• Niko1986
    292
    Unaprijed se ispričavam, ako je ovo već bilo predloženo. Naime, mislim da bi bilo od velike koristi kada bi klub svakih šest mjeseci organizirao sastanak na kojem bi bili članovi, članovi uprave, IO i NO. Slično kao što Hajduk ima svoju "Ćakulu". Otvore se prijave za 400-500 članova, ovisno koliko mjesta ima i u kojem prostoru se održava te dođe po jedan od članova iz svih dijelova uprave. Mislim da bi se to dalo organizirati, a da bi svima bilo u interesu. Toliko od mene.
  • masacusec
    4.1k
    Malo smo „previše zabrijali na demokraciju“. Ovakve su stvari zasada nepotrebne. Zašto? – Zato jer je klub više nego ikada otvoren svojim navijačima, kibicima i općenito javnosti. Čak i putem konkretno ovog medija zvanog Zona Dinamo, dobiješ svježe i direktne informacije od kluba, tako da…
    Više apeliram na češća neformalna druženja s predstavnicima kluba kao što su Dinamovo i slične manifestacije...
  • Brusa
    1.8k
    Ekipa, ovo su prijedlozi, kritike i pohvale za forum, ne za klub. Za to ima druga tema
  • The Undertaker
    6k
    Ne mogu sada provjeriti ali mislim da slična obaveza postoji u Statutu.
  • mali M
    5.8k
    buraz zatvorili smo stranicu za registracije a banova više nego ikad :yikes:
  • Krizy
    47.5k
    Nitko neće biti baniran bez razloga.
    U slučajevima kada se to i dogodilo, ispričali bi se i maknuli ban.
    Više banova neće smanjiti nego će povećati kvalitetu upisa.
  • mali M
    5.8k
    ma znam Krizy nije ovo bila kritika nego mi je fascinantno od kud niću više ti nickovi. svi po par desetaka upisa, a zatvoreno je za nove registracije.. I udaranje po klubu na najjače..
  • vjeko1701
    9.8k
    Puno ljudi unaprijed zna imati backup profile za slučajeve kad su banirani, posebno na duži period, da novi nije baš napravljen taj isti dan.
  • Marquis Manners
    56
    Nakon iscrpnog razgovora s adminom koji je jedan od vlasnika ovog foruma, i koji je jako kvalitetna osoba.
    Nakon što sam se ponudio na mjesec dana da budem moderator ( mislim da ne moram govoriti kako ja od toga nemam ništa jer me nije bilo tri i pol mjeseca, već iskreno sam htio pomoći svima vama ) i onda da me se makne,da se puste normalno sve registracije i da se pusti meni da riješim one koji krše pravila, odbijen sam od strane admina s obrazloženjem da me on sam upoznao i da zna kakva sam osoba, ali da drugi to ne znaju i da moram razumjeti da bi teško prihvatili da baš mene postave za moderatora.
    Naravno da razumijem i to mi je u redu, međutim ne vidim više svoju svrhu na ovom forumu.
    Nakon nepravednog i bezrazložnog bana od moderatora koji je nedavno postavljen na to mjesto, i koji me prije tri pol mjeseca kada sam zadnji puta pisao ovdje ( prije bana ) sustavno proganjao na forumu, dok je bio još običan član foruma.
    Koji se javno hvalio kako me s guštom banirao. Za ban je naveo izmišljeni razlog i netočan navod izvrćući moje riječi da sam rekao kako je Dinamo nezasluženo uzeo 7 bodova u ligi prvaka.
    Ljudi se izbacuju zbog vrijeđanja igrača, ista ta osoba vrijeđa igrače i nitko ne reagira.

Forum se ionako borio radi toksičnosti atmosfere, odnosno sukoba pretjerano agresivnih članova na druge članove koji napišu bilo kakvu kritiku, koliko god ona zvučala utemeljeno. Instalirajući takve članove na važne pozicije kao moderator radite još dublji problem i toksičniju atmosferu.
    Ništa protiv dečka koji me banirao, samo želim reći koliko je nekompatibilan i neprofesionalan za tu poziciju ne samo da zloporabi poziciju moderatora da se iživljava na onima s kojima se ne slaže, već krši pravila foruma

Odlazim s ovog foruma jer je njegova trenutačna atmosfera daleko od one koja potiče otvorenost, slobodu izražavanja i međusobno poštovanje. Kao i mnogi prije mene, suočio sam se s time da konstruktivna razmjena mišljenja ovdje nije dobrodošla, posebno kada nije u skladu s ukalupljenim stavovima određenih pojedinaca ili administracije.

Ovakvo upravljanje forumom stvara sve tišu zajednicu i gubitak članova ( sami znate koliko je dobrih članova u zadnje vrijeme otišlo ) koji su zaista doprinosili raspravama. Moj odlazak samo je dio šire slike, mjesta poput ovog ostaju prazna i irelevantna kad se glasovi onih koji misle drugačije sistematski utišavaju.

Možda ćete moj odlazak zanemariti kao još jedan u nizu, no kad se osvrnete na prazne teme i odsustvo kvalitetnih rasprava, sjetite se i ovog trenutka. Forumi postoje zbog svojih članova, a ne zbog onih koji žele kontrolirati svaku izgovorenu riječ.

Ipak unatoč svemu, spreman sam i dalje pružiti svoju pomoć ako svi to žele da prihvate.
    Ne vjerujem u takvo nešto, ali ipak ostavljam tu mogućnost prije odlaska.

Sretno svima u vašim životima i da nam Dinamo bude još bolji nego što je trenutačno.
  • Paggini
    27.8k
    Ništa protiv dečka koji me banirao, samo želim reći koliko je nekompatibilan i neprofesionalan za tu poziciju ne samo da zloporabi poziciju moderatora da se iživljava na onima s kojima se ne slaže, već krši pravila forumaMarquis Manners

Buraz, doslovno sam jedino tebe otkad sam moderator banirao i to nakon što je isti dan, par sati prije drugi moderator u istu temu stavio upozorenje da će se banirati korisnici koji spomenu "nezasluženost bodova u LP" osim u temi za to.

Čak bih rekao da izbjegavam maksimalno da baniram ikoga (čak i eto ljude s kojima se ne slažem), te ako je netko na rubu bana mu se javim u inbox da smiri retoriku prije potpune eskalacije ili editira post upravo zato da ne dobije ban.

Ulijećeš kao padobranac, bez da čitaš raspravu i pravila koja su se spomenula u toj raspravi i onda cmoljiš kako ja eto provodim silu nad ovim forumom.

ukalupljenim stavovima određenih pojedinaca ili administracije.Marquis Manners

Puno je ovdje pojedinaca koji se ne slažu sa "ukalupljenim" mišljenjima i ne dobivaju banove radi svog mišljenja, osim ako je to mišljenje da je mamić spasio dinamo.

Ban si dobio ne zbog svog mišljenja, nego jer si nakon upozorenja moderature da će se retorika na temi utakmice da nam je Bayern realnost, a 7 bodova rezultat sreće i okolnosti banirati.

sustavno proganjao na forumuMarquis Manners

Molim te da mi daš dokaze tog "sustavnog proganjanja".

Zanimljivo da sa 123 posta imaš sustavne proganjače, a gledajući povijest uspio si vrijeđati i druge korisnike.

Jel ne misliš da je to toksičnost koju spominješ?

se osvrnete na prazne teme i odsustvo kvalitetnih rasprava, sjetite se i ovog trenutka.Marquis Manners

Tvoja skorija povijest na ovom forumu je između ostalog svađa i vrijeđanje s drugim forumašima, 30 spam postova na utakmici protiv Rijeke 1.9., kenjanje po dinamovcima koji ne žele strance uz aluzije da su rasisti i upad na temu utakmice da ti nama objasniš šta je Dinamo zaslužio u LP.

Hvala na tom konstruktivnom doprinosu forumu, ne znam kako ćemo dalje.
  • vjeko1701
    9.8k
    "nezasluženost bodova u LP" osim u temi za toPaggini

Samo da bilo kakvu raspravu o Dinamu u drugim utakmicama LP prebace na temu "Dinamo u Ligi Prvaka" a da temu sktualne utakmice ostave isključivo za raspravu o toj utakmici.

I tko god ovo čita, općenito će se strože gledati što se gdje piše. Hoćete raspravljati u krug o istim stvarima? Ok. Barem to možete suzdržati na 1-2 teme pokrenute za raspravljanje o tome.

Najviše od svega se to odnosi na kratkoročne teme o pojedinim utakmicama. Nećete tamo prenositi svoje svađe o transferima, djelatnicima, drugim utakmicama...itd.

Nakon nepravednog i bezrazložnog bana od moderatoraMarquis Manners

Baniran si jer si direktno ignorirao moje upozorenje koje je usput vrlo vjerojatno spasilo temu od 10 stranica rasprave i svađe o Dinamovih 7 bodova u LP po 20. put na 15. temi.
  • jedan u nizu
    9.6k
    Možda ćete moj odlazak zanemariti kao još jedan u nizu, no kad se osvrnete na prazne teme i odsustvo kvalitetnih rasprava, sjetite se i ovog trenutkaMarquis Manners

Ovakvi su mi najjaci. "Sjetit ce te se mojih rijeci jednog dana ....".
    Takvi najcesce najave umirovljenje sa foruma i onda se vrate za par dana nazad.

Necemo se lagati, i ja cesto razmisljam o odlasku sa foruma zbog kolicine sranja po svemu mogucem i ljudi koji lupetaju svoju mantru bez obzira na sve drugo. Apsolutno nemam nista protiv drugacijeg misljenja, i sam znam imati razlicito misljenje od vecine, ali sve je vise postova kao na facebook komentarima, jednostavno unistavanje iole kvalitetne rasprave na ovom forumu.
    Evo ti primjer kako to izgleda (samo je tema dinamo, SD,trener, uprava, igrac, suci, politika).

- "nebo je zuto"
    - "nije, plavo je"
    - "nebo je zuto i slijepi ste svi"
    - "nije, plavo je, pogledaj kroz prozor, uostalom plavo je jer ....'insert wikipedia answer'..."
    - "nije, zuto je, onaj ko kaze da je plavo je idiot"
    - "ok, ako je tebi zuto onda je zuto, meni to izgleda plavo ali ok"
    - "vi ne prihvacate tuda misljenja"

5 min kasnije u temi o necemu drugome

- "mjesec je danas bio pun, bas je jako svijetlio"
    - "da stvarno je, imao sam problema sa snom"
    - "zahvalimo se zutom nebu, jer je zuto nebi razlog zasto je mjesec danas pun"
    - "ok, koji k, ovo je tema o mjesecu, kakve veze nebo ima sa mjesecem?"
    - "kako ne kuzite da je nebo zuto. Cim dode netko sa drugacijm misljenjem odmah ga napadate, ovaj forum se srozao u kvaliteti postova, ovdje vlada jednoumlje i diktatura "
  • Brusa
    1.8k
    I tko god ovo čita, općenito će se strože gledati što se gdje piše. Hoćete raspravljati u krug o istim stvarima? Ok. Barem to možete suzdržati na 1-2 teme pokrenute za raspravljanje o tome.vjeko1701

Da, stalno, to rade, svoje nezadovoljstvo igračim kadrom i prijelaznim rokom, prebacuju i pišu na 10 tema...
  • vjeko1701
    9.8k
    Mene samo zanima zašto se nekolicina koja je stalno pod upozorenjem u svađi s administracijom nikad ne pita zašto recimo drugi koji kritiziraju raznorazne segmente kluba nikad nisu upozoreni ili banirani.

Najlakši primjer - Haza. Kroz svoje postove na forumu često kritizira upravu kluba, SD-a, igrače, trenera i nikada nije bio radi toga upozoren niti sankcioniran.

Samo pomisao da možda nije do kritika i mišljenja već do načina, količine i mjesta?
  • Noel
    7.2k
    Ne znam jel glavni i odgovorni ovog foruma to kuže ali većina problematičnih profila je jedno te isti čovjek. Eventualno dvojica/trojica njih koji zajedno rade. Pokušava/ju trolat i pecat ekipu na jednom profilu se opredjeljuje djelovat stručno pa baca naštrebane nogometne fraze i teze. Na nekom drugom profilu većinom trola bavi se samo tim i pohvaljuje primjerice tovare i želi izživcirat ekipu. Na nekom trećem profilu truje o lošoj transfer politici lošem radu uprave i slično. Na nekom 17 profilu djeluje samo kao promatrač pa sudjeluje u svemu al dosta rijetko i neprimjetno. Dosta djetinjasto i dosadno i netko tko ima prosječnu inteligenciju odma primjeti o čem se radi.. Još više ne razumijem likove koji se pecaju na njegove/njihove "fore" i provokacije..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.