• Bosskovitz
    13.5k
    Mislim da je Dinamo 2 najbolja opcija. Mogu krenuti iz druge ili treće lige ako treba, ali moraju imati mogućnost igrati prvu ligu (po rangu drugu, ispod HNL-a) ako ju kvalitetom mogu izboriti. A siguran sam da mogu. Neshvatljivo mi je HNS-ovo pucanje u njihovu i našu nogu odlukom da se to zabrani i ignoriranjem činjenice koliko dobra to donosi našem nogometu.

Filijale i partnerski klubovi su sekundarne opcije u kojima po logici stvari imamo manje kontrole, a ne dobivamo ništa puno više. Kad bi to mogao biti neki slovenski klub blizu Zagreba kojeg možemo upeljati u prvu ligu - Krka iz Novog Mesta, Krško, Brežice - to bi bilo odlično, ali nisam siguran koliko je to realno.
  • NitkoBitan
    21.6k
    Kvalitetan igrac ce doc kad tad do izrazaja igrao u filijali ili u drugoj ligi sa B momcadi, bitna je samo minutaza. I onaj Gabriel je igrao u Dinamu B pa je sada standardan u Arsenalu.
  • immerwieder
    1.4k
    uvijek sam bil za postojanje 2. ekipe i nikad nisam shvatil zašto je bivša uprava tjerala inat i nije htjela igrati 2. ligu, i svakako sam da to igra samo U19 ekipa, bez starijih,
    ali isto tako mislim da, ako počnu u 3. ligi, ne bude baš neka šetnja, da druge godine generacija 2007. u Mačama, Kurilovcu i slično ne bude baš prolepršala u 2. ligu, ta liga je isti rang kao Banjol3e u kupu, ali 3.liga središta je izjednačenija i kompetitivnija od ostalih,
    a pogotovo mislim da nisu ravnopravni fizički za igru u 2. ligi
  • vjeko1701
    11.3k
    Naravno da postoje prednosti nižeg ranga u istoj državi. Jednostavnije, jeftinije, dvostruke registracije i jednostavno priključivanje prvoj ekipi ali ima i negativne. Najviše dva ranga ispod HNL razine a sama HNL razina često nije dovoljna da netko bude za Dinamo. Uz to igranje za ništa pošto je zabranjen ulaz u viši rang sa jedinim imperativom - ne ispasti. To može biti prvi korak u seniorski nogomet ali je opet skok između toga i igranja za Dinamo.

Prvoligaš u susjednoj zemlji čija prva liga je nešto slabija od naše ipak onda dopušta borbu za nešto. Bilo trofeji, bilo europa, koliko god malo vjerojatno većinu (8/10) sezona to bilo. Omogućuje i parkiranje viškova iz prve ekipe kojih svake godine imamo nekoliko a da ne propadnu do kraja u vrijednosti, ne doprinose apsolutno ništa klubu i nemaju nigdje mjesto da možda i privuku neki interes, pa barem za free transfer bez raskida na štetu kluba.

Mladi koji po procjeni nisu za prvu ekipu ipak mogu stvoriti neku tržišnu vrijednost u prvoj ligi susjedne države, nekaj nemoguće igranjem 3. lige ovdje. Budimo realni, 4/5 igrača iz naše škole nikad neće biti za prvu ekipu. Ovako se možda barem malo unovče.

Može poslužiti i za oporavak od ozlijeda. Ako neki igrač nije igrao 9 mjeseci i nužno mu trebaju minute. Dinamo mu ih ne može dati, idealno da jednu polusezonu odradi tamo.

Dodatni bonus je aktivno sudjelovanje natjecanjima druge države. Treneri, mlađe kategorije tog kluba. Automatski uz feeder dobivaš i detaljan skauting te države, trajno prisutstvo koje omogućava lakše privlačenje potencijala iz te države i efektivno proširenje djelovanja sa države od 3,8M stanovnika na dvije države sa kumulativno 6M stanovnika.

Skuplje je rješenje, kompliciranije i sa većim startnim rizikom ali mislim da bi na neki duži period isplatilo svaki cent i svaku dodatnu minutu truda. Pitanje je dal postoji ozbiljan interes da se to odradi na pravi način sa jasnim dugoročnim planom.
  • Zagi
    8.9k
    Sažem se sa ovim iznad.
    Pitanje je dal postoji ozbiljan interes da se to odradi na pravi način sa jasnim dugoročnim planom.vjeko1701
    Ako je to pitanje, na to se i nadoveže pitanje ... Zašto ne?
  • Crni86
    7k
    Mislim da je dinamo B bio dobar mozda prije 7,8 godina kada nismo jos postigli ove razine na kojima smo sada pa samim time trebamo privlaciti i razvijati sve jace talente koji su prikladni za nasu razinu.

Moje neko razmisljanje je kako bi neke izlazne juniore i one koji su mnogo veci potencijali i pokazali su kako im je potreban veci podrazaj od juniorskog nogometa poslao na dvojnu registraciju u jedan od klubova nase druge lige s kojim bi sklopio neko partnerstvo (nesto slicno kao sto loksa radi s jarunom). Oni bi ovdje dobili iskustvo seniorskog nogometa na nekoj nizoj razini, a opet bi paralelno ucestvovali i s nasim juniorima.

Uz to svakako bi pronasao i filjalu gdje bi gurao mlade igrace koji vec imaju iskustva seniorskog nogometa (da li iz nase skole ili neke kao sto se spominju ovi meksikanci, senegalci i sl) i potreban im je podrazaj kako bi se borili za nesto. Idealno bi to bio neki klub sredine tablice u sloveniji. Tu bi mi gajili slican stil nogometa i kao sto igra prva momcad i ovdje bi moglo vrlo jasno filtrirati takve igrace pa da nam se ne dogodi da ode jedan crnac, sakota i sl. Ionako brojni nasi igraci su morali odraditi posudbe kako bi na kraju se izborili za mjesto u dinamu (sutalo, pa sad i vrba, itd)

Po meni su potrebne takve dvije razine kako bi jedan nogometas na kraju mogao doci do prve seniorske momcadi. Igrati u dinamu ne znaci vise samo igrati hnl vec se ocekuju i dobri i konzistentni nastupi u europi. I bas zato potrebno je te mlade igrace jako dobro pripremiti za ono sto ih ocekuje, a to nece moc samo pruziti neka nasa niza liga. Druga stvar su ekstratalenti kao sto je josko ili bati koji mogu napraviti taj preskok, ali nama je najveci problem sto gubimo te igrace kojima treba pruziti malo nesto vise prilike pa onda kada pokazu svoj talent zalimo za njima i drugi nas ucjenjuju.

Na kraju samim time i mladim igracima kao sto je mikic pruzas odlicnu sliku kako bi tekao njegov razvoj i on se ne bi sada premisljao da li potpisati novi ugovor jer bi prema ovome vec imao zaciljan redoslijed gdje bi dobivao minute (ovu sezonu paralelno u juniorima i dvojnoj registraciji, a slijedece u filjali).
  • vjeko1701
    11.3k
    Upravo to.
  • Dudu9
    1.3k
    Zašto ne bi Hns napravio U-21 ili U-23 ligu to je taman ti talenti koji su izašli iz juniora a ne mogu igrat u seniorima
  • Zagi
    8.9k
    Ostali klubovi nemaju niti volje ,niti novaca , niti potrebe (viška talenata) za takvo nešto.
  • Dzoni
    936
    Nikome osim Dinama ne paše imati B ekipe, U21 ekipe i sl. jer nemaju to znanje i budžet za održavanje takvih ekipa i nadmetanje s Dinamom. Zato nitko neće podržati B ekipe u 1.NL i slične ideje jer ovako imaju jedino šanse srušiti "Korporaciju 92" i "Zli Dinamo". Dok se ne riješe tog mentaliteta HNL ekipe, imat ćemo samo jednu ekipu u Europi i ne vrijedi se nadati ikome osim Dinamu u Europskim natjecanjima
  • CastAway1986
    2.3k
    Nek uzmu Posušje za filijalu
  • Maxova dijagonala
    2.6k
    Niko Galešić-Dinamo,3 milijuna+50% Jankovića
    Roko Jurišić-Dinamo ili Ferencvaros,2,5 milijuna
    Smolčić-kapetan Rijeke čija je tržišna vrijednost sigurno 2 milijuna
    Veldin Hodža-Rubin Kazan,3 milijuna
    Frigan-Westerloo-5,5 milijuna
    Damir Mišković je napravio ozbiljan posao sa filijalom koju je imao samo 6 mjeseci.
    Naravno,ima u tim igračima kvalitete ali Mišković im je savršenim potezom lansirao karijere na viši nivo.
    Zašto ovo pišem?
    Da me sutra pitate Dani Olmo u Dinamu na 6 mjeseci ili filijala svaki put bi odabrao filijalu kao izbor.
    Znam da Marić to sve kuži,nije on glup čovjek,ne trebamo mu mi otvarat oči ali dogovaranjem filijale u Sloveniji ili BIH bi mi baš porastao u očima.
    Znam da to nije lagano i jeftino...ti klubovi vjerojatno traže neke postotke za naše igrače i novce ali mislim da bi to bila savršena odluka pa koliko košta da košta.
    Čavlina,Živković,Cvetko,Mikić,Pavić,Vrbančić,Majić,Čaić,Gurlica,Rimac...to su sve momci kojima treba normalan razvoj a ne posudbe u Gorici,Osijeku ili Lokomotivi gdje će nakon dva kiksa ili promašena zicera bit zakucani na klupu.
    Također,filijala bi bila dobra opcija i za igrače tipa Menalo ili Bočkaj na koje ne računamo a koji bi tu igrali redovno,davali dodatnu kvalitetu i održavali formu pa bi možda i došla neka ponuda za njih da ih maknemo sa platnog spiska.
    Da imamo filijalu taj mali Oliveras bi dobio priliku koju sigurno neće dobit u Dinamu na -7...Zašto sad spominjem Oliverasa...mislim da nam je filijala također potrebna za takve igrače poput njega ili nekog novog daj Bože Dhurana kojeg ćemo moć uzet i poslat u filijalu pa tamo vidit što bi rekli treneri "ili je ili nije".
    Filijala uz titulu mora bit prioritet broj 1 ove uprave!
  • Sajla
    6.5k

ako te dobro razumijem, pričaš o masovnoj posudbi igrača Rijeke u Hrvatski Dragovoljac kao o 6-mjesečnoj filijali? kao da mi sad pošaljemo 6-7 igrača i trenera u Šibenik ili Goricu do kraja sezone?
  • Maxova dijagonala
    2.6k
    da.
    Samo to treba dogovorit za stalno ako je ikako moguće.
    Rijeka je uzela preko 10 milijuna zbog tog poteza(naravno ima do kvalitete tih igrača) ali tim je momcima trebao zdravi razvoj u prvoligašu bez pritiska.
    Posudbama u Gorici ili Lokomotivi se dosta igrača pogubi po putu zbog pritiska ostanka u ligi tih klubova pa stavljaju Maloču prije Gurlice.
  • Crni86
    7k
    Rijeka je upala dragovoljcu sa time jer dragovoljac na polusezoni nije znao kako da spoji kraj s krajem.

Da smo mi to napravili, poceo bi treci svjetski rat.

Ali iz toga se jako dobro vidi zasto nam je potrebna filjala, kao i igraci koji su od nas otisli za 0 eura a onda kada su dobili priliku su napravili jako dobre transfere.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.