• Probirštift
    1.6k

Nisam skužio kaj si želio napisat

Kako tebe kao Zagrepčanina može privući koncert glazbenika koji pjeva U svim krajevima Hrvatske osim u Zagrebu? — Majki2111

Ili

Kako tebe kao Zagrepčanina može privući koncert glazbenika koji pjeva o svim krajevima Hrvatske osim O Zagrebu? — Majki2111
  • Marley
    6k
    svaka cast :up:
    Nekad me odusevi kako razmisljas i pises, pogotovo uzevsi u obzir koliko godina imas.
  • Majki2111
    4.3k
    Pa da. Pjeva sve Hrvatsko osim Zagreba, a Zagreb jedan od najhrvatskijih, ako ne i najhrvatskijih gradova. Najviše Hrvata živi u Zagrebu. Totalno ga ignorira u djelima. Ak se dobro sjećam, jedino su Zagreb, Karlovac i Sisak uspjeli biti pod hrvatskim teritorijem kad su Turci osvajali. Doslovno nas lik šikanira i ignorira.
    Ovo drugo.
    Voluminoznost muzike. Orkestar. I mislim da ću ići pronaći novu muziku kaj bi mi se možda sviđala.
  • Nolifer
    15.8k

A o čemu je pevala Lepa Brena kad je bila u Areni Zagreb? O svim ostalim krajevima i o nekoj tzv. propaloj jugoslaviji ili o Hrvatskoj i Zagrebu? :yikes:
  • Majki2111
    4.3k
    Nemam pojma stari. Moguće. Nisam bio. Ne privlači me to. Ne slušam
  • Paggini
    101k
    Ak se dobro sjećam, jedino su Zagreb, Karlovac i Sisak uspjeli biti pod hrvatskim teritorijem kad su Turci osvajali. — Majki2111

Ovo kao argument je dosta grozan jer podrazumijeva da ostali krajevi eto nisu bili dovoljni hrvatski pa su zato pali.
  • Nolifer
    15.8k

Ne izmotavaj se. Kuris vatru sad s Thompsonom i to te smeta, a ova babuskara stara te ne smeta?
  • Majki2111
    4.3k
    Ako je tako, ne znam zašto nas onda ne spominje supa sa ostatkom Hrvatske :roll: . Ne umanjujem hrvatstsvo drugih gradova.
  • Probirštift
    1.6k

A kaj da pjeva o Zagrebu ak rat nije ni došao do njega
    O rejvovima 90ih gdje su fakultetlije uživale u podrumima dok se ginulo na prvoj crti
  • über alles
    3.2k
    Brena I Thompson se ne bave istom tematikom u muzici,zaprepascujuce glupa usporedba.
  • Hnlovac
    8.2k
    čuj ovo fakuktetlije uzivale u podrumima

Pa Zagreb je lpgicno dao najviše branitelja u ratu i iako rat nije doso u Zg ne zaboravljaju se borbe za vojarne, sranja s tenkovima u NZG i raketiranje os strane JNA zrakoplovstva

A kao iz drugih gradova su svi se borili i nitko nije dezertirao u njemačku? Postedi me
  • Paggini
    101k
    Hahah odma da srežem ovu raspravu jer vidim di ide, stajemo sa domovinskim ratom i tko je koliko dao branitelja, ne da mi se brisat postove i potencijalno banirat ekipu ako se rasplamsa
  • Majki2111
    4.3k
    Ne znam, on je pjesnik, neka nađe motiva.

Lijepa li si dijelovi:

Oj Zagoro, lijepa li si
    Slavonijo, zlatna ti si
    Herceg-Bosno, srce ponosno
    Dalmacijo, more moje
    Jedna duša a nas dvoje
    Pozdrav Liko, velebita diko

Kad Neretva moru krene
    Ti se tada sjeti mene
    Mojoj pjesmi budi tema
    Za sve one kojih nema
    AjdeIstro i Zagorje
    Podignimo sve tri boje
    Zagrlimo se pred svima
    Neka vide da nas ima

Svi krajevi hrvatske osim osim Turopolja, Međimurja i ZG regije. A ubacio je teriorij u pjesmu koji pod upravom nije niti hrvatski nego pod državom Bosne i Hercegovine. Ne umanjujem ničije Hrvatstvo. Nego pitam se gdje je tu Zagreb? Jesmo li mi manje vrijedni u cijeloj ovoj priči?
  • austrijanac
    14.2k
    Budem ja srezao momci

20250123-233852.jpg

Nakon odvratne britanske, napokon naša. Nadam se da svi polako doma stižete...
  • rioda
    18.7k
    Ovo kaj vidim 26.11 je koncert... Ne znam. Jesi bio na koncertu? Preporučaš? — Majki2111

Bio sam ja, sve preporuke za to, zanimljiv doživljaj stvarno. Najbolje od svega, koncert mu počinje točno u sekundu kako je najavljen, i ima usred koncerta i pauzu s točno određenim trajanjem, nakon čega odmah kreće dalje. Uglavnom, sve ide kao po špagi. I onda je tu na koncertu u Areni rekao na jednoj pjesmi da je to zadnja pjesma pa je dosta ljudi to ozbiljno shvatilo i krenuli su izlaziti iz dvorane, a on je tek onda izveo sve najbolje pjesme i sve je trajalo još najmanje sat vremena :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.