• Daliban
    4.1k
    Istina, izgledao je odlično protiv prosječnih ekipa. Međutim, protiv B ekipe Šahtjara, čim je imao ozbiljnije krilo protiv sebe, vidjelo se da je još zelen i da nije samo tako ga ubaciti u jačim utakmicama.Mr Anderson

Ispadaju i drugi bekovi protiv dobrih driblera. Newerton je jako dobar dribler iako je omalen i ponekad mu štekaju odluke u završnici. Ne mislim da je to problem. Mikić u takvim situacijama također ima i prilično dobar oporavak za razliku od svih naših bekova.
  • vjeko1701
    11.6k
    Čavlina se vraća u Dinamo, sta sa njim....Ivdzo11

U Varaždin posudba do kraja sezone, Zelenika kao pouzdaniji i mlađi backup od Zagija nama? Zagi treći golman i krajem sezone penzija. Čavlina, Zelenika i Nevistić na ljetne pripreme pa ko se izbori.
  • Mr Anderson
    9.9k
    Istina, izgledao je odlično protiv prosječnih ekipa. Međutim, protiv B ekipe Šahtjara, čim je imao ozbiljnije krilo protiv sebe, vidjelo se da je još zelen i da nije samo tako ga ubaciti u jačim utakmicama.
    — Mr Anderson

Ispadaju i drugi bekovi protiv dobrih driblera. Newerton je jako dobar dribler iako je omalen i ponekad mu štekaju odluke u završnici. Ne mislim da je to problem. Mikić u takvim situacijama također ima i prilično dobar oporavak za razliku od svih naših bekova.
    Daliban

To je uzorak, pričamo o igraču koji je rezerva u Šahtjaru. Sad zamisli da gurneš Mikića protiv Leaa ili Martinellija. Samo bi ubili dečka u pojam. Slažem se da ga se trebalo uvoditi u HNL-u, pogotovo u utakmicama koje nisu derbiji.
  • San Lorenzo
    18.4k
    Čavlina se vraća u Dinamo, sta sa njimIvdzo11

Nek dođe na pripreme i na proljeće čeka svoju šansu.
  • Daliban
    4.1k
    To je uzorak, pričamo o igraču koji je rezerva u Šahtjaru. Sad zamisli da gurneš Mikića protiv Leaa ili Martinellija. Samo bi ubili dečka u pojam. Slažem se da ga se trebalo uvoditi u HNL-u, pogotovo u utakmicama koje nisu derbiji.Mr Anderson

To je jedna utakmica, a u toj utakmici nije samo gubio nego je imao i dobrih intervencija i presijecanja. Sigurno da će dečko postati bolji s iskustvom na seniorskoj razini, ali mislim da ljudi precjenjuju koliko gubimo igranjem njega u odnosu na Rileta ili RPG-a, a podcjenjuju koliko dobivamo. Odmah, kratkoročno, a kamoli tek dugoročno.

Konteksta radi, u HNL-u ne postoji lijevo krilo koje je bolji dribler od Newertona.
  • cron1ck
    1.7k
    Nek dođe na pripreme i na proljeće čeka svoju šansuSan Lorenzo

Baš to, pored ozljeda Nevistica i klupske maskote, jer mu je to jedina uloga, Zagorca dobit će sigurno šansu i to kakvu.
  • BluePhone67
    4.5k
    Taj mali ako potpise ugovor, a nadam se da hoće, može se tuč u guzicu za njegovo dobro ako dobije posudbu ovu do kraja i sljedeću cijelu sezonu da može stastati i tamo gdje da ode i da dobije minute. Ako su on i njegov manager realni i od njega da naprave nekakvog igrača da se u budućnosti moze i računati. Trenutno nema kaj radit u Dinamu po kvaliteti ispred svih bekova.
  • GOAT
    1.8k
    Najviša brzina koju je Taylor ove sezone postigao u LP je 30 km/h.Daliban

A spikicu je top speed bio 35.1 i opet je truba od igrača.
    Ne igramo fifu da nam pace bude najbitniji atribut kod igrača jer da je do brzine i Bolt bi igrao nogomet
  • Tongo Doumbia
    5.2k
    Pretpostavljam da Majkićevo produženje ugovora ima veze s boljom pregovaračkom pozicijom i da se na njemu nešto zaradi, tako da nije nemoguće da ide ako neka ponuda zadovolji sve strane.

Ali ako ode u Istru dok je Lovro tamo, teško ga može istjerati s gola, pogotovo nakon ovog blijedog razdoblja u Osijeku.
  • ElDorado
    1.5k
    Ovdje se razmečemo igračima i igračima a nitko ne spominje trenera. Od solidnih igrača trener može napraviti jako dobru igru ali loš trener od odličnih igrača može napravitii drek. Mi imamo puno solidnih igrača, par odličnih a ja bi rekao i nekoliko truba. Tak da se meni zadnje dve godine čini da je naša igra flop zbog trenera. Dinamo nema definiran stav kakvog trenera i kakvu igru želi. Najlakše utrenirat niski blok i kontre. Nama konacno treba trener koji ce od Dinama napravit takticki prilagodljiv stroj u svim sustavima s automatizmima koji ce onda funkcionirati momcadski.
  • Droljo
    11.5k
    Dovesti zeleniku za drugog golmana (ak bi htio) i tamo poslati čavlinu uz neku opciju da svi budu zadovoljni. Ili varaždinu dati postotak od prodaje ili nešto love da igra.
  • Mr Anderson
    9.9k
    Ovdje se razmečemo igračima i igračima a nitko ne spominje trenera. Od solidnih igrača trener može napraviti jako dobru igru ali loš trener od odličnih igrača može napravitii drek. Mi imamo puno solidnih igrača, par odličnih a ja bi rekao i nekoliko truba. Tak da se meni zadnje dve godine čini da je naša igra flop zbog trenera. Dinamo nema definiran stav kakvog trenera i kakvu igru želi. Najlakše utrenirat niski blok i kontre. Nama konacno treba trener koji ce od Dinama napravit takticki prilagodljiv stroj u svim sustavima s automatizmima koji ce onda funkcionirati momcadski.ElDorado

Slažem se. Imali smo mi trenere koji su gradili igru koja je imala glavu i rep, igra nam je imala smisla ofenzivno i defanzivno. Zadnji je bio Čačić, prije njega Zoran Mamić (koliko god to bilo nepopularno reći), Krznar je nastavio po tom tragu, ali se malo pogubio vremenom, dok nas je Kopić skroz unazadio. Poslije Čačića su došli Bišćan, Jakir i Bjelica koji svi gaje taj neki stil igre s blokom i kontre i sad je na Cannavaru da nas vrati u period s početka Čačićevog mandata, pa onda digne na nivo više.
  • Bosskovitz
    14k
    Lijevi bek se trebao rjesiti izmedu ljetnog i zimskog prijelaznog roka kada se vec nije rjesio na ljeto.Crni86

Sve je stvar toga što znači riješiti. Prema napisima u medijima (ne samo našim), prilično vjerojatnim se čini da naši pikiraju Taylora. Kad bi on došao, bio bi najvrednije pojačanje koje je ikada došlo u Dinamo ili HNL, a pratimo svi kako na to utječu i on, i Celtic, i njihovi dolazni transferi.

Nije "riješiti" pojačanje kao da odeš u dućan, izabereš i platiš, to ovisi o puno faktora od kojih ti na mnoge ne možeš utjecati, a na one na koje možeš - ograničen si mogućnostima. Siguran sam da Taylor nije jedini pick za tu poziciju, stvar je procjene hoćeš li npr. da se stvar s Taylorom razriješi čekati još tri dana ili tri tjedna, odnosno koliko si spreman kratkoročno žrtvovati uigravanje s momčadi na konto igračke kvalitete i obrnuto. Možeš dugo pregovarati s boljim igračem i na kraju ga dovesti ili odmah dovesti lošijeg igrača; a možeš i dugo pregovarati s boljim igračem i na kraju ga ne dovesti nego krpati rupu ili dovesti tog lošijeg.
  • GeneralNapoleon
    427

Meni iskreno nije jasno uzdizanje Cacicevog nogometa. On je odradio dobar posao. Daleko od toga. Ali mi smo se i pod njim cesto mucili i igra mi je bila teski meh. Takoder smo i pod njim poceli primat dosta golova.

Jedina razlika izmedu njega, Jakira i Biscana je da je on imao jos puno kvalitetniji kadar. Pa je ta taktika, sa nemamo igre ali netko ce vec nesto na individualnu klasu stvorit, prolazila.

Meni je veci problem da njegovi nasljednici svi redom nisu uspijeli stvoriti igru dok je to zbog pada kvalitete postalo potrebno.

I Biscan i Jakir su mi bolji treneri od Cacica samo je on eto imao puno bolji kadar. A na prolijece se vec i pod njim poceo osijecat pad kvalitete.

Nadam se da ce Cannavaro konacno biti taj, kod kojeg cemo igrat ofenzivan nogomet i kroz igru stvarat hrpu prilika, a individualna kvaliteta da ce bit samo bonus.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions