• Maki85
    80
    Oprosti ali veću količinu gluposti dulje nisam pročitao a ovo je apsolutni vrhunac.vjeko1701
    Što se ispričavaš, rekao sam unaprijed da je kontroverzno. Jednostavno mi palo na pamet dok sam razmišljao zašto su takvi incidenti sve češći i što smo promijenili u društvu da je do toga došlo. Jedino, mogao si ponuditi svoju teoriju, valjda ne misliš da su videoigre krive ko Puhovski.
    Evo za USA broj pucnjava u školama po godini:
    GP3T9tv.png
    Dostupnost oružja nije se povećala, u nekim saveznim državama je čak otežano ili gotovo nemoguće legalno doći do oružja zbog gun control propisa. Shooter nikad ne bude neki filmski bully koji igra football i fura onu sportsku jaknu od škole, nego baš likovi poput ovog našeg ili Adama Lanze. To me dovelo do zaključka do kojeg me dovelo.
    Šalu na stranu, problem je ozbiljan jer sve iz SAD-a dođe kod nas s 10-ak godina odmaka. Jedino pozitivno što je vatreno oružje nedostupnije, ali ovakvih napada s noževima i slično će sigurno biti još.
  • dinamo u srcu
    1.8k
    Moje viđenje ove situacije a i stanje društva u Hrvatskoj i svijetu.

Glavni uzrok problema su ovisnost o mobitelima televiziji i digitalnim stvarima koji kod čovjeka izaziva da se manje kreće, manje druži sa ljudima, manje razgovara, a to su temeljne atvari koje su neophodne za psihicko i fizicko zdravlje covjeka.

Prije 15godina toga nije bilo. Jednostavno fali razgovora nakon kojeg bi se covjek bolje osjecao, nakon kojeg bi dobio volju za zivotom.

Ljudi su depresivni jer se ne razgovara, jer se ne smije veseli za neke male sitne stvari. Ljudi ganjaju materijalno a ovo sitno malo najvaznije zaboravljaju.

Ja prvi vidim to u svojoj obitelji. Nema više zajednićki nedjeljnih ručaka, razgovori u obitrlji u danu mogu ih svest na vremenski sve zajedno ni 45minuta. Svi buljimo u mobitele, svako u svom svijetu, gledamo svijet kroz mobitel koji je nereaalan i stvaramo sebi sliku necega sto bi trebalo biti a onda se u stvarnosti razocaramo.

Zato ljudi manje mobitela, vise razgovora, manje drustvenih mreza razgovor u obitelji sa susjedom kojeg pozdravis popricas dvije minute i onda se covjek bolje osjeca i nece mu past na pamet negativa depresija.

Manje automobilom, vise hodanja. Puno vise prvobitnih motorickih zadataka.

Digitalizacija nam olaksava puno, ali jednostavno moramo uvijek rucno radit jer mi onda propadamo.

Rucno usisat kucu , a ne robo usisavac
    Rucno prestihat vrt a ne sa strojem
    Razgovarat uzivo sa ljudima, a ne buljit u mobitel
    Razgovorat sa djecom o malim stvarima, ne nabijat im neke ciljeve moras ovo moras ono.
    Otic sa djecom u park, a ne davat im mobitel
    Otic na utakmicu uzivo a ne da gledas preko laptopa doma sam u sobi.

Nakon takvih stvari covjek se bolje osjeca.

Puno vise nase aktivnosti, a manje digitalnih inovacija i covjek se bolje osjeca i ne pada mu na pamet depresija iz koje onda izlaze ovakve stvari.
  • ZrnTSCHeZ
    539
    nama su ravnatelji bolnica ovakvi ljudiJaro
    Sve po političkom ključu...i ne samo bolnica već i ustanova socijalne skrbi, škola, dječjih domova, domova za starije, vrtića...često apsolutno nekompetentan kadar
  • vjeko1701
    10.5k
    A normalni delikventi koje se najviše ističe kao problematične, nikad ne naprave nešto ozbiljno, eventualno puni hormona orobe neki kiosk, tu i tamo se potuku, kasnije se smire i budu uzorni članovi društva.Maki85

Da sve dođe do nas već bi imali domaći terorizam rasplamsali i sve ostale stvari. Njihovo društvo je takvo kakvo je, ne znači da će i naše.

Ovo je tragedija, šok. Uvijek se onda traže neka radikalna rješenja koja će sve popraviti. Društvo ne funkcionira tako. Imaš tisuću faktora s kojima se može naći površna korelacija no ne znači da je ona i stvarna.

Nasilje u školama s druge strane stvara probleme kod dječje psihe, valjda ne treba to dokazivati. Ako već želiš gledati nešto negativno u školama, onda vidi kako se zadnjih desetljeće-dva polako davala sve veća moć roditeljima a sve manje učiteljima i profesorima.

Roditelji danas sve znaju i nerijetko uzimaju na sebe da reguliraju profesore. Pa jbt, da su moji znali točno svaku ocijenu kada se dogodila, svaki pismeni i usmeni kad će biti... A kakvih sve roditelja ima. Od roditelja kojima njihova djeca nisu niš nikad kriva do ludih egoista koji ne mogu živjeti s činjenicom da njihovo dijete nije broj 1 u svemu.

Ako želiš gledati gdje nastaju psihopati i neuravnoteženi, izuzev onih koji su jednostavno rođeni sa biokemijskim problemima u mozgu, većinom samo baciš oko na roditelje i njihov odgoj.
  • Ali
    2.3k
    Evo malo o ustanovi koja je trebala prevenirati ovu strahotu koja se dogodilau Prečkom.
    Sad kad ovo čitam još više mi zvone riječi majke koja je molila da joj pomognu sa bolesnim djetetom...
    Boldao sam ono sto zbilja boli, za sto se izdvajaju novci a onda se kuka kako nema mjesta za prave bolesnike, nego "odite doma, pa ako..."

25.10.2023. povodom 65godina rada bolnice Jankomir:

Klinika se od svog osnutka do danas profilirala u modernu psihijatrijsku ustanovu koja implementira u svoj rad specifične Programe rada, a koji predstavljaju nadstandard liječenja u psihijatriji. Imajući od uvijek pacijenta u središtu pozornosti, ne zanemaruje članove obitelji, jer je jedino takav pristup osigurao kontinuitet kvalitete liječenja.

„Doista smo kao Grad ponosni na ovu Kliniku koja već 65 godina slijedi najnovije stručne smjernice, kao i metode liječenja. I ono što je jako bitno, ova Klinika izrazito unaprijeđuje skrb za mentalno zdravlje svih građana Hrvatske. Jer, ovdje se ne liječe samo građani Zagreba, već iz cijele Hrvatske. Ono što bih još istaknula jest da je ova Klinika pionir kada govorimo o borbi protiv ovisnosti, ovisnosti o video igrama, internetu i sl. Izrazito je značajna dnevna bolnica i općenito briga o osobama koje su oboljele od poremećaja hranjenja. Mislim da tu nema boljih. Uz to, evo, sada mogu reći, uz veliku podršku i ponos gradske vlasti, imamo priliku vidjeti neke nove stvari- po prvi puta u Hrvatskoj ambulanta za manjinski stres LGBTQ populacije upravo ovdje u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan. Tako da, ne samo da idu u korak s vremenom, nego, dapače, zacrtavaju neke hvalevrijedne trendove.“- istaknula je dr. sc. Ivana Kekin, dr. med. spec. psihijatar, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba.
  • BBB Baranja
    341
    Pa cudno je vec kako Kekinica ne iskace iz svih pasteta od petka
  • NORTE
    12.8k
    Za nagradu je postao ravnatelj psihijatrijske bolnice, a na to mjesto postavili su ga SDP i ‘Možemo!'”, objavila je Severina

Ista ona koja je agitirala za Možemo pred lokalne izbore jer je Bandić sudjelovao u procesu u kojem je izgubila starateljstvo za svog sina.

Više ljudi umre u jednom mjesecu od autiju nego je u cijeloj 35 godišnjoj Hrvatskoj od noževa (ne računajući rat).vjeko1701

Više ljudi umre u jednom mjesecu od autiju nego je u cijeloj 35 godišnjoj Hrvatskoj od pištolja (ne računajući rat).

Pa cudno je vec kako Kekinica ne iskace iz svih pasteta od petkaBBB Baranja

To su predsjednički izbori, zaustavila je skroz kampanju zbog zločina.
  • vjeko1701
    10.5k
    Super, al pištolji imaju jednu jedinstvenu svrhu. Oni su oružja. Noževi su u debeloj većini najobičnija oruđa koja ljudi koriste svakodnevno. Analogija ti je promašena.

Opet ponavljam, postoji zakonski propisana regulativa oko noža kao hladnog oružja i noža kao oruđa. Oni koji su klasificirani kao hladna oružja nisu dozvoljeni u javnosti.
  • BBB Baranja
    341
    Ne boj se da Mozemo ekipa ne bi parazitirala na tome da nemaju putra na glavi
  • jedan u nizu
    10.1k
    Ja sam zgrozen ovim dogadajem kao i svi. I ja smatram da osobu treba maknuti iz drustva zauvijek, ne bas za sprasiti metak u celo, ali definitvno ne smije vise biti slobodan medu ljudima.

Price o nesigurnosti mi ne drze vodu bas. Kao sto je netko vec rekao, ovo je toliko izolirani slucaj i nesreca da ne mozemo pricati o ne znam kakvim promjenama, detektorima metala i slicno. Nije da nam se ovo dogada svake dvije godine, ovo se desi jednom u 30 godina.

Cesce ce nam se desiti slucaj kao kod Varazdina gdje su ljudi ubili/zakopali svoju djecu u dvoristu, ili gdje je na Crnomercu ubijena zena, ili kada je onaj monstrum ubio svoju djecu na Sestinama.
    Gdje su tada bile estradne zvijedze, gdje su tada bili umjetnici iz Sarajeva sa svojim vuckom da pokazu solidarnosti, gdje je tada bila oporba kada su nam i u tim slucajevima sluzbe zakazale?

Zalosno je sto se mediji, glumci, pjevaci, cijela estrada, susjedne zemlje dizu i skupljaju poene jer se desio slucaj u skoli, i gdje jasu na populizmu jer je cijela nacija zgrozena jer je sigurnost djece dovedena u pitanje, tamo gdje bi trebali biti sigurni.
  • ZgDLions
    579

Nemoj tako, Jelen Veljača je osobno išla u ministarstvo zbog onog sirotog djeteta.
    Ne očekujem ništa manje nego da i sada napravi reda, naravno uz Severininu podršku.
  • Jaro
    8.4k
    ne znam kakvim promjenama, detektorima metala i slicno.jedan u nizu

Jedine promjene moraju biti kljuc i jebena kljucanica... Nista vise... Nemre skola biti ko kolodvor (i kolodvorom patroliraju patuljci)... Ima skola domara nek zakljucava/otkljucava - ionako mu je posao "nazovi majstora da promjeni zarulju"...

Ono s cega se hajkom o zastitarima, detektorima metala uspjesno mice fokus je (ponovo) zdravstveni sustav i nefunkcioniranje... I jos jebena ministrica posjecuje (i komunicira) s (osumnjicenim) ubojicom lrije policije, odvjetnistva...
    Ona i tko god da ju je pustio moraju letit odmah...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.