• ElDorado
    1.3k
    Ovdje se razmečemo igračima i igračima a nitko ne spominje trenera. Od solidnih igrača trener može napraviti jako dobru igru ali loš trener od odličnih igrača može napravitii drek. Mi imamo puno solidnih igrača, par odličnih a ja bi rekao i nekoliko truba. Tak da se meni zadnje dve godine čini da je naša igra flop zbog trenera. Dinamo nema definiran stav kakvog trenera i kakvu igru želi. Najlakše utrenirat niski blok i kontre. Nama konacno treba trener koji ce od Dinama napravit takticki prilagodljiv stroj u svim sustavima s automatizmima koji ce onda funkcionirati momcadski.
  • Droljo
    10.7k
    Dovesti zeleniku za drugog golmana (ak bi htio) i tamo poslati čavlinu uz neku opciju da svi budu zadovoljni. Ili varaždinu dati postotak od prodaje ili nešto love da igra.
  • Mr Anderson
    9.3k
    Ovdje se razmečemo igračima i igračima a nitko ne spominje trenera. Od solidnih igrača trener može napraviti jako dobru igru ali loš trener od odličnih igrača može napravitii drek. Mi imamo puno solidnih igrača, par odličnih a ja bi rekao i nekoliko truba. Tak da se meni zadnje dve godine čini da je naša igra flop zbog trenera. Dinamo nema definiran stav kakvog trenera i kakvu igru želi. Najlakše utrenirat niski blok i kontre. Nama konacno treba trener koji ce od Dinama napravit takticki prilagodljiv stroj u svim sustavima s automatizmima koji ce onda funkcionirati momcadski.ElDorado

Slažem se. Imali smo mi trenere koji su gradili igru koja je imala glavu i rep, igra nam je imala smisla ofenzivno i defanzivno. Zadnji je bio Čačić, prije njega Zoran Mamić (koliko god to bilo nepopularno reći), Krznar je nastavio po tom tragu, ali se malo pogubio vremenom, dok nas je Kopić skroz unazadio. Poslije Čačića su došli Bišćan, Jakir i Bjelica koji svi gaje taj neki stil igre s blokom i kontre i sad je na Cannavaru da nas vrati u period s početka Čačićevog mandata, pa onda digne na nivo više.
  • Bosskovitz
    13.5k
    Lijevi bek se trebao rjesiti izmedu ljetnog i zimskog prijelaznog roka kada se vec nije rjesio na ljeto.Crni86

Sve je stvar toga što znači riješiti. Prema napisima u medijima (ne samo našim), prilično vjerojatnim se čini da naši pikiraju Taylora. Kad bi on došao, bio bi najvrednije pojačanje koje je ikada došlo u Dinamo ili HNL, a pratimo svi kako na to utječu i on, i Celtic, i njihovi dolazni transferi.

Nije "riješiti" pojačanje kao da odeš u dućan, izabereš i platiš, to ovisi o puno faktora od kojih ti na mnoge ne možeš utjecati, a na one na koje možeš - ograničen si mogućnostima. Siguran sam da Taylor nije jedini pick za tu poziciju, stvar je procjene hoćeš li npr. da se stvar s Taylorom razriješi čekati još tri dana ili tri tjedna, odnosno koliko si spreman kratkoročno žrtvovati uigravanje s momčadi na konto igračke kvalitete i obrnuto. Možeš dugo pregovarati s boljim igračem i na kraju ga dovesti ili odmah dovesti lošijeg igrača; a možeš i dugo pregovarati s boljim igračem i na kraju ga ne dovesti nego krpati rupu ili dovesti tog lošijeg.
  • GeneralNapoleon
    207

Meni iskreno nije jasno uzdizanje Cacicevog nogometa. On je odradio dobar posao. Daleko od toga. Ali mi smo se i pod njim cesto mucili i igra mi je bila teski meh. Takoder smo i pod njim poceli primat dosta golova.

Jedina razlika izmedu njega, Jakira i Biscana je da je on imao jos puno kvalitetniji kadar. Pa je ta taktika, sa nemamo igre ali netko ce vec nesto na individualnu klasu stvorit, prolazila.

Meni je veci problem da njegovi nasljednici svi redom nisu uspijeli stvoriti igru dok je to zbog pada kvalitete postalo potrebno.

I Biscan i Jakir su mi bolji treneri od Cacica samo je on eto imao puno bolji kadar. A na prolijece se vec i pod njim poceo osijecat pad kvalitete.

Nadam se da ce Cannavaro konacno biti taj, kod kojeg cemo igrat ofenzivan nogomet i kroz igru stvarat hrpu prilika, a individualna kvaliteta da ce bit samo bonus.
  • Cif
    210
    Čačić je za Bisčana i Jakiroviča Anceloti.
  • Jos-Optimus
    3.7k
    Čačićev najveći problem je nedostatak modernog stručnog tima koji će fizikalije držati na razini. S odmakom se pokazalo da je radio dobro. Realno, svim našim kenjanjima unatoč - imao je ogroman peh u LP: protiv Milana se sude neki debilni penali, protiv Red bulla nam izjednačenje ponište centimetri, a u Maksimiru glupan od suca bez gledanja zaustavio igru dok je Petko zabijao gol. Ali, baš smo bili padali fizički. Kod Čačića su Bulat i Špikić izgledali kao igračine. Ne govorim da je Ferguson, ali u odnosu na Jakira da. Bišcan je, po meni, izvrstan trener s totalnim nedostatkom socijalne inteligencije tako da mu sve pada u vodu zbog toga.
  • Crni86
    7k
    sve je to lijepo napisano, ali zanemario si jednu vaznju cunjenicu, sportski sektor ne radi od otvaranja prijelaznog roka. Sportski sektor je radio i prethodna 3 mjeseca. Znaci nije kao da ides u ducan, vec si imao 3 mjeseca da razmotris sve opcije i zapocnes pregovore pa cak da ih i zavrsis.

Pogotovo jer se radi o kriticnoj poziciji zadnje 4 godine. Iz tog razloga za napadacem ni ne panicarim jer tu je petko koji je opet zdrav. Ali mi lijevog beka nemamo. Ni prvog ni drugog. Dovedi onda i tog losjeg i ovog boljeg.
  • Mr Anderson
    9.3k
    Meni iskreno nije jasno uzdizanje Cacicevog nogometa. On je odradio dobar posao. Daleko od toga. Ali mi smo se i pod njim cesto mucili i igra mi je bila teski meh. Takoder smo i pod njim poceli primat dosta golova.

Jedina razlika izmedu njega, Jakira i Biscana je da je on imao jos puno kvalitetniji kadar. Pa je ta taktika, sa nemamo igre ali netko ce vec nesto na individualnu klasu stvorit, prolazila.
    GeneralNapoleon

Čačić je imao najtanji kadar (dobrim dijelom je i sam kriv) od svih. Igrali smo napadački dopadljivo, a opet dosta čvrsto u obrani. Počeli smo igrati lošije kad je izgubio svlačionicu i to puno ljudi zna. Postao je previše bahat i prgav, čak bezobrazan prema igračima i tu mu je bio kraj.
  • by-tor
    196
    Misliš, Čanćelotti
  • Niko1986
    553
    Čavlina će se priključiti ekipi u Turskoj. To bi se trebalo danas objaviti.
  • GeneralNapoleon
    207

Biscan je takticki barem dve razine iznad Cacica. Njegov problem je sto mu kronicno fale jajca, socijalna inteligencija i kondicijski trener.
    Jakir s druge strane takticki sigurno nije nista losiji od Cacica ali zato ima puno bolje vodenje utakmica i nece se posvadat sa svime i svakime.
    Uvjeren sam da je Cacic dosao u trenutku kad je Jakir dosao, da bi se covjek propisno izblamirao i da bi zavrsilo epskim debaklom.
    Bio sam sada za smijenu Jakira da ne bi bilo, ali mislim da se dobrano podcjenjuje sto je ipak izvukao i koliko on ubiti je dobar trener.

Pa za razliku od vecine ljudi ja Cacicu nimalo ne zamjeram rezultat u LP. Izvukao je sto se dalo i to je to. Ali u HNLu mi nismo igrali nista kvalitetnije nego sada ili prosle sezone. Samo sto se to nije primjetilo jer su igraci bili kvalitetnije pa nisu fulavali sve zivo, dok su pak u obrani Sutalo i Livi cesto spasavali.
    A Bulat je najbolje igrao doslovce pod Jakirom proslu jesen. Pod Cacicom gotovo nije nista ni igrao.

Imao je sirok i sigurno kvalitetniji kadar na jesen dok i jesmo sve razbijali. Kada si u ekipi imao prime Livija, Sutala, Orsica, Petka, Misica, Perica itd.
    Covjek si je sam srozao kadar i s hodno tome je nestalo i njegovo samaranje protivnika uz prosijecnu igru. Ostala je samo prosijecna igra koja se nastavila i kod nasljednika. Jer vidi cuda nije vise bilo toliko kvalitete. Onda kad je zgusnulo se tvrdoglavo posvadao sa svima i dobio zasluzeni otkaz.

Btw vjerojatno smo zavrsili u off topicu.
  • Nadmocniji
    309
    Nepopularno misljenje: Zagorac je bolji golman od Cavline.
  • Jay
    281

Samo da pohvalim ovo, od 4 nabrojana trenera covjek uspio krivo napisati imena trojice.

Inace, za Cavlinu smatram da mu treba jos jedna posudba u idealnim uvjetima, ali trenutno bi puno pametnije bilo imati ga kao rezervnog golmana kod nas. Malo su previse ljudi krenuli pljuvati po decku zbog dogadaja u Osijeku, sad odjednom ispada kako je potpuni antitalent nakon sto su ga isti dizali u nebesa za vrijeme Lokomotive. Trebaju mu utakmice, nije izgubljen slucaj. Trenutno nam sigurno moze dati puno vise od Zagorca kojem hvala na svemu i vjerujem da ga na kraju sezone ceka posao trenera golmana kod nas ili B ekipi, ali previse puta je pokazao da to vise nije to.
  • Ivdzo11
    5k
    Fabio Cannavaro je do kraja tjedna stopirao sve moguće izlazne transfere iz Dinama! To je najnovija odluka novog Dinamovog trenera. Naime, po našim saznanjima, ima ponuda (doduše još ne službenih) za neke igrače koji nisu, nazovimo to tako, u prvom ešalonu.

Razni izvori nam govore da postoji zanimanje za Hohxu, Cordobu, Špikića, Perkovića, ali i za posudbe nekog od mladih igrača koje je Cannavaro doveo na pripreme u Tursku. No, talijanski stručnjak je u klubu obznanio da sve igrače želi vidjeti na djelu ovoga tjedna u Turskoj. Pa da se tek nakon toga može raspravljati o mogućim izlaznim transferima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions