• Crle
    716
    Da li mi možemo tvrditi da je Jakira i Bjelicu doveo Marić?

U zadnjih godinu dana je bilo toliko promjena u klubu da je teško očekivati stabilnu sportsku politiku kada su ljudi u klubu očito bili u fazi uhodavanjai analiziranja situacije. Ja bi rekao da je ovo tek prvi normalniji prijelazni rok što se tiče nekih normalnijih uvjeta i okolonosti, s tim da se radi o zimskom prijelaznom roku koji nije ravnopravan ljetnom. A prošli ljetni prema mom zaključku i logici nije bio "slobodan" pošto je bilo dosta pitanja o vođenju i organizaciji kluba, pa sam uvjeren da je to bilo u fokusu više nego sportska politika.

Da li je to dobro ne znam i glupo mi je suditi bez ostalih čimbenika, pošto smo tada bili u fazi velike promjene u vođenju kluba nakon valjda 20 godina.

Marića prije, dok su bili Antolić i Peras, mi je još gluplje suditi jer tko zna što se tek tada događalo u klubu i tko je za što odgovoran. Pošto smo vidjeli na primjeru Šimića da je on bio odgovoran samo za ono loše. Naravno to ne znači da su Šimić i Marić sposobni za taj posao, no još manje bi ih proglašavao krivima.

Realno kraj ove polusezone/sezone je ono nakon čega možemo sa sigurnošću ocijeniti Marićev posao. da li je za samostalnog SD, da li je za otkaz ili je potencijal pa možda doveti nekog iskusnog a on neka uz njega uči.

Nekakve ocijene odmah i histerije mi nemaju nikakvog smisla. Jer kada se recimo gleda kako su svi reagirali oko dolaska/posudbe/oporavka Kačavende i koliko je taj potez predstavljen kao loš, sada nakon nekog vremena ispada da bi taj potez mogao biti jako dobar i isplativ. isto tako se možda Mbuku i Cordoba pokažu. Možda Mmaee nije toliko rupa... itd.
  • don
    9.5k
    jedino realno je da Marić više neće bit SD poslije ovog prijelaznig roka.

ako je to moguće po statutu, a on ostane SD di se ne rješe 2 pozicije koje si JAVNO zacrta da su prioritet, onda je to sabotaža kluba.
  • Crle
    716
    Sabotaža zvuči previše teatralno i izaziva nepotrebnu histeriju, pogotovo ako ne postoji konkretan dokaz za to. Prije je onda da ti koji ga drže nisu za te svoje pozicije. I tu imamo tu demokraciju pa možemo izabrati nekog drugoga. Mislim to je tako. No mi sada ulazimo u nešto što ne znamo kako će se odviti tako da nema smisla raspravu temeljiti na predviđanjima.
  • don
    9.5k
    Marić ima dosta čudnih poteza koje su u najmanju ruku - za razmatranje, ali ne sportsko. Toliko od mene na ovu temu.
  • Crle
    716
    Možda ima, ne znam. Meni je osobno uvijek bila sumnjiva Bjeličina želja da vodi prijelazme rokove i hoće iste igrače, i da ustraje u tome, pa nemam ni najmanje dokaze da on ima neki deal. Pa mi nije palo na pamet to nijednom spomenuti, pogotovo na forumu gdje se takve stvari uhvate odmah i onda se koriste za osobne obračune. Jer ono, možda je istina. A možda i nije.
  • Maxova dijagonala
    2.7k
    i šta ako se pokažu Mmaee,Mbuku i Cordoba? Gdje je lijevi bek,šestica,treća špica i zašto se ljetos nije doveo Galešić za manje novce nego sad?
    Zašto se produžuju ugovori Ristovskom i Theophilu kad više nisu za ozbiljan nogomet?
    Zašto Mikić još nema ugovor?
    Zašto je htio uvalit Sučića za 9 milijuna?
    Zašto je na polusezoni dao otkaz već dvojici trenera?
    Koje njegovo "pojačanje" je ispalo okej igrač za Dinamo?
    Pjacu i Kačavendu ne računam,na njima je Jakir iznistirao kao i na Galešiću,Šotičeku i Pašaliću.
  • Crni86
    7.2k
    i di je ta famozna filjala koja se podrctala kao kljucna stavka za dugorocnu dobrobit kluba.

Puno zujanja, malo meda. Najtuznije je kaj to ekipa u klubu puši.
  • Crle
    716
    Prvo ja ti ne mogu dat odgovore na ova pitanja nego se mogu vditi nekom logikom pa pokušati. Pa ajde:

1. Ako se pokažu onda su dobar posao. Pogotovo ako ispadne da je točno ono za što su predstavljeni. Gdje su te pozicije? Pa moguće je da u prošlom prijelaznom roku nismo imali mogućnost za potrošiti 25 milijona na pet igrača da bi doveli baš prava pojačanja pa je se išlo u neka jeftinija riješenja u dogovoru sa trenerom. Koliko ja pamtim najveći problem je bio da mi nemamo krila a hoćemo igrati sa krilima. Na kraju smo se nakrcali sa krilima pa smo mijenjali taktike gdje ipak ne koristimo toliko krila. za Galešiča nemam blagog pojma zašto. Možda je novac bio namjenjen za druge pozicije tj. krila.

2. Od kuda da ja to znam? Moguće da im se čine korisnima jer su iskusni i mogu pomoći. Jer u slučaju da odu i budemo imali ozljeda onda će biti pitanje zašto im se nije produžilo. Ili zašto se na njihpove pozicije opet nije doveo netko kvalitetan što je opet trošak od nekoliko milijona.

3. A kako da i to znam? Da pogađam da ima nešto i u pritisku njegovog menađera preko medija?

4. Imaš li neki točan dokaz da ga je on htio uvaliti a da nije članak sa portala?

5. Zato što je prvom trebalo i ranije a drugi nije trebao niti biti tu. Sada opet imaš li nekakav dokaz za tvrdnju da je on doveo ta dva? I da li u tri tjedna pod novim koji je valjda po nekoj logici njegov prvi izbor imamo naznake igre koju nismo imali ni trenutke pod prošla dva?

6. RPG doveden besplatno, takvog bi morali platiti par milijona. Max solidan igrač za te novce. Cordoba može ispasti jako dobar i isplativ igrač. Mbuku isto možda. Mmaee uopće možda nije toliko loš koliko ga se prikazuje. Torrente isto ok a nije nas koštao. Koliko je to loše za toliki novac?

7. Iskreno ne znam na kome je Jakir inzistirao. Navodno i na Hoxhi pa opet bi ga svi sada odmah prodali.

Nego koliko je on imao budžet na ljetnom prijelaznom roku? I čisto ovako kako ti zamišljaš tu kupovinu i koliko nam novca treba da sredimo te sve nabrojane pozicije? Naravno da to budu igrači "dostojni dinama". Da bude zanimljivije možeš maknuti ove igrače koje je doveo pa popuni sve te pozicije sa rotacijom.

Isto tako to što vi mislite da je Dinamo i HNL na nekom glasu ne znači da je to istina, niti da plaćom možemo konkurirati mnogim klubovima. Tako da možda to baš i nije da samo pikiraš igrača i on će doći ovdje.

Isto tako i velika je vjerojatnost da je došao neki drugi iskusni SD koji bi promijenio i doveo dosta igrača, pošto je ovo dobrim dijelom rekonstrukcija momčadi, da bi rezultat štekao i on bi bio proglašavan neznalicom jer gubimo prvenstvo.
  • Dudu9
    1.3k
    Pišeš stalno koliko novaca je imao SD na raspolaganju, šta mu treba 20mil pa da vidimo jel zna kupovati, vidi primjer Rijeke koja proda svake godine 3,4 najbolja igrača i opet slože ekipu za borbu za naslov a jedva skrpaju proračun, ako se u prošlosti moglo za male novce dovesti Soudani,Pinto,Sigali,Tonel pa i Sučić plaćen 200k znači da ima kvalitetnih i dobrih igrača za dinamo samo ih SD treba prepoznati, dovodit juniora Rome na kritičnu poziciju lijevog beka ne spada pod pametne poteze, koliko je zadovoljan sa 2 nova stopera koje je ljetos doveo vidimo na primjeru nove kupovine vrijedne 5mil, a i dolaskom Ivanušeca očito je i tu zadovoljan kakava su krila bila
  • Zvonkec
    116
    Ljetni rok Kevin Carlos 2 milje čovjek nas je čekao ovoj rok kayalipou ima 2 milje odštetu u ugovoru onda iz kluba dođe da ih se nije ni gledalo kaj neznam kaj je gore da nemožeš to završit ili da si sljepac koji ih ni ne gleda uglavnom fakat se ne nadam ničemu više od marića pa ak nekaj slučajno kapne bar bum se veselil
  • Droljo
    11k
    Ja ako još jednom pročitam da nismo doveli špicu i beka te kako je sd kurac od operativca padam u nesvjest momentalno! Pa kak vam se da. Bolje da smo doveli denija jurića za milju ipo te štefulja za dve milje i pokrpali smo pozicije. Imamo love pa zašto ne? Koliko ludosti ovod hara to nije normal! Pa nikog nek ne dovede ak se nemre dovesti pravi igrač! Ovu dvojicu imamo na ugovoru još uvijek. Imamo i bočkaja ak nekome treba. Vratite mamiČa slipci. Šaka o stol i novi igrač dinama je ........ upiši sam.
  • Crle
    716
    Rijeka se bori za naslov, ne osvaja ga. Niti igra europu, čak što više budu razvaljeni od Olimpije.

I ajmo demistificirati tu prošlost. Nije se u prošlosti pogađalo sa igračima za male novce jer su dovođeni praktički na lopate, pa se naravno i ubode nešto. Takvih Oliveirasa (koji isto ne ispada toliko loš sada kada smo ga napokon vidjeli) je dovedeno pitaj boga koliko.

I čisto ovako ako ne možeš potrošiti 20 milja a trebaš dovesti neke talentirane igrače koje ćeš uklopiti u svoju filozofiju igre onda i dovodiš nekog poput Cordobe po kojem se sere od kada je došao. neke druge ekstra talentirane vide i drugi klubovi pa nije da imamo neku veliku prednost pred dovođenjem.

I koliko je zadovoljan a koliko ne, i koliko je to možda i moglo bolje ja ne znam. No evo sada uz Galešića imaš solidne stopere, pošto je ludo očekivati da ćeš uvijek imati tako dobre koji će na kraju ići van za 10-15 mil. Da nismo doveli Torrentea i Mmaeea tko bi nam ostao, Šutalo, Perić i Stojković?

Ono nije da je sve odrađeno ne znam kako dobro, no sigurno nije ni toliko kritično. Pogotovo jer se ovdje uspoređuje jedan ljetni rok nakon nekoliko godina gdje nitko praktički nije doveden, i nakon velikih promjena u klubu. Sa periodima od ne znam koliko godina jer igrače koje nabrajate nisu došli u jednom roku niti su bili instant pojačanja.
  • TresnjevkaZG
    735
    Ljudi tu pisu, samo da bi nesto srali. I to svaki dan ispocetka, po vise puta. I to uvijek isti ljudi. Strasno. Cudi me da vec sami sebi nisu dosadili
  • Zvonkec
    116
    Vratite mamiČa slipci. Šaka o stol i novi igrač dinama je ........ upiši sam.Droljo

Ufffff!!! Nemati povjerenja u marića je sigurno zazivanje daltona to je to, ne ne čekaj vratite nam canjugu
  • Droljo
    11k
    Nemati povjerenja u marića je sigurno zazivanje daltonaZvonkec

Nije. Ali ja više ne vidim razlog ili svrhu upisa. Ok je nešto raspraviti ali droljit svaki dan, cijeli dan jedno te isto nema nikakvog smisla. Ma da, ok, ja isto bezveze pametujem. Samo rokajte!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.