• Paggini
    33.8k
    Odlično mi je ovo kad se svi trude naći nove načine za kritizirati prijelazni rok, pa kad se sve ispuca uvijek dođu tovari na red.

Tako je eto, igrač koji je zabio cetiri gola kao krilo u HNLu i beskorisni propali igrač koji ne igra u drugoj talijanskoj puno bolji prijelazni rok od našega.

Hajduk inače ima godisnji budzet 4 milijuna eura, a ne 32 milijuna eura kako neki misle, pa je to svakako uspjeh.

Jebali vas tovari. Šego i Mlakar su vrhunski odrađen rok. U kojem svemiru vi živite...
  • Hrc-Vg
    464
    Hajduku kojem je kronično trebalo brzine i direktnosti, su ta dva realno najbolje do čega su mogli doći s obzirom na financije…Mi za razliku od njih s tim nemamo problema, a na kraju priprema još nemamo beka i napadača, i pitanje je dal bumo ih imali…Trenutno su oni napravili veći upgrade momčadi od nas, što ne mjenja činjenicu da mi imamo nešto kvalitetniju momčad, ali ne toliko koliko optimisti misle…
  • Klenx
    6.4k
    Danas je 15.01.2025.
    Klub koji je na pragu prolaska grupe Lige Prvaka, 36. je u Europi po koeficijentu i može ponuditi solidnu godišnju plaću nije u stanju dovesti jednog napadača iako vidi preko 2 mjeseca da mu je napadač neophodan.

Ukoliko danas nabijemo sportskog direktora nogom iz kluba imamo 33 dana do kraja prijelaznog roka u HNL-u za ispraviti stvar.

Dan po dan...
  • Droljo
    11k
    Jebali vas tovari.Paggini

Pridružujem se željama.

Ajmo se vratit na toliko spominjani FM. Dok sam to dero prije sto godina kad nisam uspio dovesti top špicu koju sam želio nisam nikoga ni dovodio nego (kak bi daliban rekao) pitao sam pomoćnog da mi izlista naj perspektivnije juniore i gurao sam naj boljega. Mlakare i šege sam ostavio u varaždinima i sl.

Ukoliko danas nabijemo sportskog direktora nogom iz kluba imamo 33 dana do kraja prijelaznog roka u HNL-u za ispraviti stvar.Klenx

Ajmo ga nabit za 20 dana pa imamo još 13 za ispraviti stvari. Jednom beppe marotti je i 3 dana dosta da reši beka i špicu. Šesticu doda gratis.
  • Odani Zgd
    34
    Pomalo ajde,nije žurba za napadača,doći će,pa tek smo na -7...
  • Crni86
    7.2k
    slazem se sa svime, samo ispravak ovog dijela. Klenx opet u sridu.

iako vidi preko 5 mjeseci da mu je napadač neophodan.Klenx
  • emilperska
    7.6k

Potpisujem..

Potpisujem..

Mene kao financijaša najviše brine i čudi sto su si Manenica, Skender i Puhalo kao ekipa koja ima jako dobar financijsko poslovni renome, dozvolili da onaj sektor o kojem ovisi 90% toga dodijele liku kojem je najveća referenca da zna jezike, bez dana staža kao SD. A onda da nakon godinu dana ne vide da je nedorastao zadatku, da u najboljem slucaju moze sekundirat nekom Boromisi, Botu. Pa ni onaj Hajdukov Litavac nije se stvorio u jogurtu iz niceg. Bio je direktor u Gorici, Zalgirisu, radio u Heartsu kao djelatnik..

Pojednostavit ću.. Manenica i Skender su bili financijski direktori. Prvi u tvrtki koja se bavi prodajom i servisom bojlera i ostale pripadajuće opreme. A drugi kao CFO u tvrtki koja radi kao distributer i serviser automobila, rent a car agencija. Ovo sto su oni napravili s Marićem je kao da su dali zanatliji iz srednje škole da organizira sve ostale servisere, radi nacrte za nove bojlere i pregovara sa franšizerima. Slično vrijedi i za Skendera.

Frapiran sam da ljudi s toliko iskustva i znanja su dopustili da kljucni sektor za opstanak organizacije daju neukom novajliji..

Kada sam vidio ta jaka imena na listi bio sam siguran da nam se likovi poput Marića, tajničinog jebača i ostalih uhljeba nece ponoviti. Ovo sa sportskim sektorom danas ne da je ta razina, nego je gore!! Jos ovaj rok do kraja i eventualno sljedeći i postat cemo kombinacija Sheriffa i Hajduka iz 2019. ako se tom covjeku ne uzme igračka iz ruke.

Da se razumijemo, ja protiv jadnog Marka Marića nemam nista. Ako je stvarno dobar nogometni djelatnik i ako voli Dinamo, za njega u Dinamu mjesta ima. Moze biti desna ruka pravom sportskom direktoru, koordinator škole, tehnički direktor, šef skauta. Pa nek se uči i nek bude sportski za 5 godina. Ali ovo da je on preskocio 5 stepenica i vodi najveći sportski kolektiv u financijskkm lukrativnim vremenima, to je baš teski debilizam.

A i taj Marić očito nema grama samokritike. Prvo je uzeo poziciju za koju zna da nije spreman, drugo ne zna se posuti pepelom. Bacio je pod vlak i Jakira i Bjelicu i Brodića i Bulata..
  • E46
    1k
    Za njihove prilike sego je odlicno krilo rekao sam u rangu kao da mi Ivanuseca dovedemo koji je sve izvjesnije jako daleko. Ono što sam htio reci za uslove koje taj SD francuz ima u Hajduku koji graniče za ljudskim on je napravio 10 puta više posla od Marica, pa kome krivo kome pravo.
  • Schpatz
    614
    O pa jebemu misa vise... Na svakoj temi koja se otvori, jedna te ista stvar. Na temi transferi kak su tovari doveli, zasada, Segu i kak je to super posao i mozda ce uspjest dovest Mlakara jer to nije nista sluzbeno.

Dakle, protupitanje. Da Dinamo sada vrati Bulata iz Standarda na istu foru ko kak je Hajduk napravio sa Segom, kaj bi onda rekli tj pisali ovdje po forumu za sportsku politiku Dinama?
    I da, evo, primjerice Brodic, ne igra u Ujpestu i Dinamo ga pokusava dovest na posudbu ko kak hajduk pokusava dovest Mlakara nazad?

O cemu mi pricamo? Moze bit Maric ovakav i onakav, ali dajte stanite malo na loptu sa tim pretjerivanjima. Iz jedne krajnost u drugu krajnost.

Vec sam napisao, napisat cu i opet, mi smo na -7 ne zbog ovog kadra i ne zbog toga kaj je Maric napravio ili nije napravio vec iskljucivo radi Bjelice i njegovog nogometa, pod kojim smo jedno vrijeme bili zadnja momcad lige.

Da, napravilo se gresaka. I napravit ce se, to je jasno. Da ode Maric, da dode neki stranac, tipa onaj kaj je skoro unistio Ajax i to isto napravi s Dinamom, kaj onda? A iskusan. Ono sto zelim rec je to da ne zelim da se nesto napravi preduhitreno jer nije niti stranac garancija da ce odjednom onaj Ceh potpisat za nas ili da bi se Haller magicno odlucio za nas umjesto za Utrecht ili da bi Kamerunac odjednom presao kod nas a ne u Lens. I da je takav SD garancija uspjeha. Ova Uprava nije niti godinu dana u klubu a vec je prosla vise pljuvanja nego skoro prosla uprave svih tih godina. Nevjerojatno.

Taj SD Olimpije, kao da je isto bit SD Olimpije i Dinama. SD Olimpije nema apsolutno nikakav pritisak javnosti niti mora igrat Europu niti mora postat prvak Slovenije. Covjek ak napravi gresku, Olimpija ce zavrsit 3. u prvenstvu, Europu ima i idemo dalje s novim pokusajima.
    Nije isto Olimpija, Osijek, Rijeka i Dinamo. I ne, ne zelim tog SD Olimpije niti blizu Dinama.

Na kraju krajeva, mi pojma nemamo tko nas je odbio i zakaj nas je odbio. Eto, Haller se rade vratio u Utrecht, Kamerunac rade otisao u Lens (materinji jezik, Ligue 1 itd itd), Ceh se ne vidi na oranicama HNL-a i zeli se dokazat na visem nivou od HNL-a.

Ima tu toliko razno raznih mogucnosti zasto i radi cega jos napadac nije dosao.

I opet ponavljam, ovaj kadar mora bit u stanju pobijedit Istru doma na Maksimiru.

Napadac sada ili za 15 dana, ne igra neku ulogu. Jer za Arsenal i Milan ne bi bio dostupan. Istra se mora pobijedit taman igrali s juniorom u vrhu napada s obzirom na kvalitetu koju imamo. I dalje sam uvjeren da ovaj kadar, ako se dobro poslozi je daleko bolji od kadra koje ima bilo koja druga momcad u HNL-u.

Da, napadac. Definitivno. Svi zazivete tu neke kapitalce, mozda se i Dinamo okrenuo takvim kapitalcima, kakve svi vi tu prizeljkujete, ali takvog igraca nije lako dovuc u Dinamo. Tko god kaj mislio.

Mozda Maric ima dobre ideje, dobre igrace, ali nemres ti utjecat kad covjek kaze, imam ponudu iz Nizozemske i ode tamo umjesto da dode tu. I k tome ne igra mu novac tak veliku ulogu. Tipa Haller. Ili Kamerunac kojem bi Dinamo mozda mogao ponudit vise novaca od Lensa, ali... Ligue 1 je definitvno veca pozornica od HNL-a i tu ce se svatko slozit.

Sumnjam da je Maric lagao na clanskom danu, kada je rekao da su spremni za rok, ali... Nazalost ne lezi sve u rukama Dinama i SD-a, nesto se pita i druge strane.

Ja opravdavam jer nije to bas tak jednostavno kak svi misle i kak neki svaki dan pisu jedno te isto.

Neki imaju zelje od napadaca iz Serie B koji ce vjerojatno otic za vise od 5mil € u Serie A, neki neke napadace vrijedne preko 10 mil €.

Kada se pokusa dovest neki anonimac onda nije dobro jer nije kapitalac. Kao da je Angelo Henriquez u ono doba bio kapitalac iz B momcadi Uniteda ili Fernandes koji nije niti igrao tada u Leverkusenu koji nije bio razina danasnjeg.

Zato smirit razinu hormona, greska je bila da se komuniciralo da ce do Turske to bit rijeseno, sto znac da je ocito da su imali plan koji nije uspio, jbg. To je tak, idemo dalje.

Dosta vise plakanja, kukanja, histerije i ne znam cega sve ne. Jer svi vi mislite da se Dinamo moze borit protiv klubova petice i to iz vrha... Ili vrha nizozemske, belgijske, portugalske lige... Nazalost, ne. I to nije iskljucivo krivnja Dinama nit SD-a niti Uprave.

Promijena SD-a? Da, ali ne na silu. I ne bez plana. I ne sad. Napravit analizu momcadi, kadra i svega nakon prijelaznog roka i nakon sto pocne drugi dio prvenstva i vidjet onda kak dalje. I onda dobro odlucit koga dovest kao SD-a.
  • Peškaman
    5.8k
    Čovjek petlja iz dana u dan.
    Od početka izvršavanja pozicije nešto obećava a jako malo izvršava.
    Na članskom danu (14.12.) priča da postoje opcije a,b,c,d,e za napadača koji je prijeko potreban kao i pozicija LBa.
    Još koji dan i pripreme u Turskoj su gotove,7 dana do prve europske i 10 dana do prve ligaške utakmice, pojačanja na dvije "ključne" pozicije nisu dovedene.
  • vjeko1701
    11.5k
    7 dana do prve europskePeškaman

Ostalo ok, al kakve veze ima ovaj rok sa europskim utakmicama?
  • emilperska
    7.6k
    Istra se mora pobijedit taman igrali s junioromSchpatz

Ovo smo pričali i za Balkani prošle godine i Slaven ove godine 2x itd. Ali u stvarnosti to nije tak.
    Dokle god tješimo sami sebe da ćemo mi osvojit HNL samo s Kuletom i ozljeđenim Petkom, ne bu dobro.

Nitko ne kaže da se mi nećemo do zadnjeg borit za naslov, ali zašto smo u poziciji da se "borimo", a ne da je već bio kaparen u travnju?

Bjelica je kriv, Jakir je kriv, igrači su krivi, tereni su krivi, navijači su razmaženi..
    Ali nije kriv nesposobni SD koji kroji sve i taj netko tko mu čuva leđa već godinu dana, a ne znamo tko je to..

Čovjek na članskom danu govorio o par pozicija X 5 opcija, direktno je lagao o slučaju Brodić (ili Fran laže?). Čovjek govori neistine, nema grama samokritike i čudite što navijači lude na njega i radi njega.
    S ovim opravdavanjem neobranjivog samo veću jamu kopate ostalima koji ga drže na poziciji..
  • Peškaman
    5.8k

Ima,da si doveo napadača na početku priprema imaš mogućnost Kulenovića koristiti za Arsenal a novog za Istru.
    Ovako će, vjerojatno Kulenović opet igrati obadvije utakmice u punoj minutaži.
  • vjeko1701
    11.5k
    Ako nakon oporavka, odmora i priprema to ne može odraditi onda bolje da odustane od nogometa.

Al ok, prihvaćam tu tezu. Pitanje je bilo zato jer sam već 50 puta čuo i pročitao kako nismo doveli napadača za Arsenal pa će morati Kule. Od ljudi koji su kao "kroničari" kluba i pratitelji nogometa.
  • Schpatz
    614

Gle, ne kazem sad da Maric nema niti malo krivice za cijelu ovu situaciju. Definitvno ima i mora snosit odgovornost.

Isto tako se slazem, da se ovaj Dinamo s obzirom koliko je superiorniji od ostatka lige, ne bi trebao, ne bi smio niti pod razno drhtat u drugom dijelu sezone hoce li ili nece obranit naslov. Potpisujem to apsolutno.

Bjelica je kriv. Jakir je isto kriv. Igraci su isto tako krivi jer misle da ce svi skinut gace pred njima u HNL-u.

Isto tako je kriv i Maric kaj je prodao Brodica a nije imao zamjenu za njega i kaj smo ostali na dva napadaca.

Ja nisam rekao da nema Maric krivice, jer definitivno ima. Postoji tu i taj ali, kaj sam rekao da se greske dogadaju i to je sad Marica kostalo ove situacije. Prodaja Brodica bez da je dogovorio odmah drugog napadaca nego je pustio Frana a tek onda isao trazit napadaca i onda na silu doveo Mbukua zadnji dan roka, koji na kraju je krilo a ne napadac.

Zelim rec, vjerujem da se napadac trazi, vjerujem da je imao i 5 opcija za napadaca, ali eto, iz XY razloga se nije uspjelo.
    Isto kao i za Ivanuseca, pise se tu da je Maric kriv a na kraju je Feyenoord kriv i Feyenoordu se ne zuri s tim poslom i odugovlace. Jer ocito imaju neke svoje planove i ideje.

Isto tako ono sto sam napisao da histerizirat nece se bas nista promijenit jer mijenjat SD-a sad je ludost. I besmislica.

Treba tu napravit detaljnu analizu zbog cega je situacija ovakva kakva je, u kojoj mjeri SD snosi odgovornost i sto je SD mogao i morao bolje napravit.

I bez obzira kakav ovaj rok na kraju zavrsi, ovaj Dinamo moze osvojit naslov. I ako se do kraja roka nista ne promijeni po pitanju dolaska, klub bi trebao napravit ozbiljnu analizu s Maricem zbog cega je doslo do takvog debakla. Jesu li se ciljali igraci koji su jednostavno izvan ranga Dinama? I ako je tako, zasto?
    Mozda Maric nije dobar pregovarac? Mozda nije dovoljno uporan, ustrajan, mozda je pak tvrdoglav i ne popusta milimetar... To su sve stvari koje ne znamo i koje su na klubu ako se dozivi debakl. Kao i pametan i dobar odabir sljedeceg SD-a. I to ne mislim da SD-a koji je bio prije u jednom Troyesu ili u Gorici.

I da i ja itekako zelim tog jebenog napadaca ali stvarno ne vidim koja je razlika da je dosao "jucer" ili da dode za 10-15 dana ili do kraja prijelaznog. I dosta vise s onime "faza prilagodbe, upoznavanje momcadi, lige itd" jer su to gluposti.
    Onda niti jedna momcad iz lige 5 ne bi kupovala igraca u zimskom prijelaznom roku jer oni zimskih priprema nemaju.

Sve napravit na silu, besmisleno je jos jedan pucanj u prazno i opet cemo sve prozivljavat ispocetka.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.