• Jurki
    13.7k
    zamisli npr preuzmemo Rudar Velenje.. dotegle se do konf lige i onda u playoffu ruknu tovare.
    Korporacija :heart: :rofl:
  • IstokKa96
    792
    Nije transfer tema, ali Karlovac bi bio dosta dobra opcija za filijalu vjerujem.
    Glavni plus tri (dva s prirodnom, jedan s umjetnom travom) pomoćna terena, blizina Zagreba, predsjednik je dosta vezan uz taj kraj i okolicu i sve bi bilo lako dostupno i kontrolirano.
  • vlatkomarkovic
    121
    3. Nisam toliko stručan u troškove klubova ali vjerovatno bi za Dinamo dodatni trošak bio među milju - dvije na godinuSAS1987

Ovo je slobodna procjena, svejedno nije nezanemariv novac. Po meni je to procjena iz 2021.ili 2022. Sada su troškovi eskalirali kao i svugdje!

Od svih navedenih ima najbolje uvjete vjerovatno Rogaška pošto je netko u grado pogodio na euro jackpot pa je grad sa svojim diom dobiti obnovio stadion i napravio neke pomocne tereneSAS1987

Rogaška je ugašena kao klub ili su u 5.ligi ne znam ni sam. Uglavnom, kao profesionalci vise ne postoje od kraja prosle sezone.

2. Najveći proračun u slovenski ligi je cca 8.5 milje € (Celje)SAS1987

Njihovi vodeći klubovi zadnje 2 godine dižu budzete. To su počeli pratit i manji klubovi. To je dovelo do tog da nema prevelike razlike između plaće u Radomlju/Bravu/Muri i Slavenu kada iz Slavena maknemo prva 2 najplaćenija igrača. Za mog susjeda znam da zarađuje više nego igrači Šibenika u prosjeku. A ne igra u 3 najveća kluba.

Po meni je BiH najbolja opcija. Posušje ili Gabela.
    S tim da BiH reže broj klubova te ce i tamo dosta teze dogodine biti za mlade!. S 12 na 10 klubova idu.
  • Paggini
    30k
    Ako nećemo uzeti klub iz prve SL kao filijalu, nema previše smisla zajebavati se s tim ako će se uspostaviti Dinamo II. Isto tako, postoji razlika između ugovora o suradnji i kreiranja filijale.

Ugovor o suradnji je pimpek, dobili bi isto kao i tovari s Radomljem i Solinom - veliko ništa. Naši ljudi trebaju trenirati te klince, a ne neki rendomeri iz tih klubova, a isto tako ti klinci trebaju stalno igrati makar rezultat patio, što nijedan klub neće pristati, a mi onda dobijemo juniore koji trebaju napraviti korak unaprijed a griju klupu u nekom klubu u BiH.
  • SAS1987
    15.4k
    Generalno gledano se slažem sa Pagginijem, najbolja opcija bi bila Dinamo B u drugoj hnl.

Rogaška je ugašena kao klub ili su u 5.ligi ne znam ni samvlatkomarkovic

Njih sam spomenuo jer bi mogli biti zanimljivi prije koju godinu, sad naravno vise ne. Clani postoje ali su padli u 3 ili 4 ligu.

Njihovi vodeći klubovi zadnje 2 godine dižu budzete. To su počeli pratit i manji klubovivlatkomarkovic

Rastu ali cifre najbogatijih (celje, olimpija, maribor) su negdje oko 7.5 do 8 milja, mura oko 5 itd. Teško mi je zamisliti da radomlje plaća u rangu slavena.

Po meni je BiH najbolja opcijavlatkomarkovic

Slovenska liga ima puno bolje terene a i kvaliteta lige je bolja.
  • Jurki
    13.7k
    ako je Rogaska riknula, zakaj se bas iz tog razloga nebi uslo u taj posel?
    Em bi bilo jednostavnije preuzeti klub i pokrenuti sve procese ispocetka.
    Kuzim da bi imali vise troska ispocetka al jbg..
    Ok 2-3 sezone nebi imali nista al bi zato dugorocno mogli dobro profitirati.
    Ili da se uzme neki klub u 2.snl.
    Vjerujem da bi se moglo naci interesenata.
    Tak i tak to nisu projekti za narednih 2-3 godine nego na duzi period.
  • vlatkomarkovic
    121
    Slovenska liga ima puno bolje terene a i kvaliteta lige je bolja.SAS1987

Tereni po meni trebaju biti onakvi kakvi su u HNL-u. BiH oranice su dosta bliže HNL oranicama nego tereni u Sloveniji. Posudba u BiH može samo dobro donijeti. Sučić, Modrić.
    HNL tereni su među najgorima u Europi bez intencije da će biti puno bolje, nema potrebe igrače navikavati na bolje.

rastu ali cifre najbogatijih (celje, olimpija, maribor) su negdje oko 7.5 do 8 milja, mura oko 5 itd. Teško mi je zamisliti da radomlje plaća u rangu slavena.SAS1987

Velim kad iz Slavena makneš Grgića, Nestorovskog i Murića, ostali zarađuju kao igrači Mure ili Radomlja. Bar po onome što je meni dostupno. Isto tako, plaće tamo ne kasne. Dok kod nas 1-2 kluba imaju češća kašnjenja, a neki povremeno po ovom što se kuloarski spominje.
  • Mihaljević
    10.8k
    Pretpostavljam da bi naši juniori bili pri vrhu u trećoj ligi, što je bolje da se naviknu pobjeđivati nego da budu davljenici u prvoj slovenskoj. Najbitnije je juniorima da se priviknuti na fizikalije seniorskog nogometa. A realno i u drugoj hrvatskoj ligi ima igrača koji nisu ni za treću ligu, a isto tako u trećoj hrvatskoj ligi ima igrača ima igrača za 1. HNL. Najbolje je da naši juniori budu u Hrvatskoj i da se privkunu na seniroski nogomet, a sad oće to biti u drugoj ili trećoj ligi, manje bitno.
  • vjeko1701
    10.8k
    Uvijek bi prije Sloveniju nego BiH. Neki klubovi su praktički 45 min od Zagreba i time sigurno primamljivija klincima sa obitelji i školama u zg.

Liga je jednostavnija i neopterećena nacionalnom pripadnošću i svakakvim političkim spletkama. Manja je konkurencija za dohvatiti mjesto za europske kvalifikacije dok u isto vrijeme imaju više izlazne transfere.

BiH tržište ionako imamo solidno pokriveno dok bi sa prisutstvom na slovenskom mogli privući pokojeg talenta...pa barem golmana koje dosta često proizvode i to bez standardnih mana hrv. golmanske škole.
  • SAS1987
    15.4k
    ako je Rogaska riknula, zakaj se bas iz tog razloga nebi uslo u taj posel?
    Em bi bilo jednostavnije preuzeti klub i pokrenuti sve procese ispocetka.
    Jurki

Vjerovatno postoji bolji klubovi za razvoj igrača :smile:

Tereni po meni trebaju biti onakvi kakvi su u HNL-u. BiH oranice su dosta bliže HNL oranicama nego tereni u Slovenijivlatkomarkovic

Hm, to je sarkazam :lol: Što bolji tereni to bolji razvoj igraca.

Velim kad iz Slavena makneš Grgića, Nestorovskog i Murića, ostali zarađuju kao igrači Mure ili Radomljavlatkomarkovic

Revenue Radomlja je u 2023 bio oko 1.8 milje e, ne znam kakav je bio revenue Slavena. Mura je imala cca 5.3 milje e.
  • Zagi
    8.8k
    Do ljeta se mora konačno odlučiti dal se gleda prema Sloveniji ili 2. NL i to konačno dogovoriti.vjeko1701

Sigurno je puno kompliciranije dogovoriti ali neka se ljudi zaduženi za to dokažu i dogovore kompliciraniju ali kvalitetniju opciju.vjeko1701

Konačno Vjeko.
    I rezolutno i definiran vremenski period.
  • Omake
    4.2k
    B ekipa mora postojati, nema veze i ako bude vječno osuđena na treći rang. Većina španjolskih drugim momčadi su u trećom i četvrtom rangu. Francuske su ugl u četvrtom i petom. Volio bih ipak da se pravilo promjeni pa da druge ekipe mogu izboriti drugi rang.
    Što se tiče kluba partnera samo da je klub iz lige iz koje se teško ispada i ima prihvatljivu infrastrukturu.
  • Captain America
    18.9k
    Jedna od najglupljih odluka je bila zabrana drugih momčadi u 2. ligi. Stalno se ponavlja kako je HNL razvojna liga, a vodeći ljudi su s tom odlukom napravili ozbiljan problem juniorima.

Mogu misliti kakvi su tereni i infrastruktura ekipa u 3. ligi kad ozbiljan drugoligaš poput Vukovara ili donedavni drugoligaš poput Šibenika igraju na oranicama. Treba sve učiniti kako bi se zaštitilo te mlade igrače, a goveda u savezu su očito cijepljena od realnosti.

Ako je ikako moguće, treba riješiti filijalu u Sloveniji s obzirom na kvalitetu infrastrukture i lige. Jedan transfer nekog prosječnog igrača za 2 milijuna eura bi mogao isplatiti to ulaganje.
  • Zagi
    8.8k
    Većina španjolskih drugim momčadi su u trećom i četvrtom rangu. Francuske su ugl u četvrtom i petom.Omake

Kvaliteta terena kako glavnih , tako i trenažnih?
    Sama kvaliteta suparnika (iako poželjna) i nije presudna ali ne znam znaju li ljudi po forumu koliko mi potrganih ligamenata stvarno imamo po mlađim kategorija.

To je ogroman problem.

Taj lijevi bek (npr) je odavno trebao biti popunjen ali......
  • vlatkomarkovic
    121
    Revenue Radomlja je u 2023 bio oko 1.8 milje e, ne znam kakav je bio revenue Slavena. Mura je imala cca 5.3 milje e.SAS1987

4,3 milijuna EUR!
    Velim ti, nisu to vise neke razlike. Dapače, sve je manja razlika i nestat će. Naravno to govorim za klubove izvan TOP 4, tu i tamo.

Priča sa Slovenijom kao feeder klubom je passe!
    Lijepo je maštati, ali to nije realno. Mozda neko partnerstvo eventualno uz postotke od buduce prodaje i te stvari.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.