• hardek
    3.1k
    Većini ljudi je veći problem to što misle da im se Daliban obraća s visoka nego realno gledanje stvari. Da kojim slučajem kiksamo 2 zaredom opet odjednom nitko nebi valjao.

Ali ako slučajno ukažeš na probleme koji su očiti za vrijeme pozitivnog niza rezultata, onda se "igraš FM-a"
  • Smotanihaker
    771
    Pa nije problem kritika, problem je što se ovdje očekuje da Marić to sve riješi u 3 mjeseca. A ako ne uspije, odmah mu treba dati otkaz. Svatko od nas ima igrača koji mu se više sviđa i nekoga tko mu se ne sviđa. Netko voli naše igrače a netko strance. I onda dođemo do toga da svatko ima svoje mišljenje za koje misli da je 100% točno i da su ostali u krivu.
  • Jurki
    12.6k
    ako netko ocekuje da se svi problemi koji su se gomilali u klubu godinama i gurali pod tepih kaj se sportskog dijela tice.. i ocekuju da se sve sredi za 3 mjeseca.. za tu osobu je bolje da prestane pratiti nogomet i Dinamo.
    Za određene stvari potrebno je vrijeme da se vide svi aspekti nekog posla.
    Sportski direktor nije cudotvorac da moze 10 godina nikakvog rada okrenuti odmah.
    Svi bi mi htjeli kvalitetniju momcad, akademiju koja pritiskom na gumb izbaci potrebnog beka ili krilo.
    Nazalost pa i na srecu nogomet i Dinamo ne funkcioniraju na takav nacin.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Iako se ne slažemo u većini toga, nadam se da ne misliš ozbiljno da će Ogiwara bit starter nakon zimskog roka.emilperska

Ja mislim da to, a i veliku većinu toga što se ovdje decidirano s pečatom zaključuje još ne zna ni Bjelica.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Ako vam je toliko frapantna ta Banova ocjena, kako onda objašnjavate da smo nakon 12 kola primili manje golova samo od Šibenika , Gorice, Slavena i Lokomotive?Zagi

To je loš uzorak i loša mjera.

Svaki HNL klub bi primio, van utakmice s Bayernom, puno više golova od Dinama u Ligi prvaka. Samo nam tamo odgovara jer možemo čučati, nešto kao i ti klubovi u HNL-u. Niti je vani toliko dobro, niti će doma biti toliko loše.
  • hardek
    3.1k
    Neki problemi se ne mogu riješiti preko noći, npr. filijala ali kadrovski problemi se jako lako riješe. Nije da nam trebaju pojačanja na 6 pozicija, govorimo o lijevom beku kojeg nemamo već xy godina i eventualno stoperu prvotimcu. Iako mislim da će Mmae biti bolji kada prođe zimske pripreme. Ostatak ekipe je dobro popunjen u širinu i neće tu biti puno posla za transfere na zimu.

Lijevi bek je jako važan i tu jednostavno nema štednje i value buyeva jer je nekome cijena ispod realne tržišne vrijednosti. Mislim ako se identificira nekoga da je value buy a ujedno i dovoljno dobar za startera super, ali ako takvih opcija nema treba zaviriti duboko u džep i platiti nekoga za koga nas neće biti strah svaki put kad primi loptu ili mu igrači uletavaju iza leđa kad i kako žele.
  • Zagi
    8.5k
    Zato niti jedna utakmica lige prvaka nije uključena u uzorak.
    Samo HNL. 12 utakmica , 15 primljenih golova

Ako ideš na to da mi napadamo pa eto primaju se golovi, napadali smo svake sezone.
    Možemo uzeti prosjek primljenih golova svake sezone i usporediti sa ovom.
    Ili koliko smo primili golova prošlih sezona u prvih 12 kola, teško će biti 15+.
    Koju god statistiku hoćeš, ova se zona će ispasti najgora. Za sada.

Evo ti biraj koja ti odgovara, a ja ću dokazati.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Meni je nerealno zašto netko toliko brani sportsku politiku i zabija glavu u pijesak na sve realne probleme ovog kadra.
    Jer svima je jasno da problemi itekako postoje...
    -Ušli smo u sezoni sa Ogijem na lijevom beku
    -Theopile sa 36 je stup obrane i bez njega primamo 4 komada od Slavena i Osijeka
    -Zagi sa 37 nam brani u ligi prvaka a znalo se za Nevina leđa još od priprema
    -Toliko osporavani Špikić nam je opet prvo desno krilo
    -Mišića raubamo svaku utakmicu jer nemamo rezervnu šesticu
    Naravno da ima tu i dobrih stvari poput vraćanja Bjelice i Pjace,dovođenje Torentea i Rpga još na zimu ali branit svaki potez našeg SD nema smisla,grešaka će uvijek bit i ne vidim razlog zašto ih skrivat...
    Dajem apsolutnu podršku Mariću da riješi sve te probleme na zimu i iduće ljeto(ako osvojimo HNL).
    Ludost je govorit da je čovjek neznalica(našao je dva TOP pojačanja za nas Čerina i Buksu ali očito se nije imalo sredstava to završit) ali isto tako opravdavat vjerovanje u Ogija i dovođenje nezainteresiranog Mmaeea za veliku plaću i proviziju je smiješno.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Zato niti jedna utakmica lige prvaka nije uključena u uzorak.Zagi

Čisto kao indikator dodatni, odnosno kut je li ovih 15 golova nešto na temelju čega možeš zaključiti da će tako biti i dalje.

Ili koliko smo primili golova prošlih sezona u prvih 12 kola, teško će biti 15+.Zagi

Na uzorku od 11 utakmica je Hajduk za sedam bodova bolji klub od Dinama, a Rijeka najbolja obrana Europe. Je li to realna slika? Iznivelirat će se, kao i ovih suludih 15 golova. Random faktor je još uvijek prevelik. Nakon 36 kola će 80% tih boljih obrana primiti 25 golova više nego Dinamo, a nije da napadaju iz kola u kolo. I koje će onda biti naravoučenje?

Najbolji indikator je po meni uvijek korelacija između dozvoljenih udaraca, velikih šansi i primljenih golova. Rekao bih da smo trenutno u fazi gdje nam se poklapa dosta toga u napadu u Europi i jako malo toga u obrani u HNL-u. Niti smo četvrta najgora obrana HNL-a, niti smo četvrti najbolji napad Europe.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Meni je nerealno zašto netko toliko brani sportsku politiku i zabija glavu u pijesak na sve realne probleme ovog kadra.Maxova dijagonala

Nisam vidio doslovno nikoga na ovoj temi tko kaže da nikakvih problema nema. Pitanje je samo skaliranja problema i mogućih rješenja koja nisu štapin dinamita.
  • emilperska
    6.7k

Problemi i krpanja s lijevim bekom se vuku od 2019. kad je Leovac ostario i pao u formi. Ili su nam to krpali stoperi kao Gvardiol, kasnije Perković ili veznjaci kao Ljubičić, Franjić ili smo imali neke hibride kao Bočkaj. Ne vuče se taj problem s lijevim bekom od jučer, taj problem ima već "fini staž".
    Ali stavljanje ružičastih naočala da je Ogiwara rjesenje na toj poziciji je meni apsurdno.
    Božjom providnošću i srećom da je sudac Englez smo prezivjeli Bratislavu s Ogiwarom jer trenutno drugih opcija nema, ali zastupat tezu da ce Ogiwara startat i nakon zimskog roka je kako bi rekao Špaco Poklepović stupidno i ukazivalo bi na manjak sportskih ambicija ili financijske probleme, a mi trenutno nemano nijedno ni drugo.
    S tim da, napisao sam gore, njegovu posudbu treba produžit bar mjesec dana jer su pravila za registraciju takva kakva jesu..
  • Praskaton
    2.5k
    Prvo: nepotreban omalovažavajući komentar al ajd , nisam toliko osjetljivZagi

Nespretno napisano sa možes umjesto možemo jer sam prvi koji se voli igrat sa sastavima,igracima opcenito sportskom politikom.Nije išlo tebe,pa isprike..

Poanta je bila da se mogu igrat ostavio bi iz dosadašnjeg kadra Ktc i Maura.Eventualno Torentea.
    Mmae,Peric,Max visak.
    Al ne mozemo jer su to sve ljudi koji ce 99% ostat bar do ljeta s obzirom na ugovore.Zato mislim da se neće ic u kupovinu nego iskoristit ovo sto imamo i uigrat na pripremama.

To moze puno bolje nego kod Jakira.Rezultati to vec pokazuju a nakon zime mora jos bolje.

Na šesticu uskoro ide Pavić koji će imati svoje oscilacije. Tko se nada nekakvom Selahiju, nije baš pratio Marićeve izjave.Zagi

Ne znam kad je to uskoro,nije bas da Marić odlucuje tko ce na teren.Ako Neno bude trazio igrača Selahijevih karakteristika dobit ce ga.
    Kadar dovoljno jak za osvojiti HNL? DA
    Jel nam to u recentnoj povijesti ikada bila ljestvica? NE
    Financijska situacija povoljna? DA

Vrijeme je za pojačanja.
    Zagi

Slazem se.Nakon što se vidi tko ce otic na zimu(Rog,Ogi ili netko na koga Neno ne racuna) ce ih i bit.
    Veza,lijevi bek i eventualno treći napadač ukoliko se ukaže prilika
  • Smotanihaker
    771
    Ja mislim da ovdje nitko ne zabija glavu u pijesak i brani Marića do kraja nego im je dopizdilo da se nakon svake utakmice ovdje dolazi srati za iste stvari koje se ne mogu trenutno popraviti.
    -I ja mislim da je greška što se ušlo samo sa Ogijem na beku. Možda su uzeli Olivaresa kao mladu nadu i mislili da Perković može pokriti ovu polu sezonu dok ne vide na čemu su.
    -Ja ne znam zašto vama toliko smeta Teo? Čovjek je i dalje klasa.
    -Pretpostavljam da ti misliš da su oni znali da će Neva biti ozlijeđen sve ovo vrijeme i nije im se dalo naći zamjenu.
    -Ja ne mislim da je Špikić naše najbolje desno krilo.
    -Ovo sa Mišićem je meni najveća misterija. Imamo dovoljno veznih igrača da ga možemo odmoriti pogotovo protiv slabijih momčadi u HNL-u.
    Isto tako mislim da Maee nije toliko loš. Po vama izgledao kao da nikada nije nogomet igrao.
  • Sajla
    5.8k
    Božjom providnošću i srećom da je sudac Englez smo prezivjeli Bratislavu s Ogiwarom jemilperska

mogao je biti i Slovenac jer Skomina govori da mu nije jasno što je tako dugo gledao kad je odmah jasno da nije bio penal.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Ali stavljanje ružičastih naočala da je Ogiwara rjesenje na toj poziciji je meni apsurdno.emilperska

Ne znam na koga ciljaš, ja sam puno bliži zaključku da Ogiwara nije taj. Ono što mu je plus ne dolazi ni blizu toliko do izražaja kao ono što mu je minus.

Ciljao sam na to da to nije odluka koja ovisi samo o tome kakav ti je sad. Možda odigra dvije-tri top utakmice u kontinuitetu i osvoji Bjelicu. Možda Perković ne bude spreman i dobar tko zna još koliko, a s upitnim statusom RPG-a si jako tanak tamo. Možda taj neki novi ne bude dobar kakvim se nadamo, ne znam. Samo hoću reći da ni Bjelica sa sigurnošću ne zna tko će igrati u siječnju kao par ljudi ovdje.

S tim da, napisao sam gore, njegovu posudbu treba produžit bar mjesec dana jer su pravila za registraciju takva kakva jesu..emilperska

Plaćati 500 tisuća eura i plaću za dvije utakmice od kojih ćeš se u jednoj braniti 90 minuta u svojih 20 metara minuta, a u drugoj ćeš vjerojatno igrati u formaciji gdje ti neki Hoxha to može pokrpati nema nikakvog smisla. Ako nam ne može ništa dati, ruka ruci i zdravo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.