• Nolifer
    8.8k

Ne znam jesi li pročitao do kraja, ali napisali su da je i bila murja:

"U petak na aveniji ispred Velesajma migrant hodao po aveniji i udarao po autima u vožnji. Meni udario po šajbi. Kasnije sam čula da je došla policija, e sad jesu li ga odveli ne znam, ali znam da su bili s njim kazala je druga."
  • The Undertaker
    6.3k
    famozni bijeli(crni) kombi koji "otima djecu" koji se eto voza po Zg i krade djecu jos tamo barem od druge polovice 80ih...Jaro

Taj kombi je već postao urbana legenda. To je najneuspješniji otmičar u povijesti otmica.
  • db-izbjeglica
    16.3k
    Jel može meni netko objasniti ovu strku oko sigurnosti u školama, mimohode, strategije o sigurnosti, nova radna mjesta u školama?

Možda sam ja nenormalan, ali ovo je čista manija.

Dogodila se tragedija, dijete je izgubilo život, druga djeca i učiteljica su ozljeđeni, grozno...ali to je izolirani slučaj koji se dogodio sad i tko zna kad opet, te se događa doslovno svugdje u svijetu, bez obzira na razvijenost, mjere sigurnosti i slično.

Ako netko hoće ubiti, napraviti takav zločin, sigurno ga neće spriječiti brava ili zaštitar koji u mirovini radi na pola radnog vremena. Hoćemo zazidati prozore na učionicama, jer ono... mislim da pomahnitalom ubojici nije problem razbiti usrani prozor.

S druge strane (na brzinu sam pronašao podatak) u periodu od 2010. do 2019. u prometu, na razini hrvatske, u jednoj tako svakodnevnoj i običnoj aktivnosti, poginulo je 2845 djece!

Screenshot-20241224-113725-Brave.jpg
  • masacusec
    4.3k
    Ne postoji apsolutna sigurnost! I nijedna vlada na svijetu to ne može jamčiti...postoje samo normalni i bolesni ljudi i, nažalost, ovi drugi će uvijek napakostiti ovim prvima.
  • Dino
    3k
    U skolu u koju smo brat i ja isli, a i u skolu u koju sestra ide, nikad se nije moglo proci portu na ulazu bez da te domar ili cistacica pitaju “kam ides?”. To je neki minimum sigurnosti koji bi svaka skola morala imati i za koji nema potrebe otvarati nova radna mjesta niti trositi ne znam kakve novce.

Moji roditelji kad bi dosli po mene u skolu nisu fizicki mogli uci u nju, a to se prakticiralo prije 14 godina i iskreno nisam ni znao da postoje skole u koje se sam tak ulazi ko na kolodvoru. Ipak je tamo hrpetina male djece i ubojstva nisu jedina stvar na kraju treba paziti. Ko zna kakvih sve drugih bolesnika ima i kaj bi mogli napravit djetetu.
  • The Undertaker
    6.3k
    Politika mora napraviti dojam da se nešto radi iako svi znamo da za par mjeseci kad se sve zaboravi ide opet isto. Sad će zaključavati škole nekoliko mjeseci pa će viditi da to ne funkcionira ali nema veze, nije to ni bio cilj.
  • db-izbjeglica
    16.3k
    Jasna mi je politika, nisu mi jasni ljudi.
  • The Undertaker
    6.3k
    Nikad ne potcjenjuj količinu histerije i panike kod (mladih) mama.
  • don
    8.4k
    ni slova o Badnjaku i Božiću.

gadi mi se vlast u Zagrebu skupa sa svim ljudima koji glasaju za njih.

IMG-7019.jpg
  • Brusa
    1.9k

O tome kako i na što Grad Zagreb (odnosno možemosi ) troše lovu...
  • jedan u nizu
    10.1k
    U skolu u koju smo brat i ja isli, a i u skolu u koju sestra ide, nikad se nije moglo proci portu na ulazu bez da te domar ili cistacica pitaju “kam ides?”.Dino

I onda lik kaze evo idem po mladeg brata.
    Ili dostavljam paket.
    Ili evo dosao sam na informacije u 3.b razred.

Bilo je tako i kod mene ali niko nikad nije zadrzavao nekoga i nazvao (telefona nije bilo) ili otisao u razred, zbornicu ili tajnistvo da bi pitao jel Pero Peric moze doci.

Uostalom, da dode Pero Peric, i kaze evo dosao sam na ubilacki pohod i izvadi noz, sumnjam da ce ga jedna cistacica ili domar sprijeciti .

Ne znam ni koje rijesenje su zastitari, jer svi znamo kakve su zastitarske sluzbe kod nas na osiguravanju objekata. U skoli ce raditi neki lik od 55-60 godina koji je u prosjeku alkoholicar, ima 130kg, dijabetes tipa 2, visoki tlak i pusi ko smuk.

Rijesenje nemam jer nije jednostavno .
    Ali slazem se da je to izolirani problem i da ne zelimo od nasih skola napraviti Baltimorske skole.

Ono sto se treba napraviti, a sada se slazem sa vladom, da se zaista postivaju mjere koje su tu i donesene.
    Zakljucana panik vrata, uz stalnu prisutnost djelatnika skole. (Ne kao u mojoj srednjoj gdje smo se na porti izmjenjivali mi učenici).
  • Dino
    3k
    I onda lik kaze evo idem po mladeg brata.
    Ili dostavljam paket.
    Ili evo dosao sam na informacije u 3.b razred.

Bilo je tako i kod mene ali niko nikad nije zadrzavao nekoga i nazvao (telefona nije bilo) ili otisao u razred, zbornicu ili tajnistvo da bi pitao jel Pero Peric moze doci.

Uostalom, da dode Pero Peric, i kaze evo dosao sam na ubilacki pohod i izvadi noz, sumnjam da ce ga jedna cistacica ili domar sprijeciti .
    jedan u nizu

Jebiga, kod mene u skoli se uvijek moralo najavljivat, ko dode bez najave, ode doma. Jednostavno ti nece htjet otvorit vrata, a isao sam u najobicniju javnu skolu.

Sprijeciti ubojstva i sve ostale potencijale naude djeci je nemoguce, nit ima ikakve realne potrebe za opsadnim stanjem, ali nekakav minimum svih minimuma gdje se ne pusta svaka budala u skolu je u dve skole koje znam uveden prije vise od deset godina. Velim, tek sam sad saznao da to nije praksa u svim skolama.
  • Dzoni
    883

Slična iskustva dijelim i ja što se tiče zaštite u osnovnih škola i dok sam ja išao u istu, vrlo strogo se poštivalo to pravilo da nema ulaza ili izlaza bez dobrog razloga ili najave. Tada to nisam baš shvaćao i živciralo me, ali sada apsolutno razumijem zašto se to radilo.
  • NORTE
    12.9k
    ni slova o Badnjaku i Božiću.don

Ovo je zapravo potpuno nadrealno, ne to što se nije službeno čestitao Božić jer to se radi sutra, nego sam išao vidjeti koliko pripadnika te vjeroispovijesti ima u Hrvatskoj: ukupno pripadnika 576.

Nepalaca ima valjda 50 puta više...
  • Nolifer
    8.8k
    Ništa se više ne čudim... Nažalost tako je, kako je, bit će valjda bolje...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.