• Ijayi Atiemwen
    1.7k
    Prvo covjeku je zaklonjen pogled, drugo to sto ti mislis da lopta ide 2 na satZg123

IMG-1812.jpg

Pogled mu nije bio zaklonjen, pogled mu je bio prema lopti i udarcu, već spreman u golmanskom stavu, e zašto nema reakcije to ostaje nepoznanica, možda su još uvijek ta leđa problem. Znam da lopta ne ide 2 na sat, ali baš zato bi se trebao on izbacit kao iz topa i barem probat reagirat, pa golman je nije promatrač.

Ovo niti jedan golman ne brani i to ti je jedina cinjenica.Zg123

Sad preuveličavaš situaciju.
  • Zg123
    855
    on u toj situaciji moze jedino krenut trcat i napamet birat stranu a to se ne radi. Lijepo ti kazem posto sam branio da ovo niti jedan golman na svijetu ne brani i Nevistic je najmanji problem u ovom trenutku i nije mogao nista kod niti jednog gola
  • Crni86
    7.5k
    sve stoji, a znas u kojem trenutku je on ugledao loptu? Ispred njega stoje na malom prostoru 3 igraca koja idu u blok, vrlo je upitno u kojem trenu on vidi loptu i da li je bilo vremena za ikakvom reakcijom.

Najmanje je on kriv za prvi gol. Takve stvari se ne brane.
  • rokikaciga
    123
    Slažem se. A golman koji bi ovo obranio - ne brani za Dinamo već se bori za Zlatnu loptu.

Imao sam sreću da su me trenirale neke golmanske legende hrvatskog nogometa i mogu ti reći da se ovo ne brani. Em je jako dobar udarac, em je šuma nogu. I Atienwen kaže "blizu je udarac, morao je reagirati"...pa da, blizu je udarac, teško vidi loptu, logično je da onda i ne stigne reagirati.

Ako je udarac ajmo reć 70kmh tj cca 20 metara u sekundi...ovaj je udarac ušao u mrežu za manje od pola sekunde. Prosječno vrijeme reakcije je 200ms. Ljudi stvarno misle da se Neva stigne baciti u stranu i obraniti za manje od 200ms otkad je vidio loptu da je prošla noge? Probaj se ti hitit na kauč doma i štopaj si pa buš vidio kolko ti treba...
  • Ali
    2.4k
    Uhvatili ste se tog prvog gola a on je za Nevisticev dojam jucer nebitan.
    Drugi je po meni puno kriticniji a uz to je bilo nekoliko udarac glavom sa 3-5 metara a kod jednog je nas golman se toliko uvukao u gol da ne jednom nogom zakoracio unutar gola.
    Dakle branio je bas kako ga tu brane u stilu "KAJ JE POGRIJEŠIO ?".
    U pravu sre ništa, ali ja pitam što je napravio ? Ništa, jer se boji svoje sjene. No nije on kruv nego selekcija kadra.
    Imamo golmana koji se plaši izaći u skok unutar 5 metara, imamo krilnog napadača koji se boji pucati da nebi promasio (spikic), imamo stopera koji se boji izaci u blok izvan 16m ili skociti cvrszo u duelu sa napadacem (max)... itd. To je problem ove sezone, karakter igrača nije na razini Dinama. Svi znacajni ljudi u svijetu nogometa ce ti reći da je kod dovodjenja igraca jedan od kljucnih elemenata upravo karakter.
  • BBB Mataa998
    2.1k

znaci prije ove slike si sam postavio sliku gdje se najbolje vidi koliko on nema sanse da ima pogled gdje je lopta ali ne mozes to prihvatit pa onda nadjes ovu sliku iz daljine koja nista ne govori. Izgleda nisi u zivotu ni macku sa kucnog praga sutnuo a pogotovo ne loptu.
  • Marley
    2.7k
    Svi znacajni ljudi u svijetu nogometa ce ti reći da je kod dovodjenja igraca jedan od kljucnih elemenata upravo karakter.Ali

Pa gdje si bas njega nasao prozivat za karakter jebemu, ne kuzim... sutim vec dan i pol, vise ne mogu
  • Ali
    2.4k

Frende očito nemamo isto poimanje "karaktera nogometaša".
    Da ne udjemo tko je u pravu a tkp u krivu. Evo na tu temu:

"Tri puta smo na ovom Svjetskom prvenstvu gubili, tri puta smo se vraćali i to pokazuje da smo prava ekipa, ono što nismo pokazivali u prijašnjem vremenu“, rekao je Ivan Perišić nakon utakmice koja je hrvatsku reprezentaciju dovela u finale.

Karakter je sklop izrazitih motivacijskih, emocionalnih, socijalnih, moralnih i spoznajnih obilježja po kojima se jedan čovjek razlikuje od svih drugih.

Početak izgradnje karaktera je razvijanje zdravoga suživota sa samim sobom, svojega samopoštovanja i vjere da možemo rasti i napredovati unatoč svim ograničenjima.

Izgradnja karaktera u odnosu prema sebi:
    vrednovanje vlastitih postupaka
    - od nesigurnosti do samopouzdanja
    - od nekritičnosti do samokritičnosti ....

Uglavnom Ivan kr po meni drag decko i izrazito pristojan, ali prema sebi loš karakter. Nema samopouzdabja i zato se drzi vratnica i gol linije kao da ga je netko zavezao za iste
    A je "zavezao" ha je njegov karakter i nedostatak samopouzdanja da izađe u skok u petercu i spriječi pogodak. Da ovo je laksi nacin ostanes na crti i okrivis stopere da nisu pocistili ubacaj. Ali frende ti sa rukama i odrazom mozes doci do cca 2.80-3,10 a to glavom nemoze nitko ili extremno rijetko

Eto nadam se da sam rastumacio svoje vidjenje karaktera nekih igrača, za koje smatram da u tom segmentu nisu na nivou Dinama.

Da ne spominjem dalje iz doba starih Grka;
    -razboritost (lakoća uviđanja što činiti u raznim životnim situacijama)
    -hrabrost (lakoća svladavanja poteškoća kad želimo učiniti dobro ili se nositi s lošim)

No mozda je nase razilazenje u slijedecem :
    "Aristotel je vrlinu definirao kao točku između manjka i viška neke osobine, zlatnu sredinu između dviju krajnosti"

Ti pretpostavljam zelis reci da on nije na ovoj "gornjoj" tj. da nije prepotentan/bahat i slicno.
    To nisam ni pomislio nego da je na drugom spektru...
  • Marley
    2.7k
    Ja samo znam, odnosno vjerujem, da on to MOZE. Zasto? Jer smo vidjeli to prosle sezone. Svi smo vidjeli kakav moze biti, ne samo ja!
    Sto mu je trenutno u glavi, ja ne znam, ali vjerujem da moze jos i vise od onoga sto je dao proljetos. A puno je dao. I uz malo srece, to ce i pokazati. Nazalost, sreca ga zasad bas i ne mazi.

Koliko god meni bas ne sjedne dobro, postujem svacije misljenje dok je na civiliziranoj razini kao sto si iznio svoje.
    Ja od svog ne odustajem, pa taman da ispadnem na kraju i najveca budala, neka. Ovaj decko zasluzuje najvecu podrsku, toliko od mene.
  • Ijayi Atiemwen
    1.7k
    Sigurno da može više. Jbg, nije protiv Arsenala bio pravi, ja sam ga “popljuvao” za prvi gol vruće glave, takav sam, kad sam ljut i tužan sve mi smeta. Treba poraditi definitivno na samopouzdanju, kojeg je vjerojatno izgubio zbog ozljede, kad mu se vrati samopouzdanje, postane vladar šesnaesterca, e onda imamo starog Nevu nazad, koji uz kontinuitet može kucati na vrata reprezentacije.
    @BBB Mataa998 Šutno sam i ja loptu koji put, doduše igrao sam u mlađim uzrastima i prvu ligu. Iskalio sam se na prvi gol jer eto kažem kad si vruće glave znaš napisat i koju glupost.

Neva, pokaži danas da si ti taj! Svima na utakmici želim lijep provod, Istra danas navija za Dinamo, ajmooo!
  • marcio amoroso
    39.2k
    Ivane moj dragi morati ćeš se jednostavno uozbiljiti i početi bolje braniti ako želiš da zajedno slavimo titulu.

Ovaj gol danas je nedopustiv.
  • Efes Pilsen
    9.6k
    Ne kuzim uopce nacin na koji ne isao "zaustavljat" taj pokusaj. Hrpa igraca ispred njega, jedina logicna reakcija je boksanje, a on loptu spusta dolje u gol. Strava.
  • Dinaminjo
    1.2k
    Mislim da je cekao sucev zvizduk.

Kolaric je krenuo prema 5m, kao da ih ide razdvajat, Istra je izvela korner i cak je i suca to mrvu iznenadilo..

Sljedeci korner, ista situacija, prvo ih je sudac razdvojio i onda zviznuo za korner
  • Crni86
    7.5k
    Meni je samo neshvatljivo fa u takvim situacijama nasi igraci nisu malo agresivniji. Daj obranite golmana.

Makar kod gola je neva bio sam samcat. Trebao je loptu primit u narucje. Pokazuje jako jako jako velike znakove nesigurnosti sto je ocito uzrok od ove dvomjesecne stanke na klupi.
  • NVKOD
    2.4k
    Strašno mi je vidjeti kakve golove primamo – ovo je za rubriku "Vjerovali ili ne".

Čini mi se da se Nevistiću ponovno uvukla neka doza nesigurnosti i manjka samopouzdanja, što je rezultiralo primanjem takvih golova. Prošle sezone također je imao slabiji period, ali se posložio i fenomenalno branio tijekom proljetnog dijela. Ove sezone, vjerojatno nakon utakmice s Bayernom, počeo je primati nespretne, pacerske golove. Nažalost, ni Zagorac tu nije bio ništa bolji.

Golman mora biti šef, gazda u svom petercu. Kao golman, moraš se zaderati "moja!" i po potrebi pokupiti pet igrača ispred sebe samo da uhvatiš loptu ili je izboksati van. U tom pogledu, Zagorac je znatno odlučniji i sigurniji. Na primjer, kod kornera Nevistić je donio krivu odluku, što je rezultiralo još jednom utakmicom bez čiste mreže.

Vrijeme je da se uozbilji. Ako treba, neka se ponovno obrati psihologu kako bi povratio samopouzdanje i sigurnost. Tako će se vratiti onaj Ivan iz proljetnog dijela prošle sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.