• vjeko1701
    10.8k
    Tema za raspravu o drugoj ekipi, klubovima partnerima i/ili filijalama.
  • Hectorharatti
    182
    Filijala nece bit potrebna sad kad se vrati Dinamo B
  • vjeko1701
    10.8k
    Filijala nece bit potrebna sad kad se vrati Dinamo BHectorharatti

Meni je osobno i dalje draža ideja slovenskog prvoligaša od oranica treće lige a razlika u investiciji ne može biti toliko značajna. Sigurno je puno kompliciranije dogovoriti ali neka se ljudi zaduženi za to dokažu i dogovore kompliciraniju ali kvalitetniju opciju.

Ruku na srce može i oboje. U18 treća liga, U21 + najveći potencijali U18 + pokoji igrač otpisan u seniorima Slovenija. Dovoljno imamo klinaca i igrača.
  • Jurki
    13.6k
    Prioritet - filijala gdje će odrađivat prijelaz u seniore i početi graditi cijenuvjeko1701

ovak bi ja to poslozil.
    Pioniri da igraju u konkurenciji kadeta, kadeti u juniorskoj hnl.
    Najbolji juniori (dva tri) prikljuciti prvoj ekipi. (Dio 3.hnl plus oni koji dojdu izvana Alzirci, Latvijci i ostali stranci).
    Juniori koji su prerasli 3.hnl poslati u Sloveniju na posudbu (igraci tipa Mikic, Pavic itd).
    Time mozemo automatski postati primamljivi i za klince izvana kojima se prezentira projekt.. ides u Sloveniju na godinu dana, garantirane minute u prvoj ligi itd.

Nama treba "Loksa" u Sloveniji pod mus.
    Kroz dve tri godine ta filijala postaje samoodrzivi projekt kroz transfere nedovoljno kvalitetnih igraca za nasu prvu ekipu .. i na kraju zarađuje novce Dinamu.
  • vjeko1701
    10.8k
    Nama treba "Loksa" u Sloveniji pod mus.Jurki

Tu se slažem. Igrača imamo dovoljno a tako neki klub u kojem igraju u seniorskoj prvoligaškoj konkurenciji može biti samo bonus.

Ja se ne bi libil okrenuti Danijev broj u ovoj situaciji.ZrnTSCHeZ

Vjerojatno nema kluba u Primeri koji ne bi pristao da bilo kakav deal kakav mi ponudimo i Barceloni i Olmu a u trenutnoj fazi karijere je to za njega daleko bolja opcija.
  • Progressive overload
    145
    Meni je još draža ideja slovenskog drugoligaša. Manja cijena prilikom kupovine jer bi bilo bolje da odlučujemo o svemu u klubu nego neka dogovorna filijala. Tamo bi slao igrače, trenere, sportske direktore i sve potrebne za funkcioniranje uspješnog Dinamu je to prijeko potrebno. Jer se ne sjećam kada smo zadnji put promovirali trenera u prvi tim a da je uspio.

Trošak kupovine tog kluba i održavanje ne bi trebali biti preveliki s tim kada bi se kvalificirao u Europu bio bi i više nego samoodrživ. Imajući takvu filijalu ne bi više pojačavali svoju konkurenciju koja nas ucjenjuje a mogli bi zarađivati na igračima koji kvalitetno nisu na razini za Dinamo a imaju vrijednost.

Zapeo mi je za oko Rudar Velenje koji je relativno blizu. Prije su igrali Europu a sad su na korak da ispadnu u treću ligu. Bili bi sretni da netko uđe u njih i pogura ih na stare staze jer trenutno stanje je loše. A još jedna pozitivna stvar je da rade novi ili renoviraju stadion.
  • vjeko1701
    10.8k
    To je također opcija ali mislim da bi trebalo biti dovoljno zainteresiranih i u prvoj ligi da ih se pogura iz donjeg doma do borbe za europu a preskačemo onu jednu godinu drugoligaškog nogometa.

Na kraju dana svaka opcija je bolja od trenutnog kaosa koji imamo po pitanju prelaska juniora u seniore.
  • Batigol
    72
    jel to sigurno da krece?
  • Jurki
    13.6k
    Filijala nece bit potrebna sad kad se vrati Dinamo BHectorharatti

Po meni je takvo razmisljanje bezveze.
    3.hnl je ok za prijelaz iz juniora u seniore, ali nedovoljno kvalitetne igrace za Dinamvu prvu ekipu nebu nitko videl u 3.hnl, dok u 1.snl sigurno bude.
    Za takve igrace bi se uvijek nasel nekakvi Ujpest, Debrecen, Altach itd. a nebi ih se pustilo za dzabe.. vec bi inkasirali na njima par stotina tisuca eura (primjer Roko Baturina) ili postotak od sljedece prodaje.
  • Hectorharatti
    182
    brate nemoj se blamirar. Ti mislis da bi neki Altach, Ujpest ili Debrecen bio nasa filijala? Pa da bi nam takvi Klubovi bili filijala to bi bilo top. Al to veze sa mozgom nema. Niti jedan klub takvog kalibra nebi bio Dinamova filijala.
  • Jurki
    13.6k
    nisam rekel da nam ne treba Dinamo II vec da nam treba i druga momcad i filijala.
    Zakaj nebi svake godine dopeljali npr 2-3 mlada igraca iz Afrike pa bi ih kroz tu filijalu ili spremali za prvu ekipu ili prodaju ako nisu dovoljno kvalitetni?
    I normalno ako bi se islo u taj projekt filijale u Sloveniji da onda instaliramo svoje trenere, koji budu radili po naputku iz Maksimirske 128. - jednostavnim rijecnikom, preuzmemo kompletan klub.

Ujedno mozemo postati pozeljna destinacija za kvalitetne igrace iz Slovenije, kojih ocito ima.

Nisam rekel da bi nam ti navedeni klubovi bili filijala, vec kupci tih igraca iz filijale u Sloveniji koji nisu za Dinamovu prvu ekipu.

Molim citati sa razumijevanjem.
  • vlatkomarkovic
    94
    Nastavno na upise nekoliko kolega o filijali u Sloveniji:

Imam susjeda koji igra tamo 1.ligu nakon nekoliko sezona po našoj 1.HNL i 2.HNL.

Financijski uvjeti tamo u klubu tipa Bravo, Primorje, Radomlje, Mura nisu više znatno lošiji nego u Slavenu, Varaždinu i ostalim našim klubovima izvan vodeće četvortke. Liga im je u solidnoj ekspanziji, a infrastruktura bolja od naše. Ako to nismo uspjeli ranije, sumnjam da tamo više možemo imati pravu filijalu. Budzet nam je sigurno ograničen, ako opce postoji za to, a cijene igrača za Sloveniju će samo rasti.

Po meni su realnost Dinamo B ili Sesvete/Karlovac/Dubrava tko će već biti stabilan u onome sto je nekad bila 2.HNL.

Ja bi čak razmišljao o BiH. Ovdje ima solidnih klubova koji bi mogli biti pravi izbor, a sve jeftinije nego u Hrvatskoj ili Sloveniji! Tereni su sličniji 1.HNL nego oni u Sloveniji!
  • FelceAzzurro
    38

Riješi nešto u bugojanskoj Iskri, ti i komšo Stjepan Tomas.
  • Mr Anderson
    9.1k
    Zaboravite na to da bi neki prvoligaš u Sloveniji želio biti naša filijala, to uopće nije realno, mislim da je to ko opcija iskovano tu na forumu. Moguće je eventualno neki ugovor o suradnji da šaljemo kojeg igrača na posudbu, ali ne znam koliko bikoristi imali od toga. Barem do sada nismo imali.
  • vjeko1701
    10.8k

Sloveniji ima par klubova i gradova koji bi dušu dali da im dinamo pretvori klub u stabilnog prvoligasa.

Klubovi kao sto su recimo Rogaška, Krka, Krško, Izola, Drava Ptuj itd.
    SAS1987

Troškovnik
    1. Dinamo već sada ima mlade igraće pod ugovorom ali za Dinamo B bi vjerovatno trebalo još bar par igraća, treneri itd
    2. Najveći proračun u slovenski ligi je cca 8.5 milje € (Celje)
    3. Nisam toliko stručan u troškove klubova ali vjerovatno bi za Dinamo dodatni trošak bio među milju - dvije na godinu

Od svih navedenih ima najbolje uvjete vjerovatno Rogaška pošto je netko u grado pogodio na euro jackpot pa je grad sa svojim diom dobiti obnovio stadion i napravio neke pomocne terene :lol:
    SAS1987

Od našeg kolege iz Slovenije.
  • Mr Anderson
    9.1k
    Klubovi kao sto su recimo Rogaška, Krka, Krško, Izola, Drava Ptuj itd.SAS1987

To je već realnije nego da ćemo uzet kojeg prvoligaša, samo opet dolazimo do kvalitete nogometa. Mislim da je 2. SNL negdje između naše 2. i 3. lige.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.