• Crni86
    4.6k
    pa ne odbije se kad se svi fokusiraju na centarsut. Nitko se nije fokusirao na otpadke, vec kao da je akcija gotova nakon sta centarsut nije prosao.
  • Noel
    7k

Mislim da je bila ideja da radi trokut i kombinira sa Kačavendom i Mbukuom na toj strani..
  • NKDZ86
    2k
    Treba pohvaliti kaj su otvorili više ulaza i više šankova, prošli put je bio 1 ulaz i mislim 1 šank
  • Medvedgrad
    294
    Gledao sam malo xG statistiku za prošlu i ovu sezonu.

Jučerašnja Gorica nam je četvrti najbolji xG. Veći xG je bio jedino na 2 prošlogodišnja Rudeša (3:0 i 3:3) te Osijek u gostima (3:2 za nas, ali dva penala).
  • Facke
    4k
    Ajd zamolil bi vas da ne pisite vise o nekakvem xG-u.
    Jeden od najglupljih podatka v denesnjem nogometu.
    Jebes taj xG. Ne znaci ama bas nis. Kad citam xG ove xG one mi se glake dizeju.
  • Dani Olmić
    448
    bolje da imamo xG 0,1 a da dobijemo 1-0
  • badjibadara
    3.7k
    Danas se vise vjeruje xG-u nego svojim ocima.
  • Majki2111
    3.4k
    Treba kominirati jedno i drugo. Ljudsko oko nije dovoljno.
  • Majki2111
    3.4k
    Jesi čitao kaj o xG?
  • Facke
    4k

Na kaj mislis? O xG-u opcenite?
    Ja kad precitam taj xG vidim odma Tuchela ispred sebe , kak je govoril na presice o xG-u a spusili i to debele. I stim se onda opravdal. :monkey:
  • Majki2111
    3.4k
    Pa da. Imaju knjige o tome. NIje xG paramtera sigurnosti rezultata. Samo vjerojatnost o postizanju pogotka u ovisnosti o mjestu i poziciji vratara. Nije uključen ljudski parametar. Ali nogomet nije igra u kojem rezultat ovisi o ljudsjkom parametru. Na duge staze xG može bit indikativan, ali ne i presudan.

Mislim, nisam ni ja čitao knjigu, ovo sam polovio u podkastima i internetu. Al glupo mi je srat po stvarima o kojima ne znam ništa. Tipa balet. Ne znam ništa o njemu, al neću srati. Ostat ću suzdržan.
  • ZrnTSCHeZ
    329
    Ajd zamolil bi vas da ne pisite vise o nekakvem xG-u.
    Jeden od najglupljih podatka v denesnjem nogometu.
    Jebes taj xG. Ne znaci ama bas nis. Kad citam xG ove xG one mi se glake dizeju.
    Facke

Pred nekoliko dana sam istu stvar rekel pa se samo ponavljam:

"xG i algoritmi nogometnih aplikacija su nekaj najbesmislenijeg kaj je ljudski um "smislil"...žešća magla koja se prodaje"

Znam lika koji odbija izaći iz kuće jer mu aplikacija pokazuje da pada kiša, ono eXpected Rain je 90%...bez obzira kaj je u stvarnosti vani vedro i sunčano...

e tak je meni i xG...često vrijeđa inteligenciju gledatelja tekme

Nije uključen ljudski parametar. Ali nogomet nije igra u kojem rezultat ovisi o ljudsjkom parametruMajki2111

moram priznati da sam ovo moral više puta pročitati da potvrdim da li dobro vidim

nogomet nije igra u kojoj rezultat ovisi o ljudskom parametru?

dakle prema tome bi ispalo da je isto (pa samim time i isti xG) da li je u onim šansama u prvom poluvremenu bil Kule, Štef, Eto ili Messi...a na golu dal "najdeblji u ekipi", Banić ili Neuer
  • Murtidzg
    23
    49.30 min utakmice ne znam da li je tko spomenuo zašto se ne sudi penal ?
    Spikic ubacuje Mikanovic u 16-cu igra rukom? Komentator mrtvo hladno kaže nema govora o ruci gledam 10 x i ja ne vidim ništa drugo osim ruke.

Bio je takav dan nema opravdanja, al da nam se Bel jučer narugao je.
  • Medvedgrad
    294
    Jebes taj xG. Ne znaci ama bas nis.Facke

Ak ne znači ama baš niš, kako to da kad nakon više odigranih kola ideš usporedit tablicu osvojenih bodova sa tablicom gol razlike očekivanih golova (xG = očekivani golovi) poredak obično bude jako sličan?

Slučajno se svaki put baš tako posloži?
  • jedan u nizu
    9.2k
    Onda ne trebamo ni gledati broj udaraca neke ekipe.
    To sto smo jucer imali 34 udarca nista ne znaci, bas bezveze.

xG je samo tocnija slika tih udaraca. Mozemo mi imati i 34 udarca ako su bezopasni i svaki ide na tribinu, onda nisu opasni, ali ako nisu, onda je xG veci.

Recimo jedna ekipa ima 5 udaraca, a jedna 40. Ako gledas to onda bi rekao druga ekipa je trebala pobijediti.
    Ako gledas xG moze biti da je prva ekipa imala xG od 2,5 jer je u 5 udaraca bilo 3 mrtvaca koje su fulali.
    A druga ekipa je svaki udarac imala blize korneru nego vratima.
    Tko je vise zasluzio pobjedu?

Mozes reci ekipa koja je imala 40 udaraca jer gle napdali su cijelo vrijeme, a isto tako mozes reci ekipa koja je imala xG 2.5 jer su imali puno ozbiljnije prilike.

Zato je to alat koji samo ''doprinosi'' ostalim statickim podacima, pa kad ih imas gomilu, mozes procijeniti bolje neke stvari.
    Sami podatak o udarcima ne mora znaciti sve, ali u kombinaciji sa xG moze malo vise otkriti. I obratno.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.