• Mali Zeus
    14.8k
    Bit će najbolje kad i Cannavaro stavi RPG-a na lijevi bek, a Rileta na desni.
  • Paggini
    32.8k

I KTC Torrente duo u sredini - sigurno je sigurno. :cool:
  • Mali Zeus
    14.8k
    Nije ni išao na pripreme, pukao mu mišić na prvoj tekmi koju je igrao. Sumnjam da se na njega više uopće računa. Imao je dogovoren transfer u Tursku pa mu pukla kost u stopalu, sad je bio blizu dogovora za transfer u Belgiju i opet se ozlijedio. Čak i nije bio loš protiv Lokomotive.Mr Anderson

Ja još nemrem vjerovat da ga je Bjelica vraćao i još i ubacivao u igri. Kao da se lik zajebavao sa svima nama, a u biti nas je jebao u mozak.
    Perić isto, ušao na Poljudu i opet nestao.
  • GeneralNapoleon
    207

Napadac kao napadac ne postoji. Ali sto se tice ekipe, ukupno zabijeni golovi se kod velike trojke u HNLu uglavnom krecu oko broja kreiranih velikih prilika.
    Barem po podacima sa sofe zadnjih par sezona. To se logicno iznivelira kroz zabijanje iz ne velikih prilika.
    Tako da bi se moglo interpretirat kao problem u realizaciji. Koji sigurno i postoji. Ali opet veci problem je sigurno obrana gdje curi na sve strane.

Edit:
    Postotak realizacije po sofascoreu zadnjih par sezona:
    24/25 - 12%
    23/24 - 11%
    22/23 - 16%
    21/21 - 11%
    20/21 - 16%
  • Mr Anderson
    9.3k
    Nije obrana curila samo zato što ona kao nije posložena. Nama kompletna ekipa nije dobro igrala obranu koja počinje od vrha. Osim što je to propust oba trenera, igranje obrane dosta ovisi i o voljnom momentu samih igrača. Obavezna igra, pogotovo u HNL-u je bila daleko od potrebne razine, čak bi rekao da je bilo dosta nonšalancije. Onda dobiješ to da ti svaka ekipa zabije barem gol. I to ekipe koje su ispod nas na tablici.
  • GeneralNapoleon
    207

Pa u potpunosti se slazem. Samo kazem ta obrambena nestabilnost je nas najveci problem. U HNLu se niti dobro branimo u niskom bloki, niti imamo brzi reposijed i presing, a niti dobro branimo kontre.
    Razloga od nekvalitete do zalaganja ima vise nego dosta.
    Ali ostaje nas najveci problem. I ovako najvise zabijamo a uvjeren sam da bi zabijali i vise i da bi i igra izgledala bolje, da nam je obrana stabilna. Pa se mozda i neka kontra ugusi i stvori ritam kontonuiranog napada gdje protivnika nabijemo u vlastitih 16m.
  • OsamŠest
    4.2k
    Zadovoljio bi se nedolaskom napadača u ovom roku, ali zdravim Petkovićem i dolaskom Ivanušeca.
  • DiddyGuela
    2.6k

Obrana je prije svega curila zbog nacina na koji igramo u HNLu. Posjed, dugi napad,visoka zadnja linija. I u tome je problem. Mi nemamo niti jednog stopera koji kroz 90 minuta moze drzati koncentraciju niti istrcati kontre protivnika. Kontre ce se uvijek događati, to je najjednostavniji nacin na koji mozes ugroziti individualno kvalitetnijeg protivnika. To je jedini nacin na koji HNL protivnici igraju protiv nas zadnjih 20 godina. Nista novo.

Zgusnes sredinu,dupli blok i u napadu imas spremna 3 igraca koji mogu 1v1 u kontri pretrcati stopera. I to pokusas 10x tokom utakmice i nadas se da ce jedna ili dvije rezultirati golom. Nista novo niti specijalno komplicirano. S istim tim stvarima smo se susretali i dok smo imali Sutala,Gvardiola,Sigalia,Tonela... ma koga god u obrani.

Nas problem je sto mi od odlaska Sutala nismo niti blizu doveli stopera koji bi svojim nacinom igre odgovarao onome s cime se mi susrecemo u HNLu. Ne mozes ocekivat da ce ti KTC,Torrente,Max... stajati visoko i loviti konte tokom 90 minuta. Prvi je star, druga dva nedovoljno pametna i pokretna.

Jedini nogomet koji mi mozemo uspjesno igrati sa ovakvim profilom stopera je niski blok, reposjed i tranzicija. Ali tu onda opet dolazimo do drugog problema - nemamo dovoljno brzih igraca u ofenzivnom djelu momcadi. Osim sto bi na taj nacin ubili Dinamov DNA.

Ja se prije svega nadam da ce Fabio konacno odluciti sto i kako mi zelimo igrati, pogotovo u HNLu. Toga je falilo pod Jakirom i Bjelicom. Netko je nazalost sklopio kadar koji profilno nema veze sa zdravim razumom.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Jedini nogomet koji mi mozemo uspjesno igrati sa ovakvim profilom stopera je niski blok, reposjed i tranzicija. Ali tu onda opet dolazimo do drugog problema - nemamo dovoljno brzih igraca u ofenzivnom djelu momcadi. Osim sto bi na taj nacin ubili Dinamov DNA.DiddyGuela

Ne pomaže li Galešić u tom pogledu tj. da možemo i dalje tak igrati, ali bez opasnosti da nas pretrče.
  • Cagica111
    60
    Evo jedna otočka…nista od Taylora u Zagrebu
  • Mr Anderson
    9.3k
    Nisu nama problem samo kontre, nego i tranzicija. Puno previše golova smo mi dobili iz nekakvih polukontri i na postavljenu obranu pa i iz prekida. Nije baš da su nam stalno pretrčavali stopere i da smo tako primali golove.
  • DiddyGuela
    2.6k

Mislim da pomaze. Barem prema onome sto samo mogao vidjeti od njega u RI. Dovoljno je brz ali je i koristan u izradnji napada. Jasno, nije isto igrati u RI i Dinamu. Tu ce se brzo morati naviknuti na branjenje npr. 10 kontri dok je u RI branio npr. 5 kontri tokom utakmice.

Ali da, Galesic je tip igraca kakvog nemamo u trenutnom kadru.
  • FrenchMontana
    771
    IMG-1670.jpg

A ovako se pise po skotskom redditu :lol:
  • Mr Anderson
    9.3k
    Kaže Olivari da bi Oliveras mogao kod novog trenera dobiti više šansi. Možda je to znak da nećemo dovoditi lijevog beka nego se snalaziti s njim plus Franjić i Perković.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions