• Haza
    5.7k
    Koji su to kriteriji na primjer?jakov1

Koji je kriterij imenovanja Mustedanagića i Šokote?
  • Brusa
    1.7k
    veliki poraz bi bio nedonošenje novog statuta prije idućih izbora.
  • Sajla
    5.9k
    Natječaj za skauta? Možda i letke poljepit na bandere, stavit oglas na Zavod za zapošljavanje u Zvonimirovoj? Tko bi se javio na natječaj, ekipa iz HNLa? Zašto bi se netko tko skautira za npr. Red Bull, Šahtar, Spartu javio nama? Da ne pričamo o klubovima jačim od njih jer valjda tome težimo.
    Kad se priča o igračima i trenerima, onda imamo brdo sugestija, zanimljivo je da nitko nije ovdje spomenuo nijedno ime dobrog skauta - valjda postoji razlog za to?

Ajmo bit realni - igrača visoke klase ne možemo kupiti nego stvoriti, ali slično je i s drugim rolama. Skaut osim što treba imati "nos za igrača" treba imati i poznanstva, kontakte, veze. Čovjeka koji poznaje npr. Skandinaviju, Južnu Ameriku, istočnu Europu (a stranac je i radi kao skaut) treba nekako primamiti u Dinamo. Možemo li to? Iskreno, bio bih jako iznenađen da netko u Dinamu zna da u nekom švedskom/argentinskom/rumunjskom prvoligašu radi taj i taj skaut koji redovno pronalazi dobre igrače, pa da ga kontaktiramo i dovedemo da radi za nas. A na dolazak nekakvog Popescua Rodrigueza sigurno ne bi bilo primjedbi, zar ne? Tko je sad taj, gdje su njega našli, koliko nas to košta, što je taj do sad radio?
    I onda ostaju bivši igrači ili treneri i drugi ljudi iz nogometa koji već imaju veze s Dinamom. A to onda povlači i negativne konotacije. Nije da me iznenađuju reakcije jer ni ja nisam oduševljen - ali nitko ne nudi konkretnu alternativu. Da ponudimo posao likovima koji dođu gledat Baturinu i Sučića u ime klubova iz liga petice? Je li mi Šokota prvi pick, a Mustedanagić drugi? Ne, jer uopće nemam pickova pošto nisam u tim krugovima i ne znam između koga birati. Ostaje mi vjerovati onima koji su ih imenovali, dali smo im mandat za to. Idemo vidjeti rezultate tog posla pa onda suditi.
    Da smo doveli nekog iz HNL prvoligaša bilo bi priče o tome kak je povezan s ovim i onim, a i kaj taj uopće zna, vidimo koga [ubaci klub] dovodi. Da smo doveli nekoga iz žnj stranog kluba bilo bi da dovodimo škart jer tko su oni uopće. Da smo doveli nekoga iz uspješnog stranog kluba bilo bi sumnjivo zašto su ga pustili pa bi se tražile mane i smišljale teorije zavjere. Teško je nas usrećiti... a možda i baljezgam bezveze.
  • Dudu9
    911
    Klub je valjda trebao tražiti ljude koji već rade u tom poslu i uspješni su, ne kužim potez kojim nekog ko se time ne bavi postavi da se uči na dinamu, isto tako smo i SD postavili pa vidimo i dalje probleme u pronalaska igrača, u upravu dovedeš jaka imena i uspješna u svom poslu a u sportskom sektoru di je najbitnije ljude koji nisu taj posao radili
  • Derby
    295
    veliki poraz bi bio nedonošenje novog statuta prije idućih izbora.Brusa

Slazem se.

Htio sam samo skrenuti pozornost na ovo jer se tu vec nekoliko puta pisalo u stilu ako ne valjaju izabrat cemo druge ljude da vide Dinamo. Necete, jer vam trenutni statut to ne dopusta. U teoriji, ljudi koji sada vode Dinamo to mogu raditi do daljnjeg, bez obzira koga vi izabrali na izborima.

Novi demokratskiji statut bi trebao biti jedan od prioriteta u ovom mandatu.

Za sada ni glasa o tome… Ali s druge strane razumnljivo da je trenutno fokus na drugim stvarima. A i treba odabrati pravi trenutak za skupiti dovoljan broj ruku za novi statut… ne treba zaboraviti da nisu svi skupstinari na nasoj strani. DP je na proslim izborima odlicno odigrao sa kartama koje je imao i ne sumnjam da ce tako opet biti i da ce se ici prema pravoj demokratizaciji Dinama!
  • MasniBrkMarkaViduke
    3
    Hvala bogu pa su sve sumnje sada potvrđene.
    Dinamo lici na sve samo ne na ozbiljan klub u smislu organizacije.
    Da nam škola liči na kuršlus,da nam pomocni teren izgleda kao park livada.
    Očekivao sam i to,jer su postavljeni ljudi bez trunke iskustva u vođenju sportskog kolektiva.
    Neće ovo dobro završiti...osim rezultata u Lp i kolko tolko sretnih kvalifikacija...sve ostalo nije niti za spomen.
  • Brusa
    1.7k
    Ali s druge strane razumnljivo da je trenutno fokus na drugim stvarima. A i treba odabrati pravi trenutak za skupiti dovoljan broj ruku za novi statut… ne treba zaboraviti da nisu svi skupstinari na nasoj strani. DP je na proslim izborima odlicno odigrao sa kartama koje je imao i ne sumnjam da ce tako opet biti i da ce se ici prema pravoj demokratizaciji Dinama!Derby

Svakako.
    Ali bi ga ste trebalo staviti na glasanje u svakom slučaju. Tko glasa protiv ide njemu na dušu, ali DP i članovi znaju da se probalo.
  • Facke
    4k
    A cekajte male. Cemu da Sokota bude na ikakve sportske funkcije u klubu? Bile te scout ili ikakva druga funkcija?!
    I te sigurne za lepu placu. Mene to jasne nije. I onda cim se to kritizira odma se digne "branimo trenutnu upravu" sluzba. Ima hrpu ljudi teri se baviju ozbilnem scoutingem koji bi dosli u Dinamo sigurne. Vec si zamisljam Sokotu kak nazove nekakvoga svojuga pajdasa "imas mi kakvuga igraca?". Nije mi jasne i mene je neozbilne. Da je dobil funkciji uz Maru ko neke lice kluba vredu. Al ove je mene potez ko v starim danima. Mene je te neozbilne za klub poput Dinama. Jeden dober i profesionalni scouting je vazen. To sme govorili letima unazad kad je stara uprava bila na vlasti.
  • SjevernaStrana
    1.9k
    Dabogda Šokota bio naš Juni Calafat, ali to se ovako ne radi.
  • TresnjevkaZG
    712
    Imate vrlo brzo clanski dan, prijavite se, dodite, postavite sva pitanja sta vas zanimaju ili je lakse ovako pisati u anonimnosti interneta? mozda i saznate sta vas zanima, mozda i dobite sve odgovore koji vas trenutno muce
  • Sajla
    5.9k
    postavljeni ljudi bez trunke iskustva u vođenju sportskog kolektiva.MasniBrkMarkaViduke

ovo mene zanima - koje ljude, s kojim iskustvom, iz kojeg sportskog kolektiva? s čim bi bio zadovoljan?
    domaći nogomet - očito da ljudi koji vode ili su vodili Hajduk, Rijeku, Osijek ne dolaze u obzir. a ne bi valjda dali Dinamo u ruke ekipi koja vodi Goricu, Slavena ili Lokomotivu?
    domaći drugi sportovi - koga? iz rukometa, košarke, odbojke, vaterpola? oni su kvalificirani(ji) voditi Dinamo?
    ili ste mislili da ćemo dovesti ekipu koja je osvajala trofeje po Njemačkoj ili Španjolskoj? ili je iskustvo vođenja sportske politike npr. FC Braunschweigera to na što misliš?

Ima hrpu ljudi teri se baviju ozbilnem scoutingem koji bi dosli u Dinamo sigurne.Facke

nadam se da si u pravu. i nadam se da će doći. misliš li da ljudi koji sad vode Dinamo te ljude ne poznaju, poznaju ali ih ne žele dovesti, poznaju ali misle da nisu dobri u svom poslu, da nisu ni probali, ili nešto deseto?
    dobar igrač koji želi igrati u Dinamu će doći u Dinamo. zašto dobar skaut neće?
  • NORTE
    12.3k
    jer su postavljeni ljudi bez trunke iskustva u vođenju sportskog kolektiva.MasniBrkMarkaViduke

Znači imamo najboljeg mogućeg trenera na klupi, s iskustvom i rezultatima.
    S osvojenih 7 bodova tj. 5 milijuna eura već je isplatio ugovor stožera.

SD je druga priča, ali kritiku jesu li dovoljno dobri prepustit ću upućenijima.

Nemam ništa protiv Šokote u dinamu, to je i bila jedna od točki programa DP-a, bivši igrači u klubu.
    Džemo kao legenda također.

Šokoti zamjeram što je sina na tekmu u Maksimiru doveo u dresu Real Madrida kad su došli tu 2011., totalno nedinamovski potez.

dinamo je malo širi kontekst od običnog poduzeća, ali s druge strane nije udruga za uhljebljivanje.
    Šokota je imao dobru karijeru i valjda može "pomoći".
    Netko je spomenuo Bracu iz Bayerna, to je dobra usporedba.

Kad smo kod legendi, nama jedan Mujčin izjavi da bi volio da Hajduk bude prvak. Pa di to ima, to je nečuveno. Nije se baš neka prašina digla o tome. Nije ni svaka legenda - legenda, ili si sam ispere ime.
    Isto tako i ona mala papčina prije nego je postao Juda, to može izjavit samo netko ko nema dinamovštinu u sebi.
  • Peškaman
    4.9k
    ne bi valjda dali Dinamo u ruke ekipi koja vodi Goricu, Slavena ili Lokomotivu?Sajla

Što se tiče pozicije koju je dobio Šokota - skauting mlađih igrača i praćenje razvoja posuđenih igrača, vjerujem da je bilo bolje staviti čovjeka koji vodi tu vrstu skautinga u npr. Lokomotivi. Razlog tome,Lokomotiva je u zadnjih 10 godina 'izbacila' popriličan broj mladih igrača.
  • Doktor Kunić
    3.8k
    Ko ide na javnu tribinu, nek složi par pitanja vezano za ovu skaut temu i upita jednostavno. Eto prilike.
  • Nino Bule
    14.5k
    Slazem se.

Htio sam samo skrenuti pozornost na ovo jer se tu vec nekoliko puta pisalo u stilu ako ne valjaju izabrat cemo druge ljude da vide Dinamo. Necete, jer vam trenutni statut to ne dopusta. U teoriji, ljudi koji sada vode Dinamo to mogu raditi do daljnjeg, bez obzira koga vi izabrali na izborima.
    Derby

Demokratska volja clanova se sigurno nece izigravat nikakvim trenutnim statutom, na kraju krajeva ekipa koja je dobila je htjela da se svi biraju u skupstinu netko drugi si je ugurao u statut da IO bira vecinu skupstine, i za promjenu statuta su potrebne ruke nije to daj mare pizde
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.