• Jos-Optimus
    13.6k
    Neki ljudi bi stvarno trebali odmoriti od Zone i proguglati značenje riječi "navijač". Bitno da se tovarima smijemo, pa mi po svojima pljujemo i kad je dobro, a kad nije onda je pakao
  • Omake
    21.6k
    Nema sekiranja. Sve da dovedemo Jamajčanina iz Niškog Radničkog bit ćemo jači, a garant ćemo dovesti nekog boljeg od njega.
  • Noel
    25.4k
    Radi se na lijevom beku i napadaču. Nemojte norit. Nisu idioti da bez pojačanja na dvije ključne pozicije krenu u napad na titulu i -7. Radit dramu na temelju "saznajemo" i "doznajemo" članaka i incijal insajdera za Zoni nema smisla.
  • Bosskovitz
    21.5k
    Ja nisam nijednog spomenuo, ne znam što se na meni iživljavaš ni zašto ti se to dopušta. — Daliban

Nema potrebe za vrijeđanjem, ne iživljavam se ni na kome nit sam te spomenuo. Ne znam zašto si se na mene zakačio, ti i ja smo imali jednu, jedinu raspravu oko Dahla i Taylora koja je bila vrlo pristojna i argumentirana s obje strane. Jbg, ne slažemo se, ali kad bi se svi slagali onda ne bi bilo potrebe za Zonom jer bismo svi mislili isto.

Kritika je išla u smjeru toga da se ova tema uglavnom svodi na istih 10-ak ljudi koji se konstantno međusobno svađaju oko jednih te istih tema; imam dojam da neki svaki dan samo dođu da napišu isto kaj su napisali i dan prije. Sto postova o Dahlu za kojeg nema mjesta na ovoj temi jer uopće nije opcija za transfer, sto postova o tome da Franjić nije dobar lijevi bek i tisuću postova o tome kako će sve otići u kurac, sve je katastrofa, igrači su loši, pojačanja nema, svi lažu, svi su od nas bolji, a bit će čudo božje ako Dinamo uopće dočeka prvi dan ljeta.

Dao sam AI toolu da analizira zadnjih deset stranica komunikacije na ovoj temi i izvuče zaključke, evo što kaže:

Ton komunikacije

• Dominacija sarkazma i cinizma: Rasprava je prepuna sarkastičnih komentara, primjerice izrazi poput "jede govna" i "mutikašenje" pokazuju neformalnu, često grubu komunikaciju. Humor se koristi kao sredstvo za izražavanje frustracije, ali i za degradiranje sugovornika.
    • Agresivnost i frustracija: Prisutna je izražena frustracija korisnika, što rezultira agresivnim tonom prema klubu, menadžerima i igračima.
    • Neformalni i ležerni stil: Korisnici se obraćaju jedni drugima u svakodnevnom jeziku, koristeći sleng, vulgarizme i emotikone poput ":lol:" ili ":rofl:".

Emocije u komunikaciji:

• Frustracija i bijes: Emocije su intenzivne, s jasnim nezadovoljstvom zbog realiziranih i nerealizirani transfera, kadrovske politike i izostanka konkretnih rezultata.
    • Podjela mišljenja: Vidljiva je polarizacija u raspravi – neki korisnici brane upravu kluba, dok drugi oštro kritiziraju, što generira daljnje konflikte.
    • Skepticizam: Skeptičan stav prema informacijama iz medija, često popraćen traženjem dodatnih dokaza ili ismijavanjem medijskih izvora.

Stil komunikacije:

• Napadi ad hominem: Osim rasprava o temi, korisnici se međusobno osobno vrijeđaju i omalovažavaju.
    • Kombinacija argumentacije i emocija: Dok neki pokušavaju dati argumentirane stavove (npr. o kvaliteti igrača ili klupskoj strategiji), emocije često nadvladaju racionalnu raspravu.
    • Korištenje ironije: Korisnici često koriste ironične izraze kako bi naglasili apsurdnost situacije, primjerice "Prilika da postanemo nogometna avangarda, bez lijevog beka".

Zaključci:

• Prisutna visoka razina emocija: Rasprava odražava duboku vezu korisnika s klubom, ali i frustraciju zbog njegove trenutne situacije. Ovo je karakteristično za sportske forume, gdje emocije često prevladavaju.
    • Nedostatak konstruktivne rasprave: Iako postoje korisnici koji pokušavaju iznijeti racionalne argumente, rasprava je često preplavljena osobnim napadima i negativnošću.
    • Prikaz opće atmosfere: Ton i stil komunikacije odražavaju širu frustraciju i nezadovoljstvo navijača prema Dinamu, upravi, igračima i općenito nogometnoj sceni.

Eto. Jebeno crnilo, vrijeđanje i konstantna negativa.
  • sport
    6.2k
    "kad smo svi u stanju potpune paranoje"
    Nismo svi,samo neki, a neki to rade ciljano i namjerno.
  • Cif
    503
    da i da.Opet kao drugi bek ima potencijal biti duplo bolji od Ristovskog
  • Cif
    503
    tako je odjbati menagera i sve njegove pulene
  • Daliban
    4.1k
    Nema potrebe za vrijeđanjem, ne iživljavam se ni na kome nit sam te spomenuo. Ne znam zašto si se na mene zakačio, ti i ja smo imali jednu, jedinu raspravu oko Dahla i Taylora koja je bila vrlo pristojna i argumentirana s obje strane. Jbg, ne slažemo se, ali kad bi se svi slagali onda ne bi bilo potrebe za Zonom jer bismo svi mislili isto. — Bosskovitz

Sori ako nije bilo upućeno meni, krivo sam interpretirao. Nadovezao si se na pola stranice podjebavanja u mom smjeru.
  • PlaviDuh
    119
    Meni je ovo već opjevano, svaki prijelazni rok razna imena iz različitih izvora dolaze, najavljuju se jaka pojačanja, na kraju on završi baš kak bu i ovaj
    Sa Franjićem na lijevom beku i Galešićem u rotaciji
  • NORTE
    27.4k
    Frustracija i bijes: Emocije su intenzivne, s jasnim nezadovoljstvom zbog realiziranih i nerealizirani transfera, kadrovske politike i izostanka konkretnih rezultata.
    Podjela mišljenja: Vidljiva je polarizacija u raspravi – neki korisnici brane upravu kluba, dok drugi oštro kritiziraju, što generira daljnje konflikte.
    — Bosskovitz

Beskrajan dan na zoni.
    Mene sve to dodatno dotuče činjenicom da smo jako daleko od preuzimanja prvog mjesta na tablici.
  • Noel
    25.4k
    Doveli smo Galešića ,Franjića i Roga produžili a tek je prvi dan transfer roka. Vjerujem da u sljedećih par dana dolaze Ivanušec ili Oršić ,lijevi bek i napadač. Ugodan vikend svim nevjernim.
  • E46
    2.1k
    ajde da ti ja kazem svaka cast na iskrenosti.
  • CastAway1986
    6.7k
    Mene samo zanima koji je ono jučer Zonin insajder napisao da je danas predstavljanje Ivanušeca i možda napadača? Zašto se takvim ljudima dopušta da konstantno unose nervozu i nemir u ovu dovoljno kaotičnu temu sa svojim izmišljotinama? Koja je poanta njihova sudjelovanja na Zoni osim da traze pažnju?
  • Pavinho
    650
    reklo bi se MR :sparkle:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.