• keppi
    245
    Nadam se da se oko Ivanušeca ne natežu oko dijela plaće koji mi trebamo preuzeti. Ako zarađuju 1,2 milje za pola sezone to bilo 600 tisuća.... nadam se da se ne cijenkaju dali će to biti 450, 500 ili puni iznos tj. 600 tisuća. Ne bi trebalo na tome štedjeti, ipak to nije tolika osjetna razlika ako ti je igrač stvarno potreban.
  • BluePhone67
    4.4k
    Posto je najbolji bek u klubu, jel bi ga stavio sada protiv Arsenala i Milana ?
  • vjeko1701
    11.3k

Postoje neke kvalitete ili karakteristike koje se ne mogu naučiti. Postoje i navike koje je teško promjeniti jednom kada igrači prođu određene godine. Ok, sve 5.

Mislim, sjećam se onog prvog gola Gorice (2:2). Jedan igrač ide na prvu stativu, drugi brani drugu stativu, treći brani vrh peterca. Tu moguće reći da je u pitanju uigrani plan i zadnja linija je čak to šablonski odigrala. Problem je da igrač utrčava iza leđa stoperu na petercu dok tri naša vezna to prate pogledom umjesto da isprate njega. Čak mi ne izgleda niti kao da je bilo pokušaja komunikacije da čuva leđa. Jednostavno svi naši pogledom prate samo igrača na lopti.

Još bi rekao ok, oni brane vrh 16 ali nije bilo nijednog igrača Gorice koji bi ugrozio sa vrha 16. Doslovce su dvojica njihovih zabila pokraj 5 ili 6 naših.

Tu se vidjelo da nema pretjerano prilagodbe situaciji i da se više-manje to odradilo šablonski umjesto da se pratilo situaciju. Al boli očiti manjak komunikacije. S tim da je to jedan od rijetkih golova gdje se barem vidio neki plan.

Istina je da nam fali obrambenih kojima je kvaliteta anticipacija, brzina i presjecanje, bitne stvari kada ti obrana stoji visoko kaj je u HNLu gotovo uvijek slučaj. Al velika je razlika između toga i doslovce trčanja natrag bez plana i svjesti protivničkog napada. Ponekad je to doslovce izgledalo ko da su bezglave kokoši.
  • BPAM
    97
    Kaže Ničota da je Ivanušec i dalje blizu, da ga se očekuje u Turskoj, dok je priča oko Roga ipak na malo dužem štapu...
  • Daliban
    3.9k
    Kako si došao do tog zaključka kad nikad nije ni igrao?tigric

Gledao sam ga dosta za mlađe uzraste, naše i reprezentativne. Gledao sam ga i u svim pripremnim utakmicama sa seniorima. Dovoljno je brz, dinamičan, lucidan je na lopti, dobra tehnika u duelu, kvalitetno presijeca i proaktivno brani iako se nekad i malo zaleti što je normalno za klinca. Mislim da je bolji i inteligentniji branič od svih naših bekova. Ima sve što je potrebno. Fizički će samo nastaviti sazrijevati i rasti, ali već sada može praviti razliku. Ljudi su svršavali na Mohu sad pred kraj sezone jer je za razliku od Rileta unio barem nešto dinamike s desnog beka, Mikić to konzistentno može raditi na višoj razini.
  • Paggini
    32.8k
    dok je priča oko Roga ipak na malo dužem štapu...BPAM

43iv8l.jpg?a482208

Ljudi su svršavali na Mohu sad pred kraj sezoneDaliban

Malo presnažan glagol za "imao je moha par dobrih ubačaja, valjda će se prodati sad"
  • Daliban
    3.9k
    Posto je najbolji bek u klubu, jel bi ga stavio sada protiv Arsenala i Milana ?BluePhone67

Bi. Da je do mene, mali bi igrao standardno od početka sezone. Rotiralo bi ga se čisto jer je još klinac pa ga se ne preforsira s previše minuta.
  • Daliban
    3.9k
    Tu se vidjelo da nema pretjerano prilagodbe situaciji i da se više-manje to odradilo šablonski umjesto da se pratilo situaciju. Al boli očiti manjak komunikacije. S tim da je to jedan od rijetkih golova gdje se barem vidio neki plan.vjeko1701

Pa to je jedna od stvari koje tražiš kod stopera i braniča općenito. Ta kvaliteta autonomne prosudbe, protagonistička nota, preuzimanje odgovornosti, kad igrač pravovremeno izleti iz šablone da na vlastitu ruku riješi situaciju. Barem ja to uvijek gledam.
  • vjeko1701
    11.3k
    U zadnje 3-4 godine, to je jedino Šutalo imao na visokoj razini. Iskreno mi je početkom sezone izgledalo kao da bi Mmaee možda mogao, imao je par dobrih iskakanja i presjecanja...al očito su tu drugi problemi.
  • Daliban
    3.9k
    Malo presnažan glagol za "imao je moha par dobrih ubačaja, valjda će se prodati sad"Paggini

Ne slažem se. Ljudi su bili opčinjeni time što može trčat i proć pored suparnika. Do toga smo spali. Ne treba zaboravit da sam ja već prošle zime baš zbog toga govorio da bi mi Moha i Mikić bili rotacija i da Rileta treba na stranu, unatoč Mohinim obrambenim žutim minutama.
  • Paggini
    32.8k
    Ne slažem se. Ljudi su bili opčinjeni time što može trčat i proć pored suparnika. Do toga smo spali.Daliban

Tvoja averzija dovodi do projekcije. Između Rileta i Mohe, ljudi su ovdje zagovarali Mikića, a Mohu su koristili kao argument kontra Rileta, a ne kao argument za Mohu da igra.
  • Daliban
    3.9k
    Tvoja averzija dovodi do projekcije. Između Rileta i Mohe, ljudi su ovdje zagovarali Mikića, a Mohu su koristili kao argument kontra Rileta, a ne kao argument za Mohu da igra.Paggini

Mislim da trebaš proskrolati unazad po temama tih utakmica.
  • GeneralNapoleon
    207

Prije bih rekao da ljudi ovdje vecinom zazivaju RPGa desno. A najmanje od svih zele gledat Rileta.
  • don
    9.2k
    nista od Taylora u ZagrebuCagica111

glupost. Bliži nam je nego prije
  • Paggini
    32.8k
    Prije bih rekao da ljudi ovdje vecinom zazivaju RPGa desno. A najmanje od svih zele gledat Rileta.GeneralNapoleon

Naravno, referiram se samo na razdoblje kad smo znali da RPG neće ići desno, krajem polusezone. Nitko ovdje ne želi Mohu u prvih 11 i to je činjenica, niti se svršavalo na njega.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions