• Probirštift
    706

Nisam skužio kaj si želio napisat

Kako tebe kao Zagrepčanina može privući koncert glazbenika koji pjeva U svim krajevima Hrvatske osim u Zagrebu?Majki2111

Ili

Kako tebe kao Zagrepčanina može privući koncert glazbenika koji pjeva o svim krajevima Hrvatske osim O Zagrebu?Majki2111
  • Marley
    2.7k
    svaka cast :up:
    Nekad me odusevi kako razmisljas i pises, pogotovo uzevsi u obzir koliko godina imas.
  • Majki2111
    3.7k
    Pa da. Pjeva sve Hrvatsko osim Zagreba, a Zagreb jedan od najhrvatskijih, ako ne i najhrvatskijih gradova. Najviše Hrvata živi u Zagrebu. Totalno ga ignorira u djelima. Ak se dobro sjećam, jedino su Zagreb, Karlovac i Sisak uspjeli biti pod hrvatskim teritorijem kad su Turci osvajali. Doslovno nas lik šikanira i ignorira.
    Ovo drugo.
    Voluminoznost muzike. Orkestar. I mislim da ću ići pronaći novu muziku kaj bi mi se možda sviđala.
  • Nolifer
    9.2k

A o čemu je pevala Lepa Brena kad je bila u Areni Zagreb? O svim ostalim krajevima i o nekoj tzv. propaloj jugoslaviji ili o Hrvatskoj i Zagrebu? :yikes:
  • Majki2111
    3.7k
    Nemam pojma stari. Moguće. Nisam bio. Ne privlači me to. Ne slušam
  • Paggini
    35k
    Ak se dobro sjećam, jedino su Zagreb, Karlovac i Sisak uspjeli biti pod hrvatskim teritorijem kad su Turci osvajali.Majki2111

Ovo kao argument je dosta grozan jer podrazumijeva da ostali krajevi eto nisu bili dovoljni hrvatski pa su zato pali.
  • Nolifer
    9.2k

Ne izmotavaj se. Kuris vatru sad s Thompsonom i to te smeta, a ova babuskara stara te ne smeta?
  • Majki2111
    3.7k
    Ako je tako, ne znam zašto nas onda ne spominje supa sa ostatkom Hrvatske :roll: . Ne umanjujem hrvatstsvo drugih gradova.
  • Probirštift
    706

A kaj da pjeva o Zagrebu ak rat nije ni došao do njega
    O rejvovima 90ih gdje su fakultetlije uživale u podrumima dok se ginulo na prvoj crti
  • über alles
    1.7k
    Brena I Thompson se ne bave istom tematikom u muzici,zaprepascujuce glupa usporedba.
  • Hnlovac
    1.5k
    čuj ovo fakuktetlije uzivale u podrumima

Pa Zagreb je lpgicno dao najviše branitelja u ratu i iako rat nije doso u Zg ne zaboravljaju se borbe za vojarne, sranja s tenkovima u NZG i raketiranje os strane JNA zrakoplovstva

A kao iz drugih gradova su svi se borili i nitko nije dezertirao u njemačku? Postedi me
  • Paggini
    35k
    Hahah odma da srežem ovu raspravu jer vidim di ide, stajemo sa domovinskim ratom i tko je koliko dao branitelja, ne da mi se brisat postove i potencijalno banirat ekipu ako se rasplamsa
  • Majki2111
    3.7k
    Ne znam, on je pjesnik, neka nađe motiva.

Lijepa li si dijelovi:

Oj Zagoro, lijepa li si
    Slavonijo, zlatna ti si
    Herceg-Bosno, srce ponosno
    Dalmacijo, more moje
    Jedna duša a nas dvoje
    Pozdrav Liko, velebita diko

Kad Neretva moru krene
    Ti se tada sjeti mene
    Mojoj pjesmi budi tema
    Za sve one kojih nema
    AjdeIstro i Zagorje
    Podignimo sve tri boje
    Zagrlimo se pred svima
    Neka vide da nas ima

Svi krajevi hrvatske osim osim Turopolja, Međimurja i ZG regije. A ubacio je teriorij u pjesmu koji pod upravom nije niti hrvatski nego pod državom Bosne i Hercegovine. Ne umanjujem ničije Hrvatstvo. Nego pitam se gdje je tu Zagreb? Jesmo li mi manje vrijedni u cijeloj ovoj priči?
  • austrijanac
    5.3k
    Budem ja srezao momci

20250123-233852.jpg

Nakon odvratne britanske, napokon naša. Nadam se da svi polako doma stižete...
  • rioda
    6.4k
    Ovo kaj vidim 26.11 je koncert... Ne znam. Jesi bio na koncertu? Preporučaš?Majki2111

Bio sam ja, sve preporuke za to, zanimljiv doživljaj stvarno. Najbolje od svega, koncert mu počinje točno u sekundu kako je najavljen, i ima usred koncerta i pauzu s točno određenim trajanjem, nakon čega odmah kreće dalje. Uglavnom, sve ide kao po špagi. I onda je tu na koncertu u Areni rekao na jednoj pjesmi da je to zadnja pjesma pa je dosta ljudi to ozbiljno shvatilo i krenuli su izlaziti iz dvorane, a on je tek onda izveo sve najbolje pjesme i sve je trajalo još najmanje sat vremena :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.