• Ludovic IX
    7.5k
    Inače se kaže da narod ima vlast kakvu zaslužuje.

U dinamu je obrnuto. Dobar dio ljudi ovdje ima u dinamu bolju vlast nego zaslužuju
  • Haza
    5.7k
    Ako je dana prilika hrpi drugih, zasto je i on ne zasluzuje?Neron53

Ovo je krivi smjer za klub veličine Dinama, nismo mi zavod za zapošljavanje, ispunjavanje muzičkih želja, svako radno mjesto u Dinamu se mora odraditi na profesionalan način, pa makar u pitanju bilo radno mjesto čistačice, sve ostalo nas vodi u ona stara vremena, protiv kojih smo se borili?

Da se razumijemo, volio bi Šokotu imati u klubu, isto tako, on je kao i ambasador mogao pomagati klubu, evo znam da se Šimić uključio pro bono u traženje filijale u Sloveniji, Šokoti nitko ne brani da predloži nekog igrača Dinamu iz Portugala, ali mjesto skauta se ne dodjeljuje po babi i stričevima, ili dobio je priliku Pero, neka je dobije Marko.

Dinamo nema vremena za promašaje, klub je u tranzicijskoj fazi, svaki potez može biti krucijalan, može nas odvesti prema gore ili dolje, neka svatko sam procijeni dal' nas Džemal može gurati gore ili dolje sa 70 godina...nije čak ni problem u godinama, jer Hajduk ima Boru Primorca koji je stariji, samo što je taj Boro 30 godina bio u Arsenalu prije dolaska u Hajduk u tim godinama.
  • Jurki
    12.7k
    Dobar dio ljudi ovdje ima u dinamu bolju vlast nego zaslužujuLudovic IX

Ako zelimo biti dio elite, onda moramo zaposljavati ljude takvog kalibra ili bar to pokusavati.
    Ovo sranje s Sokotom i Mustedanagicem je isto kao da zelimo dovesti igraca za Ligu prvaka iz Cibalije.
    Stvarno, ako su njih dvojica najbolje kaj smo mogli dovesti.. onda imamo jeben problem.
    Glupo je minoriziranje ovog problema sa mantrom ajmo mu dati šansu.
    Da je Šokota negde bil skaut i napravil neki konkretni posao.. pa ga se sad dovelo.. prvi bi rekel.. svaka cast, vratili smo dite materi...
    ovak smo najvjerojatnije vritnuli v kmicu.. potrosit ce se vrijeme, dovesti losi igraci kojih se nebumo mogli rijesiti na bezbolan nacin.

Ako je takva vlast bolja nego kaj zasluzujemo onda ne znam.
    A uvjeren sam da je 99,9 posto ljudi na Zoni ljuto kaj se napravil takav potez, samo ne zele to izreci jer eto pa nebumo kritizirali one koje smo sami izabrali.
  • Nolifer
    8.6k
    A kaj ak naprave dobar rezultat?
  • Jurki
    12.7k

Tesko.. jer cinjenice govore same za sebe.
    Mustedanagic ima 70 godina, tesko da je u toku s modernim nogometom.
    Šokota otkad je obesil kopacke o klin.. nije u nogometu.

Da smo dopeljali za trenera prve ekipe Toplaka ili Šafarica.. i onda bi rekli "a kaj ak napravi dobar rezultat".
    A i ne vidim da su se za Šokotine usluge skauta klubovi pretrgli.
    Kak je vec Haza napisal mi smo u tranzicijskom razdoblju i takve stvari nas mogu povuci ili gore ili dolje.
    Da imamo dobru skautsku sluzbu, pa da smo angazirali njega ko skauta ... ajd jos nekak.. al je nasa skautska sluzba na razini nk Špickovine.
  • Tongo Doumbia
    4.7k
    Hoće li se vječno potezati te jeftine “ne skačite na naše ljude sad kad je klub naš” gluposti, na svaki komentar koji nije afirmativan,pa i kritiku koja se logično uputi, jer narod i navijače ne možeš prevarit?

Šta se sad tu ljudi trebaju opravdavat, jer su ludi na odluku da se u skautsku službu zaposli čovjek koji nije u nogometu 15 godina, a u tih 15 godina se bavi svakim biznisom i zanimanjem, osim nogometnim naravno.

Nije li i sam klub nedavno, posredno i neposredno, za vrijeme traženja trenera, istakao da se bježi od “HNL prosjeka”? E ovo nije ni HNL prosjek, možda i je, ali druge jedinstvene HNL.

I nisam mrzitelj, nisam rušitelj, nemam baš nikakav interes kao ni drugih 100 ljudi koje opravdano vrijeđa ovo imenovanje.
  • jedan u nizu
    9.3k
    Mislim da ovdje svi imaju prevelika ocekivanja za jednu poziciju skauta u klubu.

Po meni, ta funkcija nije toliko bitna.
    Danas u vrijeme moderne tehnolgoije, skaut platformi, razno raznih baza podataka, pa na kraju u youtubea (gdje svi nogometni wannabe talenti stavljaju svoje video isjecke), pozicija skauta nije toliko krucijalna.

Da budes skaut, mislim da moras imati neki tecaj zavrsen. Kao sto imas licence za trenere, mislim da postoje i licence za skaute. Barem je meni iskakalo prije na drustvenim mrezama da se upise akademija za skauta.

Danas skaut nije osoba kojoj ces platiti avionsku kartu za Brazil, 2 mjeseca taxija i hotela, a on ce se vratiti sa 7 igraca u klub.
    Danas je pozicija skauta vezano uz dvije stvari. Jedno su poznastva u nogometnom svijetu, gdje ces preko drugih prijatelja, kolega, bivsih kolega i bivsih klubova doci do informacija o igracu.
    Neki bivsi kolega ce reci drugom skautu ''imam ti igraca, lijevo je krilo, ima potencijala da dode u tvoj klub, dodi ga pogledati''.
    Druga stvar je detaljnije analiziranje nekog igraca. Tko god da dode do nekog igraca, a to su najcesce sportski direktor i trener kluba, ce poslati skauta da podrobnije prouci tog igraca. Posalje ga se da ga vidi uzivo, a on ce ga analizirati na nacin koji to cine skauti. Sa puno statistike i osobnog dojma.
    Nije to kao sto mi komentiramo osobine igraca. ''Vidi ga sto je brz, dobro je krilo, ima dobar centarsut, zna dobro sa loptom''.
    Ipak su to malo slozenije analize. I dugotrajnije. Nece skaut procijeniti igraca na temelju jedne tekme, vec ce popratiti nekoliko tekmi protiv nekoliko razlicitih prozivnika.

Na kraju ce donijeti svoj sud i predstaviti ga sportskom direktoru i treneru, a oni ce odluciti hoce li dovesti igraca ili ne.

Ovdje ljudi misle valjda da ce Sokota sam naci igraca, kupiti ga i dovesti na hitrec da trenira.

Kao sto je receno, jako puno bivsih nogometasa zavrse kao skauti u klubovima za koji su igrali. To nije nista cudno niti neocekivano, niti je uhljebljivanje.
    Skaut treba poznavati nogomet, pa mu je profesionalno igranje na najvecoj razini veliki plus. Uz to skaut treba i donekle poznavati klub za koji radi i naci ono sto tom klubu treba i pristaje.

Nije to trener da mu treba puno iskustva u raznim klubovima gdje ce se dokazivati i pokazati da je pravi izbor za neki klub u koji dolazi.
  • Nolifer
    8.6k
    Šokota otkad je obesil kopacke o klin.. nije u nogometuJurki

Kak misliš da nije u nogometu? Ne vjerujem da je tak loš kakvog ga želite prikazati.

Nek nam kažu na kraju rezultati, kakvi su. Onda im treba suditi.
  • Jurki
    12.7k
    znaci skauti su nebitni u nogometu.
    Cemu onda svi klubovi placaju te iste skaute ako su nebitni i njihova je funkcija preuvelicavana?
    Zakaj onda jedan Salzburg, Ajax, Benfica, Porto, Shakhtar placaju vojsku ljudi koji gledaju te iste igrace?
    Vidjeli smo na kaj nam je zgledala transfer politika zadnjih godina jer su se zaposljavali poslusnici.
    Preplati hnl tarabe, dovedi valjda jedinog Brazilca koji ne zna štopati loptu.. i dobro je.

Jebes skautsku sluzbu.. jer igraci se sami pronađu i dovedu u klub.

Kak misliš da nije u nogometu?Nolifer

Ne sjecam se da je radio za neki klub kao skaut otkad je obesil kopacke o klin. Ili mozda je?

Kad se natrpaju mlađe kategorije sa škartom, onda bu kasno.
  • Nolifer
    8.6k

Kak znaš unaprijed da bu se to desilo? Kaj si baba Vanga?
  • jedan u nizu
    9.3k
    znaci skauti su nebitni u nogometu.Jurki

nisu nebitni, ali nisu takvi kakvi se ovdje predstavljaju.

Zasto klubovi sa velikim nogometnim skolama i dobrim prodajama imaju puno skauta?
    Jer puno kupuju, i gotove igrace, i mlade igrace za pocetnih 11, i mlade igrace za mlade selekcije.
    Sto vise skauta imas i vece podrucje pokrivas, vise talenata ces dovesti.

Bas me zanima koliko igraca mladih od 17 godina godisnje dode u jednu Benficu, Porto ili Ajax, a koliko u Dinamo?
    I to igraca van tog grada koji dodu kroz pogon od svoje sedme godine.

Koliko igraca dinamo kupi, dovede za buducnost?
    Mozda 2-3 igraca godisnje. Cim se dovede jedan takav pisu se novinski natpisi, kao za slucaj decka iz Neretve od 14 godina.
    Nama je to jednom godisnje, dok ovi gore navedeni klubovi to rade daleko daleko vise. Prode vojska nogometasa, a onda samo neki dodu do velike pozornice.

Skaut nije nebitna pozicija, ali nije da sportska politika i nogometna buducnost ovisi o jednom ili vise skauta.
  • Jurki
    12.7k
    Kak znaš unaprijed da bu se to desilo? Kaj si baba Vanga?Nolifer

Dovođenje osobe na poziciju skauta koja nikad taj posao nije radila ce sigurno zavrsiti "epskim uspjehom".
    Šokota nije no name bivsi nogometas pa ne vidim da je negde do sad radio ko skaut.
    Ako tek slazes skautsku sluzbu, a znamo kakva je bila do sad.. onda dovedes najbolje kaj trziste nudi i kolko se mozes financijski protegnuti.. tu eksperimentima i fuseraju nesme biti mjesto.
    Bas zato kaj si ne smijemo dozvoliti previse kikseva sa igracima zbog budgeta i svega.. na poziciji koja gleda igrace bi trebala biti osoba koja ima nekakva postignuca iza sebe.
  • Nolifer
    8.6k

Vjerujem da bu s njima bilo ok i da nisu baš anonimusi.

A kaj ak naprave dobar rezultat?
  • sebenico
    776
    Kadroviranje u klubu nakon izbora se ne temelji na stručnim kvalifikacijama nego na prijateljskim vezama. Ja upozoravam na to još od zapošljavanja SD-a koji niže loše i nelogične poteze jedan za drugim, preko zapošljavanja predstojnika ureda predsjenika pa do ovih jučerašnjih. Na upravljačke funkcije su postavljeni kvalitetni ljudi (ali bez iskustva upravljanja sportskim klubom) i ljudi koji duže vremena nisu u nogometu (ali su tu bili da bi privukli članove). Navedeno pokazuje potpunu neambicioznost da se klub dovede na višu razinu nego je sada. Pa jebeni Hajduk pokušava dovesti stručnjake iz inozemstva koji su radili u najboljim klubovima lige petice, a mi se zadovoljavamo s penzionerima i novinskim naricateljima. Umjesto da se uloži u stručni kadar (SD-a, trenere, skaute) bitnije je organiziranje žurki svaka dva tjedna.
  • The Undertaker
    5.9k
    Skaut nije nebitna pozicija, ali nije da sportska politika i nogometna buducnost ovisi o jednom ili vise skauta.jedan u nizu

Naravno da ne ovisi i neće Dinamo propasti zbog ovoga ali to što Šokota i Mustedanagić uopće mogu aplicirati za zaposlenika Dinama ukazuje na manjak kriterija i profesionalnosti. Nisu ni prvi ni zadnji uhljebi u klubu. Možda griješim dušu ali sam prilično uvjeren da je ovo Zajecovo maslo. Njega je i prije znalo prebaciti a nisam siguran da u klubu ima netko tko bi ga znao kanalizirati. Nadam se da se ovo uhljebljivanje neće protegnuti i na odgovornije funkcije ali nekako nisam optimist. Prvi sam bio da se klub organizira korporativno ali čini mi se da smo preuzeli i neke loše običaje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.