• Jos-Optimus
    4k
    Ne dečki, čovjek je nabrojao njihovih 5 igrača koje smo mi trebali uzeti, znaci nije riječ o budžetu, nego da imaju brutalne igrače, a kad to ukomponiramo s ostatkom obrane koja je dobra, pa Labrović i Pjaca prošle godine - kako to da nisu bili prvaci tako snažni? Jednostavno, jer su to HNL igrači, a ne klase
  • Crni86
    7.4k
    zato jer su za suparnika imali momcad koja ima 4 puta veci budzet od njih? Ista ona spranca kojom se opravdava i nas poraz od arsenala, samo sto se u ovom slucaju vjerojatnost iznenadenja dodatno smanjuje jer imas mnogo veci uzorak utakmica.

Svidalo se nekom to ili ne, ali rijeka radi jako dobar posao s obzirom na budzet. Imaju uvjerljivo najmanji budzet od velike trojke i bili su prvi nekoliko kola prije kraja. Odradili su u zadnjih nekoliko godina par dobrih izlaznih transfera za njih.

S obzirom na budzet njihov uspjeh se ne moze mjeriti po nasoj spranci da li su bili prvaci i nisu igrali europu.

Ovakvim sportskim odlukama, mi bi s budgetom od 15 milijuna eura se danas vjerojatno borili za 5/6 mjesto. I naravno da onda navijac dinama komentira kako rijeka dobro radi jer ce nas opet za koji mjesec izut za 3 milijuna eura ili nas maltretirat cijelo ljeto kao u slucaju frigana/pasalica.
  • Zagi
    9k
    jer ce nas opet za koji mjesec izut za 3 milijuna euraCrni86

Ali to je ok. Oni razviju Galešića, mi ga pošteno platimo.
    Ionako je 98% foruma i baze alergično na razvijanje mladih igrača.
  • Droljo
    11.5k

I to je ok. Tako i Bayern radi. Kad si naj naj ne stigneš razvijati puno klinaca od jednom.
  • Jos-Optimus
    4k
    Đizs kako ne razumiješ, ako mi ljudi nabroje cijelu fakin postavu Rijeke da je trebala biti kod nas - kako to da oni nisu bili prvaci? Kakve veze ima budžet ako je pretpostavka da su njihovi igrači bolji? Ne svi, ali sorry, nabrojano ih je 5-6 koje smo "morali" dovesti, tu još dodaš Hodžu, Smolčića, Radeljića, Mitrovića, Pjacu, Labrovića...pa onda su morali biti prvi kad je to takva kvaliteta
  • mali M
    6.5k
    Rijeka ima budzet od 15 miljuna eura, da imaju budzet ko hajduk bježali bi nam preko 10 bodovaCarrasco

ah da.. dobra stara mantra, šbb kbb, bili bi prvaci...

zato jer su za suparnika imali momcad koja ima 4 puta veci budzet od njih?Crni86

kužim stari kaj hoćeš reć, al naš sportski sektor je debelo zakazao zadnjih par godina. Imamo mi love, al smo nakrcani prosječnim igračima i to je prividno "široki kadar". Ona mantra koja se po medijima ponavlja pa i ovdje "i s tim kadrom smo morali pregaziti" jednostavno ne drži vodu. S kime smo mi trebali pregaziti? Špikićem, Ogiwarom, indisponiranim Ademijem i Riletom, Zagorcem, Perićem, Bočkajem, Bulatom, Moharamijem, Kuletom.. s kim!?!?!? Ozljeđeni Petko, Mišić, Nevistić, Kač, Stojke, izrauban demotiviran Baturina... Pričam o prvom djelu sezone.. Ljudi lupaju gluposti, a jedina činjenica je da se Dinamo mora pod hitno uozbiljiti u sportskom sektoru i posložiti stvari kako spada. Oni koji nemogu, neka se maknu i dovedu ljudi koji mogu i imaju viziju.. Previše improviziramo. Iskreno, meni je od svih dovedenih igrača, koliko god zvučalo čudno, samo Kanga doveden sa ispravnom vizijom i ciljem. Gledalo se što može isporučiti, kako odgovara našoj igri i tako je pokušano.. Dobro i Galešić, čini mi se da će i on biti mach made sa Dinamom. Ovo sve ostalo je improvizacija, daj na posudbu one stare koji se nisu baš proslavili vani, vrati neke i iz penzije (KTC), daj neke anonimuse iz Japana jer vole trčati, daj neke obrambene koji uopće ne odgovaraju Dinamovom stilu igre.. Ono.. Pa mi tu na Zoni više razmišljamo o takvim postavkama nego oni.. Barem tako daju dojam po onome što vidimo da su dopeljali...
    Omake bi im mogao održati radionicu scoutinga, ako ga već ne zaposliti kao glavnog scouta...
  • Zagi
    9k
    Osim ak imaš baš dobre klince, onda imaš i ovce i novce.
    Ova naša kmetska liga se da razoriti sa dječurlijom ali nema znanja.
  • Enco
    10
    Prvenstveno Rijeka ima kontinuitet vođenja. Kada se govori o njihovom skautingu tu treba isključiti faktor sreće,nije to slučajno.
    Mance je tu postavio dobre temelje , a Palikuca ih dobro prodrmao.
    Puno veći klubovi nakon debakla s Palikucom bi se "raspali", a oni nisu, zašto?
    Tu se vraćamo na kontinuitet vođenja i zacrtanu politiku odnosno čvrstu ruku i hladnu glavu Miskovica.
  • Crni86
    7.4k
    Ali to je ok. Oni razviju Galešića, mi ga pošteno platimo.
    Ionako je 98% foruma i baze alergično na razvijanje mladih igrača.
    Zagi

Razvijanje mladih igraca odrzava ovaj klub na zivotu i odrzavat ce ovaj klub na zivotu. Bit ce uvijek situacija gdje ce se desit da rijeka/osijek ili netko treci razvi top igraca kojeg zelimo kupit, ali u vecini slucajeva mi bi trebalo biti ti koji skupljaju igrace ala pasalic, ivanovic i sl.

zato jer mi radi budgeta imamo siri kadar? Pa ne igra samo prvih 11, ako se ne varam rijeka je i imala titulu u svojim rukama, vodila 1:0, dok nije doso x factor bruno petkovic sa slobodnjakom te super sub hoxha.
    Na maksimiru smo pobjedili s penalom u 95. minuti tekme jer je goda bio glup. Imali smo mi vise srece nego pameti proslo prvenstvo, pre lako to zaboravljamo zato i jesmo danas tu gdje jesmo.

kužim stari kaj hoćeš reć, al naš sportski sektor je debelo zakazao zadnjih par godina. Imamo mi love, al smo nakrcani prosječnim igračima i to je prividno "široki kadar"mali M

I to je kljucni problem svega. Ono ljeto umjesto pasalica dovedes kaneka, umjesto ivanovica skoro nismo doveli nikoga nego se vratio otpisani kule. Kada se uzme omjer love i kvalitete, rijeka nas šiša.
  • mali M
    6.5k
    I to je kljucni problem svega. Ono ljeto umjesto pasalica dovedes kaneka, umjesto ivanovica skoro nismo doveli nikoga nego se vratio otpisani kule. Kada se uzme omjer love i kvalitete, rijeka nas šiša.Crni86

al ti opet ne uzimaš u obzir da se Rijeka može tako igrati i ne uspije svaki takav poluigrač u Rijeci kojeg dopeljaju. Dinamo nema taj luksuz da dopelja nekog "potencijalnog" i da ga čeka cijelu sezonu dal će bit šta od njega. Boli ih dupe što se osramote u Konferencijskoj i vozi dalje.. Pa doslovno na to se žalimo jer smo nakrcani poluproizvodima koji na kraju nisu ispunili očekivanja. Nitko ne kaže da Rijeka ne radi najbolje što može u svojim okolnostima, ali ja ti garantiram da su u situaciji kao Dinamo kad nemaš vremena za igranje poluproizvodima i čekanja da bi bili u istom ili još gorem problemu, jer Miško je trgovac i bolila bi ga briga za rezultat kao i sada..
  • Zagi
    9k
    Razvijanje mladih igraca odrzava ovaj klub na zivotu i odrzavat ce ovaj klub na zivotu.Crni86

Ako govorimo konkretno o Galešiću kao primjeru, teško da je on gotov sa razvijanjem.
    Dakle trebao bi nam donjeti i trenutni napredak i tu famoznu preprodajnu vrijednost.

Znam, znam , ajmo ih kupiti beslatno ili za 100-200 k pa u filijalu i izbacimo posrednika.
    Filijale nema i dok se ne postavi, bespredmetno je uopće o toj opciji raspravljati....
  • Crni86
    7.4k
    nije samo do filjale. Galesica se moglo dobit za milju i pol do dvije proslo ljeto. Doveli smo mmaea uz finu proviziju i torrentea.

Nekada je potrebno imati nos za igraca i prepoznati ga, a ne ga kupiti onda kad vec i svi navijaci znaju da ce decko biti pojacanje za nas. Koja je onda dodatna vrijednost sportskog sektora? Pa to mozemo onda odradivati ti i ja, ne treba nam ni sportski direkto niti scouti ni nista.

Zasto nismo prepoznali galesica kada smo prodali sutala? Pa da umjesto maxa milju i po eura tada nismo dali za niku (bilo bi i manje). Upravo na taj nacin sportski sektor stvara dodatnu vrijednost i zasluzuje svoj novac.

al ti opet ne uzimaš u obzir da se Rijeka može tako igrati i ne uspije svaki takav poluigrač u Rijeci kojeg dopeljaju. Dinamo nema taj luksuz da dopelja nekog "potencijalnog" i da ga čeka cijelu sezonu dal će bit šta od njega. Boli ih dupe što se osramote u Konferencijskoj i vozi dalje..mali M
    Razumijem ja sta ti zelis rec, ali mi nismo dovodili provijerene igrace zadnjih nekoliko rokova nego upravo igrace koje treba cekati, isprobavati i slicno, eto ti primjer na najkriticnijim pozicijama prosle sezone su nam igrala dva japanca koja do sada nikad u zivotu nisu krocili van japana. I takvih nam je zadnjih 10 prijelaznih rokova i nama apsolutno nitko nije uspio, dok rijeci ipak jesu.
  • Zagi
    9k
    Zasto nismo prepoznali galesica kada smo prodali sutala?Crni86

Tada bi trpili još više njegovih grešaka. Mislio sam da je cilj to minimizirati, a ne maksimizirati preprodajnu zaradu.
  • Crni86
    7.4k
    pa smo trpili greske maxa, vracali ktca iz mirovine, trpili greske boska sutala odmah pri povratku od ozlijede, gurali beka ristovskog na stopera itd. Njihove greske smo mogli trpiti, ali galesiceve koje bi brojem vjerojatno bile iste, a mozda i manje ne mozemo trpiti.

Kad smo trpili vec greske svih tih igraca mogli smo onda istrpiti i mladog igraca.
  • Zagi
    9k
    Dobro, idemo trpiti greške Mikića i Pavića?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.