• Paggini
    36.1k

Odlučnost se dobije kroz sigurnost u odlučivanju. Sigurnost se dobije kroz iskustvo, kao i na svakom poslu.

Da mene sad staviš na CFO poziciju negdje i samo moram odlučivat, brzo bih se i ja slomio.

Zato kažem, micanje s pozicije glavnog, ali ne i iz kluba (osim ako je njegova to želja)
  • Crle
    769
    Potpisujem. Po meni on uopće nije loš i neke stvari je dobro odradio čak i vrlo dobro sa obzirom na situaciju. No previše je toga tu, od tih transfera, omladinske škole, postavljanja nekih standarda za prelazak igrača u seniore, filijala ili b momčad, stil igre... To nije lagan posao ni za iskusnog SD-a sa kontaktima. Mislim da bi najbolje bilo da uz nekog iskusnoga bude projekt i onda da nakon nekog vremena lagano preuzima ako pokaže kvalitete. Pa će imati iskustvo da on isto tako odgaja nekog novog.

Ako ima potencijal šteta je da ga se potroši. Jer i da napravi nešto dobro već je stvorena negativna klima oko njega.
  • masacusec
    4.4k
    Marić je imao jedno izvjesno vrijeme adaptacije na ovoj vrlo ozbiljnoj poziciji, no njegov inicijalni učinak dosad nije rezultirao pozitivnim efektom odnosno nije ostvario očekivanja. Kao što reče paggini, nije prepotentan, niti "mister know it all", no evidentno nije dorastao aktualnoj poziciji. Uz trenera i igrače, najodgovorniji je za stanje na terenu. Koja je njegova nit vodilja i nogometna filozofija, ne znam niti sam nogometni ekspert, no producirao je malo uvoznih proizvoda koji su trenutno itekako potrebni.
  • Paggini
    36.1k

Previše toga je neposloženo u klubu sa strane sportskog sektora da bi se jedna osoba, koja nema iskustvo, bakćala s time.

Prva ekipa ima borbu sa senatorima i smjenom generacija uz relativno ograničen budžet, zajebano prvenstvo i mršavi izdanak iz škole, kao i iz ostatka HNLa

Tražimo filijalu, nismo nigdje s tim, juniori nemaju gdje stasati jer se, opet, grcevito borimo u prvenstvu već dvije godine.

Akademija također ima svoje borbe iako je najposloženiji aspekt realno.
  • Crle
    769
    Zato i kažem da za ovo sve treba zbilja neki iskusni i dobar SD koji će to sve posložiti. Zbilja je jako puno toga. A mislim da bi Mariću to super došlo jer ne bi imao toliki pritisak. I čini mi se kao netko tko je spreman surađivati i učiti.

Jer u njegovim intervjuima se vidi (barem meni) da on barata sa nekim znanjem, no ova količina posla nije samo teorija. I tu uz iskustvo treba i velika mreža kontakata.
  • Crni86
    7.5k
    Ovo sta paggini pise je trebalo napraviti odmah od prvog dana. Uslo se u pre velik rizik s maricem, sto mi je u potpunosti neshvatljivo od ljudi koji su inace u poslovnom svijetu. Volio bi ih vidjeti da li bi stavili na poziciju ceo-a covjeka koji nema ni dana iskustva na toj poziciji a firma se iznutra raspada na svim podrucjima.
  • veselko tenžera
    3.8k
    Došao je iščekivani napadač, Bartol se pokazuje kao zanimljivo rješenje na beku, Mikić je produžio, a na ovoj temi niti slova. Mislim da nije fer. Post je ispao stvarno dug, odmah da naglasim da nije samo o Mariću nego znatno širi i tiče se cijelog stanja u klubu.

Da sam nadređeni sportskom direktoru Dinama nakon završetka utakmice s Varaždinom u prosincu dao bih mu sljedeće zadatke, ovim redosljedom:

1. Naći trenera koji igra napadački nogomet i koji je autoritet za razvaliti "pušačku sobu" bez velikih potresa. Taj trener treba probuditi Baturinu i promovirati mlade igrače. Naravno, osvajanje prvenstva je glavni cilj. Nimalo lak zadatak, ali jbg, u takvoj smo situaciji.
    2. Dovesti napadača.
    3. Dovesti stopera koji zna igrati s loptom, a dobar je u obrambenim zadacima.
    4. Dovesti lijevog beka.
    5. Produžiti Mikićev ugovor.
    Napomena: sve ovo odraditi u okviru zadanog budžeta i poštujući vrijednosti i politike Dinama.

Unatoč histeriji i pljuvačini koju je doživio, Marić je odradio sve ovo gore navedeno. Dolazak Ivanušeca bi samo bio bonus. Ne kažem da je posao savršen, vrijeme će pokazati koliko je dobar. Ne kažem da je Kanga super pojačanje ili da se Bartol neće, ne daj Bože, ozlijediti, ali potezi su odrađeni rezonski. Menadžment u svojoj srži nije ništa drugo nego povećavanje vjerojatnosti da se dogodi željeni ishod. Marić to i čini, u okvirima koji su mu zadani.

Nelogično mi je bilo da Sučić i Baturina nisu potpisali nove ugovore. Zašto ne bi uzeli 6-7 stotina tisuća eura više za godinu dana, znaju da im novi ugovor neće biti nikakva prepreka za transfer kad prava ponuda dođe. Meni su se oči otvorile, a i život zgadio, kad sam čuo da imaju po 30% transfera. Klinac koji je došao u Dinamo s 1 dobrom sezonom BH lige i koji bi na poziv Dinama pješke došao iz Mostara u Zagreb ima klauzulu po kojoj njemu pripada 30% transfera?! Halo čovječe??? Kod Baturine malo drugačija situacija jer je dolazio kao veliki talent, ali ipak premlad za toliki postotak. Njemu je Dinamo nudio daleko najbolju platformu za razvoj. Marić i ostatak Uprave su bili napadani, između ostalog, zato što "škrtare na superdarovitim klincima", a istina ja zapravo drugačija. I ne samo drugačija, nego baš gadna. Treba to naglas reći, od transfera njih dvojice Mamiću u džep ide 5-8 milijuna € čisto. Nisu igrači krivi, potpisali su što im se dalo i tako će lova biti izvučena iz Dinama, a sadašnji SD i Uprava pokušavaju to promijeniti da što više ostane u klubu. Poprilično sam siguran da je to jedan od većih razloga napada na njih. U praksi često viđam što su ozbiljni ljudi spremni napraviti od sebe i drugim ljudima za par tisuća nečega. Mogu misliti što se radi ovdje gdje su milijuni u igri. Ovaj posao je sve samo ne lak, ali to Mariću malo tko priznaje.

Sve su ovo stvari s kojima se Marić i ekipa iz Uprave bore. Taj polusvijet agenata, nezreli klinci puni love, starlete, sponzoruše, prostitutke, bolesni roditelji, peta kolona, novinari na platnoj listi raznih Mamića i Antolića, ljudi koji su nekad davno dobili proljev od Marićevih vafla, navijači drugih klubova... Još samo falimo mi, ostrašćeni frajeri koji vole Dinamo i koji rješenje vide u sječi glava svih po redu kad rezultat nije dobar.

Ima i Marić svojih minusa, čini mi se da je slab na stopere koji znaju igrati pa im je spreman gledati kroz prste na neke elementarne nedostatke obrambenih igrača, možda malo previše preferira francusko govorno područje i sl., ali vjerujem da je inteligentan čovjek i da uči u hodu. On ima skin in the game i njemu je u najvećem interesu da posao bude dobar. Ima i muda, preuzeo je inicijativu i slijedi svoju ideju.

Neću reći da je on Monchi u nastajanju, ali moram reći da sam siguran da je strahovita količina kanalizacijskog otpada u klubu koji on i ekipa čiste iz dana u dan, a naklonjenih ima jako malo. Bjelica je bio užasan kiks kluba. Mnogi ga idealiziraju zbog prvog mandata, a on nas je skoro nepovratno utopio. Tu je Marić bio u pravu i zaslužuje priznanje.

Sve ovo je odrađeno, još uvijek, na vrijeme. Znali smo da nam je Osijek važan, ako ga prođemo pobjednički u što vjerujem imamo 2 domaće utakmice koje ćemo moći pripremiti mirnije i skupiti bodove koji će nas neminovno približiti konkurenciji, čak i dovesti do preskakanja bar jednog konkurenta.

@deda je dobro rekao da se ne smijemo uhvatiti u zamku sječe kvalitetnih ljudi koji su se prihvatili teškog posla nakon 2 kiksa prve ekipe vjerujući kako sposobnih, odlučnih i pametnih ima na svakom koraku. To su pokušali ovi za koje tvrdimo da #nismo isti pa su napravili sprdačinu od samih sebe. Treba malo i čitati između redova, nije svakom čovjeku koji se predstavlja kao Dinamovac Dinamo i Dinamov uspjeh na prvom mjestu. Pazite se kolektivnih histerija :smile:

Ne znam kako će ovo završiti, ali ideju jasno vidim i sviđa mi se. Niti sekunde ne sumnjam u ljude koji trenutno vode klub i što ih više blate sigurniji sam da rade dobar posao. Uvjeren sam da nisu krenuli od nule nego iz popriličnog minusa i čekam da se i ta priča ispriča. Imaju strahovito težak posao, riješiti se užasne hobotnice i usput raditi rezultat, stvarati i prodavati igrače i puniti nemali budžet. Ova sezona opet nosi puno, osvajanje prvenstva nas dovodi u poziciju cementiranja dominacije na sljedećih barem 4-5 sezona. Klub treba pozitivu i podršku svih pravih Dinamovaca.
  • Murtidzg
    80
    Po jucerasnjoj utakmici vidi se da je katastrofalno odrađen rok kao i sve do sada.
    Vidi se da Dinamo nema širinu igrackog kadra i da su to poluinvalidi.
    Pjaca više nije kaj je nekada bio.
    Lijevi bek nije došao .

Mjenjanje trenera isto nista nije donjelo razbacujemo se novcima.

Bojim se za hnl ove godine kao i budućnost kluba.

Maricu i uprava odlazi.

Dinamovi podkasteri i novinari na aparatima nakon Milana...
  • Crni86
    7.5k
    Lesicki na tribini najavio da je za 7 dana IO i da bi se tad trebao ocijeniti rad pojedinih ljudi iz sportskog sektora.

Vidjet cemo da li u tome ima istine.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.