• Droljo
    11.9k
    Ok. Daj sučiću ugovor na 5 godina sa 500k plaće i stavi izlaznu klauzulu 25mil. pa idemo dalje. Osigurani i on i klub a opet klub riskira puno više.
  • NKDZ86
    2.8k
    nadam se i vjerujem da se radi intezivno na traženju novog sd-a jer ovaj nek negdje drugdje škrtari, poklanja igrače i dovodi polovne igrače iz žnj liga.
    čovjek kojemu je stranac ispred našeg igrača...
  • Mr Anderson
    10.3k

Sučić bi vjerojatno i prihvatio, rekao bih da su menadžeri ti koji forsiraju transfer.
  • El Madrigal
    65

Potpuno si u pravu!
  • ElDorado
    1.7k
    Već mnogi engleski a i skandinavski klubovi filtriraju igrače kroz obradu podataka. A tu na Zoni ima ozbiljnih kandidata za takav posao. Nažalost, mislim da u klubu a pogotovo SD nemaju tu širinu da bi shvatili. I onda se čude kad se cijena nekog od 500K digne n puta u kratkom roku, a naše akvizicije ostanu na tih 500K (čitaj Kaneko, Ogiwara).
  • Mr Anderson
    10.3k
    Već mnogi engleski a i skandinavski klubovi filtriraju igrače kroz obradu podataka. A tu na Zoni ima ozbiljnih kandidata za takav posao. Nažalost, mislim da u klubu a pogotovo SD nemaju tu širinu da bi shvatiliElDorado

Doslovno već nekoliko godina u Dinamu rade na takav način.
  • ElDorado
    1.7k
    aha vidi se. Rade preko jutjub sažetaka. Da rade kao npr Omake bili bi uspješni. Ne znam uopće po čemu ti to tako zaključuješ. Pogledaj kako radi Brentford ili Midtjylland. Radi se o vrlo ozbiljnim analitičarima.
  • Mr Anderson
    10.3k
    aha vidi se. Rade preko jutjub sažetaka.ElDorado

Ti znaš kak rade? Neki tu na Zoni baš tog Grgića zagovaraju na osnovi YT highlightsa.
  • ElDorado
    1.7k
    sorry stari ali baš ga proizvoljno lupaš.
  • Mr Anderson
    10.3k
    sorry stari ali baš ga proizvoljno lupaš.ElDorado

Ako netko lupa, to si ti. Sve kao znaš u teoriji, nemaš pojma o ničemu, a kamoli tko što radi u klubu i kako radi.
  • ElDorado
    1.7k
    Ok. Samo moramo nastaviti ovako jer super radimo.
  • Mr Anderson
    10.3k
    Ok. Samo moramo nastaviti ovako jer super radimo.ElDorado

Nisam rekao da super radimo, samo kažem da se koriste svi dostupni alati i platforme, a ne da se radi preko YT sažetaka.
  • ElDorado
    1.7k
    From the start, FCM fully embraced Benham's mandate for an analytics-driven approach to decision-making, using data analytics to identify promising yet undervalued transfers, improve team performance in set pieces, and optimize individual player fitness.

Mi tako radimo? Nekom smo digli vrijednost za n puta? Jedno su alati i platforme a drugo korištenje tih podataka kroz data analize. Da to radimo ne bi već dva mjeseca drvili po Tayloru i selektirali potencijalna pojačanja iz naših protivnika. Ok karikirao sam sa YT ali ponekad se čini da fakat radimo samo preko toga. Za sada sva ali baš sva pojačanja Marića, izuzev Torrentea, pokazala su se u vrijednosnom smislu čisti flop.
  • GeneralNapoleon
    574
    Ja mislim da vecina klubova nije na toj razini a kamoli mi. Vjerojatno se koriste svakakvi alati ali sigurno ne toliko profesionalno i sistematizirano kao u tim klasicnim moneyball klubovima.

Ironicno je da Maric dijeluje kao da mu je bas cilj igrat se moneyballa ali lik je jebena katastrofa u tome. Sto on ubode mozes bit sretan ako pokrijes trosak koji si imao a ne da sanjamo o x puta vecim zaradama.
  • ElDorado
    1.7k
    pa eto imamo ovdje na Zoni Omakea koji je ozbiljni data analitičar . Da smo normalni onda bi Marić pitao daj mi podatke i objasni zašto bi ga uzeli i reagirao u par sati. A lik će potencijalno u Rijeku i? Kupit ćemo ga za 2 godine za 5 milja?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.