvijeće, puse ako treba, ali on nema šta raditi kod nas iduće sezone.
    Što se tiče posudbe, neka paralela, da Mikić odigra top sezonu na posudbi u Lokomotivi on vrijedi 3 mil eura, ako odigra solidnu sezonu kod nas on vrijedi 10 mil eura. Da odigra jednu dobru sezonu u Lokomotivi, to nama ništa ne znači jer mali nije osjetio pritisak velikog kluba.
    Mi moramo najvećim talentima davati odmah prilike, to je jednostavno za nas kao razvojni klub normalna stvar.
    Druga je stvar neki igrač tipa Šunta, Čutuk, Rimac, Baković, oni su igrači za posudbe, mali Mikić nije, i to će reći svatko tko je pogledao 5 plus tekmi malog.
  • GOAT
    1.9k
    Lakše je istrpiti neku zaigranost ili neodgovornostvjeko1701

Istina ali cak mislim da se tu ništa pretjerano ni ne trpi jer stavljamo naseg klinca koji je upoznat sa klubom i ocekivanjima ali po prici sa ljudima imam osjecaj da stavljamo tetu sa blagajne na beka pa ih je sve tako strah nekih kardinalnih grešaka.

Po meni on vec sad treba biti druga opcija, moze biti starter kad se RPG odmara ili recimo da ulazi zadnjih 15-20 minuta utakmice, ali da ima neki kontinuitet.

Ne vidim ništa loše u tome da započne svaku drugu ili trecu utakmicu pa da vidimo na čemu smo. Uostalom takav je i ugovor potpisao, ako ovo ne izbaci Rileta iz prvih 11 onda mi taj posao nema smisla.
  • BPAM
    120

Na Faceu profil 1.Hnl upravo obajvio ds se doznaje da Luka napokon potpisuje sutra
  • Dani Olmić
    848
    IMG-0256.jpg

Baš i ne tolko obecavajuca slika :fear:
  • plavadesetka
    69
    Izgleda da postoji interes iz Turske za Hoxhu. Mislim da to treba iskoristiti i prodati ga.
  • Ivdzo11
    5.5k
    Šepiću ističe ugovor na ljeto i Milan ga želi dovesti odmah.

Na San Siru su, očito, u njemu nešto prepoznali, Rossoneri su spremni Šepića dovesti odmah, čak i platiti neku odštetu (nekoliko stotina tisuća eura) i razvijati ga dalje u svojem sustavu. Na ljeto bi, dakle, mogao u Milano otići besplatno.

Međutim, u Dinamu su zasad tu mogućnost odbili, oni žele zadržati Šepića, kako doznajemo, i on je najskloniji ostanku, ali tu uvijek dolazimo do iste priče. O planu i programu razvoja, momčadi u kojoj će igrati, na koji će način prijeći u seniorski nogomet. Paralelno s ponudom Milana, priča se i o novom ugovoru za Šepića i u Dinamu se nadaju da bi taj slučaj mogao završiti kao i ona Noe Mikića, potpisom novog ugovora s Dinamom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions