• Marktwain
    46
    Da, svi mi radimo po uredima gdje se uglavnom sjedi pa ti dobro dođe malo razgibavanja.
  • jedan u nizu
    10.5k
    Da, svi mi radimo po uredima gdje se uglavnom sjedi pa ti dobro dođe malo razgibavanjaMarktwain

Onda nemas problema ako se uznojis preko ljeta.

Evo ja radim fizicki posao i idem na posao biciklom otprilike 50% dana u godini. I kada je -10, i kada je +40. Nema loseg vremena, samo lose obleke.

Ici biciklom na posao je isto kao ici na utakmicu. Svi su puni izlika.
    Vruce mi je
    Hladno mi je
    Kisa je
    Mrak je
    Umoran sam
    Nemam para (a za gorivo imam)
    Itd

Nitko ne kaze da svi trebaju ici biciklom ili da se to uopce treba.
    Ali da dio ljudi koji su unutar 2-3km od radnog mjesta (a takvih je jako puno), umjesto autom idu biciklom, promet bi bio puno puno bolji. Pa makar i da 20% dana idu biciklom
  • Marktwain
    46
    Ok, ako si negdje blizu.
    Ali kad ti radno mjesto nije stalno na istom mjestu, kad moraš proći pol Zg do tamo, kad si cijeli dan na koljenima, kad se cijeli dan penješ po ljestvama, hodaš gore dolje na deseterokatnici, moraš još obaviti stvari po gradu, bicikl je najgora opcija.
    A pogotovo za one koji nisu u dvadesetima.
    Promet bi bio bolji samo da Zet funkcionira, bicikl nek bude za rekreaciju van grada.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Iz obraćanja Selak Raspudić sinoć čini mi se kao da bi mogla ići na lokalne. Ako tako i bude def treba neku stranačku podršku iza sebe. U Zagrebu je polučila dobar uspjeh, oko 11 posto glasova.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Promet bi bio bolji samo da Zet funkcionira, bicikl nek bude za rekreaciju van grada.Marktwain

Bicikl je u mnogim europskim gradovima normalan način prijevoza i mnogima način kako dolaze na posao jer im je tako najzgodnije. Ti na temelju svog osobnog iskustva daješ sudove za cijeli grad.
  • Jaro
    8.6k
    ja ne zelim u uredu sjedit s hrpom znojnih biciklista recimo... Da lokalna vlast funkcionira kao sto ne funkcionira desetljecima javni prijevoz i promet opcenito bi funkcionirali. Ovako imamo "vozite bicikl" pa nece biti guzve...
  • Mali Zeus
    14.8k
    ↪Mali Zeus ja ne zelim u uredu sjedit s hrpom znojnih biciklista recimo... Da lokalna vlast funkcionira kao sto ne funkcionira desetljecima javni prijevoz i promet opcenito bi funkcionirali. Ovako imamo "vozite bicikl" pa nece biti guzve...Jaro

Pa ok i što, to znači da se ne bi trebala jačati biciklistička infrastruktura?
    Ljudi kad idu biciklom na posao ne voze tour de france.
    Što ne znači da bi se i javni prijevoz trebao poboljšati.
    Što je najbolje iako su im puna usta bicikala ni na tom polju nisu napravili puno. Sad su krenuli ti radovi na greenwayju što su otvorili kao da se gradi novi most preko Save ili nešto.
  • mali M
    6.2k
    Bicikl je u mnogim europskim gradovima normalan način prijevoza i mnogima način kako dolaze na posaoMali Zeus

Da Zeus, ali kako izgleda njihova biciklistička infrastruktura? Nemojte miješati kruške i jabuke. Išao sam i ja 5 godina biciklom na posao bila kiša, snijeg, sunce ili vjetar i to je sve pet, al to je bilo 12km od moje kuće, posao je uredski i MORAŠ se presvlačiti, poslodavac nema tuševe niti svlačione, ma niti sobicu za presvlačenje nije htio osigurati i šta da ja radim? Gušt mi je bilo u tom periodu života, ali čim sam uzeo auto nisam razmišljao niti sekunde. A da ne velim da bi po prometnim pravilima, od Maksimira do Trešnjevke, gurao bicikl 60% vremena jer sam radio konstantno prekršaje jer nemaš izbora, doslovno nemaš. Vuku se biciklističke staze po najnebitnijim trasama, a pokušavaju maknuti aute iz centra, a tamo nije ništa sređeno za bicikle.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Da Zeus, ali kako izgleda njihova biciklistička infrastruktura? Nemojte miješati kruške i jabuke. Išao sam i ja 5 godina biciklom na posao bila kiša, snijeg, sunce ili vjetar i to je sve pet, al to je bilo 152km od moje kuće, posao je uredski i MORAŠ se presvlačiti, posao je uredski i poslodavac nema tuševe niti svlačione, ma niti sobicu za presvlačenje nije htio osigurati i šta da ja radim? Gušt mi je bilo u tom periodu života, ali čim sam uzeo auto nisam razmišljao niti sekunde. A da ne velim da bi po prometnim pravilima, od Maksimira do Trešnjevke, gurao bicikl 60% vremena jer sam radio konstantno prekršaje jer nemaš izbora, doslovno nemaš. Vuku se biciklističke staze po najnebitnijim trasama, a pokušavaju maknuti aute iz centra, a tamo nije ništa sređeno za bicikle.mali M

Pročitaj cijeli moj post.
  • mali M
    6.2k
    istovremeno smo pisali...

Ono što sam ti isto htio reć, nije sve tour de france al se oznojiš ako nije kratka vožnja htio ne htio. Mokar si ko miš bez obzira na opremu ako je pljusak.. poticat na bicikl ima brdo preduvijeta...
  • Jaro
    8.6k
    m nek rade samo. Zapravo, nek bilo kaj rade. Vidio sam gradove u kojima se bicikli koriste naveliko - nismo ni blizu po infrastrukturi, a salje se poruka da se samo izadje iz auta i sjedne na bajk i to je to...
    Bicikl je ok za ljude koji zive unutar 2-3-4 km od radnog mjesta, imaju osigurane staze (ne ove Bandicevske izlike) i vremenski uvjeti to dopustaju.
    Za one koji iz recimo Stenjevca idu na posao u Dugave - samo auto je opcija i apsolutno nista drugo. HŽ + ZET nepouzdano, samo ZET 3 sata dnevno ode...
  • Mali Zeus
    14.8k
    Za one koji iz recimo Stenjevca idu na posao u Dugave - samo auto je opcija i apsolutno nista drugo. HŽ + ZET nepouzdano, samo ZET 3 sata dnevno ode...Jaro

Pametna odluka bi bila da su ukompnirali vlak u neku prigradsku željeznicu tj. uklopili nekako u ZET sve to skupa što je već otprije neka ideja. Likovi se sad sjetili nešto prtljati po prometu, najavili silne prometne pravce, uveli navrat nanos park and ride na Maksimiru i Borongaju, stavili žutu traku na Bukovačku da bus može proći. Da kažem vatrogasne mjere malo bih rekao.
  • jedan u nizu
    10.5k
    Da Zeus, ali kako izgleda njihova biciklistička infrastrukturamali M

Da ali kad se ista napravi po pitanju toga odmah ide drvlje i kamenje zasto se radi biciklisticka staza.
    Pa evo predizborna kampanja je pocela a svi protivnici sadasnje vlasti najavljuju ukidanje novih staza po centru.

slazem se sa navedenim postovima.
    Nisam rekao da svi trebaju na posao biciklom, ali da onima kojima je posao blizu, bi mogli to poceti koristiti.
    I za par km do posla se ne moraš ni oznojiti ako ne vozis da bi dosao sto prije na posao.

Daleko najvise putovanja po gradu su ona kraca od 5km.
  • rioda
    6k
    Sudeć po predsjedničkim izborima iduće lokalne izbore SDP preuzima ZagrebBruh

Da je tako, SDP bi preuzeo cijelu Hrvatsku. Ali nije, na predsjedničkim izborima se ipak bira ime više nego stranka. Tako da, predsjednički izbori nisu za usproedbu
  • mali M
    6.2k
    Da ali kad se ista napravi po pitanju toga odmah ide drvlje i kamenje zasto se radi biciklisticka staza.
    Pa evo predizborna kampanja je pocela a svi protivnici sadasnje vlasti najavljuju ukidanje novih staza po centru.
    jedan u nizu

Al kužiš zašto drvlje i kamenje? Jer grade i crtaju bez ikakvog plana i koristi. Šta će nam još biciklističkih staza koje zaobilaze one pravce koji žele rasteretiti od auta. Šta mi znači "autocesta" za bicikle od (karikiram) gorice do dugava kad opet uđeš u centralni dio zagreba gdje nema ništ i moraš gurat bicikl! Kako bi trebali doć iz Dubrave do Trešnjevke? Ili još dalje, do Črnomerca? Lupaju bezveze, doslovno jedino da riješe prvo javni prijevoz, da se olakša i rastereti tako dio vozila, pa onda ideš u daljnje korake. Eto, Samobor je dobio i đabe javni prijevoz... Da, nije ista veličina, ali u omjeru budžeta Zagreb/Samobor, da se usporediti... Davno sam rekao, nek 1% prireza za grad ide na javni prijevoz i neka bude besplatan za sve građane Zagreba (kako su napravili sa žičarom)...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.