• GeneralNapoleon
    427

Pa u potpunosti se slazem. Samo kazem ta obrambena nestabilnost je nas najveci problem. U HNLu se niti dobro branimo u niskom bloki, niti imamo brzi reposijed i presing, a niti dobro branimo kontre.
    Razloga od nekvalitete do zalaganja ima vise nego dosta.
    Ali ostaje nas najveci problem. I ovako najvise zabijamo a uvjeren sam da bi zabijali i vise i da bi i igra izgledala bolje, da nam je obrana stabilna. Pa se mozda i neka kontra ugusi i stvori ritam kontonuiranog napada gdje protivnika nabijemo u vlastitih 16m.
  • OsamŠest
    4.3k
    Zadovoljio bi se nedolaskom napadača u ovom roku, ali zdravim Petkovićem i dolaskom Ivanušeca.
  • DiddyGuela
    2.7k

Obrana je prije svega curila zbog nacina na koji igramo u HNLu. Posjed, dugi napad,visoka zadnja linija. I u tome je problem. Mi nemamo niti jednog stopera koji kroz 90 minuta moze drzati koncentraciju niti istrcati kontre protivnika. Kontre ce se uvijek događati, to je najjednostavniji nacin na koji mozes ugroziti individualno kvalitetnijeg protivnika. To je jedini nacin na koji HNL protivnici igraju protiv nas zadnjih 20 godina. Nista novo.

Zgusnes sredinu,dupli blok i u napadu imas spremna 3 igraca koji mogu 1v1 u kontri pretrcati stopera. I to pokusas 10x tokom utakmice i nadas se da ce jedna ili dvije rezultirati golom. Nista novo niti specijalno komplicirano. S istim tim stvarima smo se susretali i dok smo imali Sutala,Gvardiola,Sigalia,Tonela... ma koga god u obrani.

Nas problem je sto mi od odlaska Sutala nismo niti blizu doveli stopera koji bi svojim nacinom igre odgovarao onome s cime se mi susrecemo u HNLu. Ne mozes ocekivat da ce ti KTC,Torrente,Max... stajati visoko i loviti konte tokom 90 minuta. Prvi je star, druga dva nedovoljno pametna i pokretna.

Jedini nogomet koji mi mozemo uspjesno igrati sa ovakvim profilom stopera je niski blok, reposjed i tranzicija. Ali tu onda opet dolazimo do drugog problema - nemamo dovoljno brzih igraca u ofenzivnom djelu momcadi. Osim sto bi na taj nacin ubili Dinamov DNA.

Ja se prije svega nadam da ce Fabio konacno odluciti sto i kako mi zelimo igrati, pogotovo u HNLu. Toga je falilo pod Jakirom i Bjelicom. Netko je nazalost sklopio kadar koji profilno nema veze sa zdravim razumom.
  • Mali Zeus
    15.1k
    Jedini nogomet koji mi mozemo uspjesno igrati sa ovakvim profilom stopera je niski blok, reposjed i tranzicija. Ali tu onda opet dolazimo do drugog problema - nemamo dovoljno brzih igraca u ofenzivnom djelu momcadi. Osim sto bi na taj nacin ubili Dinamov DNA.DiddyGuela

Ne pomaže li Galešić u tom pogledu tj. da možemo i dalje tak igrati, ali bez opasnosti da nas pretrče.
  • Cagica111
    60
    Evo jedna otočka…nista od Taylora u Zagrebu
  • Mr Anderson
    9.8k
    Nisu nama problem samo kontre, nego i tranzicija. Puno previše golova smo mi dobili iz nekakvih polukontri i na postavljenu obranu pa i iz prekida. Nije baš da su nam stalno pretrčavali stopere i da smo tako primali golove.
  • DiddyGuela
    2.7k

Mislim da pomaze. Barem prema onome sto samo mogao vidjeti od njega u RI. Dovoljno je brz ali je i koristan u izradnji napada. Jasno, nije isto igrati u RI i Dinamu. Tu ce se brzo morati naviknuti na branjenje npr. 10 kontri dok je u RI branio npr. 5 kontri tokom utakmice.

Ali da, Galesic je tip igraca kakvog nemamo u trenutnom kadru.
  • FrenchMontana
    778
    IMG-1670.jpg

A ovako se pise po skotskom redditu :lol:
  • Mr Anderson
    9.8k
    Kaže Olivari da bi Oliveras mogao kod novog trenera dobiti više šansi. Možda je to znak da nećemo dovoditi lijevog beka nego se snalaziti s njim plus Franjić i Perković.
  • DiddyGuela
    2.7k

Istina.

Ali i takvi golovi su cesto pad koncentracije jer si nekoliko minuta prije morao istrcati 3 polu kontre. Npr.
    Ristovski ili Torente su nakon takvih situacija znali drzati ruke na koljenima. Pad koncentracije je cesto znak umora ili ispuhanosti.

Isto tako se ne slazem sa pojedincima koji spominju manjak zalaganja. Ja nisam vidio da se igraci zajebavaju po terenu. Vidio sam prije svega nemoc u branjenju određenih situacija. I to sada vec traje neko vrijeme. To je kao sistemski problem.
  • Daliban
    4.1k
    Nisu nama problem samo kontre, nego i tranzicija. Puno previše golova smo mi dobili iz nekakvih polukontri i na postavljenu obranu pa i iz prekida. Nije baš da su nam stalno pretrčavali stopere i da smo tako primali golove.Mr Anderson

Imamo jako pasivne obrambene igrače. Ne vole duel, a ni presijecanja im nisu jača strana. U tom pogledu su mi na ljetnim pripremama ako se ne varam najbolje djelovali Bernauer i mali Jakir u paru u jednom poluvremenu. Ne zagovaram taj stoperski par, ali čisto primjera radi. Možda nisu najjači par u duelu, ali drže se kompaktno, uvijek za petama suparniku i kvalitetno čitaju i presijecaju na otvorenijem prostoru. To je između ostalog i jedna od najvažnijih stvari koje smo izgubili odlaskom Šutala (uz brzinu jer Šutalo sprinta famoznih 34 km/h, konzistentno). Nama trebaju takvi igrači, ali agresivniji i snažniji u duelu te mnogo brži kroz cijelu zadnju liniju. Još uvijek mi nije jasno zašto ih ne dovodimo, odnosno zašto ne igramo one koje imamo (Mikić).
  • vjeko1701
    11.5k
    Ja sam pak osobno najviše vidio nedostatak plana i komunikacije. Kao da svaki igrač improvizira bez komunikacije sa ostalima kaj treba raditi i kud treba ići kada protivnik krene u kontru. Jedan ide naprijed ili drži liniju za zaleđe, drugi trči ko muha bez glave prema vlastitom golmanu uopće ne prateći gdje je lopta ili pozicije protivnika ili potencijalnu offside zamku.

Kada protivnik dođe blizu gol aut linije, svi trpaju peterac i nitko ne prati mogućnost povratne na 11. Čak i ako povratna ide na peterac, opet nekako dođe do jedinog protivničkog igrača tamo dok naša tri igrača stoje oko njega ali nitko nije u poziciji da prekine pas ili blokira udarac.
  • hardek
    3.8k
    Nisam očekivao da će u 2025. Duo lingo postati alat za praćenje transfera :lol:

Praćenje letova aviona je mala beba za ovo
  • GeneralNapoleon
    427

Tocno to. Bas sam se htio dotaknuti toga da nam stoperi manje presjecaju lopte nego prije. Po sofascoreu zadnje dvije sezone imamo po 7,7 presijecanja po tekmi. Prijasnjih sezona preko 10,5. Tu je uracunato naravno sve. Ali vidi se da padamo u tome sto lezi i na stoperima.

Pa samim time i ne zaustavljamo vise napade na centru gdje nam linija stoji nego primamo kontru za kontrom.
    Cesto i iskoce ali fulaju "ceo fudbal" pa opet primimo kontru. Lose citaju igru ali zato to ne kompenziraju brzinom bi se moglo rec.

Mislim da je Mmae ubiti doveden bas da stoji visoko i presijeca protivnicke napade. Ali jbg. Nadam se da ce sa Galesicem to bolje izgledat. Barem neka verzija Sutalo "lite".
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions