• Paggini
    24.1k
    Odrasli smo ljudi, a ne djeca, prestane se pisati ukoliko želiš i to je to..mali M

Brate dragi, navijači smo i mislim da ništa u mom životu, a vjerujem i u životima nekih drugih ljudi ovdje, ne može proizvesti toliko snažnu emociju u tako kratko vremena, te da se to događa na tjednoj bazi. Nema tu razuma, sve novce i vrijeme i emocije dajemo 11 tipova koji nabijaju loptu hahah, mislim kad tako spustimo na najbanalnije postavke - nema tu odraslosti.

A kad se dogodi prvo ona stravična Istra, medijsko pišanje po Dinamu, kad si na dnu, pa se dogodi Salzburg, potpuna ekstaza i euforija i onda se dogodi ovo demoliranje od Osijeka i SVE TO U SEDAM DANA i uz to - ovi nam bježe sedam bodova. To su najekstremnije emocije u tri navrata u rasponu sedam dana.

Dobro mi još i funkcioniramo, svi skupa.

VRATITE KRIŽARA!!!
  • nemapredaje
    3.6k

Dobro kažeš, ne možeš od navijača očekivati racionalno razmišljanje.

Pa samo kad se sjetim koliko sam puta ženi, kad mi kaže nakon nekog razočaravajućeg rezultata “daj se nasmij malo” rekao “ne razumiješ ti to”.

Zato je najbolje u tim situacijama na dan-dva izbjegavati zonu, kao kaj sam ja sad napravio. Poslije se vratiš nabrzinu preletiš prek svega i kao da nije niš bilo.
  • mali M
    5.6k
    ma možda nisam bio jasan, meni su jasne sve te emocije koje nas operu.. paradoksalno na tekmu nisam mogao ići jer sam bio u.. Osijeku.. u nedjelju ja gledam i šutim i žena me skuži i škicne televizor i kaže: Čekaj kaj nam je Osijek zabio 4 gola... shvatila je moju tišinu i nastavila svojim poslom.. Ja sam samo protiv ovoga kad stariji forumaši traže da ih se banira jer ih živciraju trolovi i navijači samo kad se nižu pobjedice.. Stariji ste, sve kužite, samo ugasite Zonu na par sati/dana i vratite se kad više ne želite razbucati čubice ovim tetkicama koji su samo glasni na tipkovnicama...
  • Mr Blue
    4k
    Je li se razmišljalo u smjeru napuštanja trenutnog foruma i izrade potpuno novoga?

Evo, izgleda da ovdje ima mladića koji se razumiju u programiranje i koji bi možda bili voljni napraviti nešto od nule, nešto što se može po potrebi prilagođavati željama korisnika i administratora.

Znam da je politika administratora da se Zona neće naplaćivati i to poštujem, no siguran sam da ima ljudi među nama koji bi bili spremni financijski pogurati programere da se napravi neka nova inačica foruma.

Ovaj trenutni forum očito ima svojih nedostataka, a korisnička podrška je manjkava.

Pardon ako se već o ovome raspravljalo, teško je sve popratiti.
  • Brusa
    1.6k
    Molim moderatore -> NE PRIHVAĆAJTE molbe za trajnim baniranjem forumaša koji su tu od početka ili duži niz godinamlinchica

Mislim da je netko od moderature još prije nekoliko mjeseci napisao da se takve zamolbe neće više prihvaćati i da ako netko ,nek jednostavno ne dolazi na forum...

Htio bih istaknuti razliku između argumentirane kritike i "pljuvačine" - post je upućen svima, a posebno onima koji posprdno tvrde da su kritike na zoni "zabranjene" stvarajući tako u potpunosti lažni narativ...Eduardo

Ovo si tu jako dobro znaju, to im je samo lažna izlika kako bi progurali svoje narative...
    Netko dođe,sere i onda počne prodavati tu priču. Tko je mjesec dana na forumu je shvatio kako stvari stoje i samo se može praviti glup...
  • agramZ
    2.5k
    ovakvi forumi se koliko znam ne izradjuju sami tj. od nule, uglavnom se koristi neki postojeci forumski softver. ali na tu temu sam vec napisao nesto prije godinu dana. discourse bi bio pun pogodak po mom misljenju.
  • SAS1987
    14.9k
    Evo, izgleda da ovdje ima mladića koji se razumiju u programiranje i koji bi možda bili voljni napraviti nešto od nule, nešto što se može po potrebi prilagođavati željama korisnika i administratora.Mr Blue

Nije tako jednostavno jer bi netko trebao napraviti research ostalih platformi, napraviti analizu sve sto nam treba itd a custom made solution zaboravi. Nije to nesto sto se napravi za par dana. Da niti ne pricam o migraciji podataka :lol:

Meni je ovaj foram jako dobar i pregledan mada da, uvjek treba ici naprijed sa tehnologijom ili barem biti siguran da imamo zadnji update platforme (plushforums?) ali trenutačno nam je puno veci problem kvaliteta contenta.
  • mali M
    5.6k
    trenutačno nam je puno veci problem kvaliteta contenta.SAS1987

A gle nova vremena nose neke nove izazove i trebala bi se iznjedriti neka nova riješenja. Kontrola registriranja bi trebala postojati. U redu je da se u onoj euforiji otvorio forum za sve, ali to je neminovno moralo dovesti do pada kvalitete. Zona je ozbiljan forum koji je iznjedrio odličnu poveznicu s klubom i bilo bi kriminal da je se ugasi, samo se treba odrediti nove strategije. Nova platforma je svakako dobar put; ono povezivanje sa članstvom je isto dobra ideja, Zona je ionako puna članova, a izbjeglo bi se padobranaca; možda je čak i stroža moderatura poželjna, zna se što je Zona i kakve ima standarde. Meni je Zona od početka bila forum za fanatike koji mi nije na prvu sjeo, a sad je to doslovno jedini medij na kojem se informiram i na kojem provodim vrijeme. Što želim reć, nekada kao i sada je Zona glasila kao mjesto za zagrižene Dinamovce, jasno je da će tu biti i stroža pravila i moderatura. Nemože biti kao nekad kad vas je ovdje pisalo valjda stotinu i to odlične kvalitete, ali to može barem biti neka referentna točka. Kad će bit volje i vremena, u sezoni kiselih krastavaca ljeti kad se ima lifta, bilo bi dobro da se napravi neki radni sastanak i razmisli kako dalje. Razvija se i raste i naš Dinamo zašto nebi i naša Zona.
  • blubach
    402
    Eh, moje mišljenje je da je količina članova prerasla ovakvu vrstu foruma sa velikom količinom rasprava i odgovora.
    Svakako podržavam sve što se namjerava učiniti u vidu razvoja platforme (ili prebacivanja na novu), ali vjerujem da bi našem načinu komuniciranja dobro došao Discord jer je više manje svaka tema postala chat, a kako će biti (nadam se) sve više i više ljudi, to će postajati sve dalje i dalje od foruma.
  • jedan u nizu
    8.8k
    jel mozemo vratiti politiku, ideologije i religiju na zonu da prestanemo pisati o kvazi raspadu kluba, trenerima i sportskim direktorima? :sweat:
  • Paggini
    24.1k
    Možda nepopularno mišljenje - ali ovaj forum je i više nego dostatan u svojoj trenutnoj formi.

Discord bi u startu izgubio dosta, dosta korisnika ovdje koji ne koriste Discord niti bi imali volje da uđu u tu priču.

Kreiranje nove arhitekture foruma bi donijelo minimum napretka (mogućnost blokiranja korisnika, člansska za registraciju itd.) a potencijalno (i vjerojatno) bi donijelo puno problema s prebacivanjem svega skupa ili gubitka stvari koje su se postale ovdje..

Opet, nisam ja neki doktor za forume, ali ova arhitektura je fantastična i na desktopu i na mobitelu, a većina foruma na kojima sam bio je fkt pimpek na mobitelu.

Ako nam je najveći problem foruma što ulijeću ovi padobranci, što rasprave često odu u nerazgovijetno kenjanje i grozan doprinos - ha, to se treba istrpiti jer još uvijek smatram da je kvaliteta foruma, 90% foruma i rasprava na ekstremno visokoj razini.

A i tko će meni sve ove lajkove vratit ak se prebacimo na novi forum????????????????
  • Dzoni
    749

Kad bi zona postala discord server, tek onda bi nastao kaos u raspravama
  • blubach
    402
    Kad bi zona postala discord server, tek onda bi nastao kaos u raspravamaDzoni

Ovisi o mogućnostima.
    Ako bi se uspjelo složiti da administratori imaju pristup članskima i na temelju toga se dobivaju dopuštenja za pisanje + mogućnosti ignoriranja... bilo bi to ok.
    Al generalno se slažem sa jednim od gornjih upisa da bi bilo teško prebaciti ljude sa ovog načina na discord. Rekao bih da ovdje nema prevelik broj mlađih navijača i da ima puni više starijih od 27,28 godina koji se sa discordom nikad nisu ni sreli pa je vrlo vjerojatno forum u ovom trenutku prigodniji.
    Ali svakako, ako gledamo dalju budućnost, forum definitivno neće opstati pa treba i to uzeti u obzir jer je valjda i poanta privući nove i mlade navijače koje forum sigurno neće zanimati...
  • Patak
    2.9k
    Meni je ovaj forum ovakav kakav je sad odličan. Dobar i na mobu, pregledan, vidiš odmah koje si teme pročitao koje ne ili te ne zanimaju, uvijek ulogiran, pamti draftove, itd. Sva ova poboljšanja koja navodite su sitnice.
  • StjepanZG
    3
    Jeste li možda razmišljali napraviti aplikaciju Zona Dinamo za Android ili IOS koju bi mogli instalirati na mobitel? Jer kad si na mobitelu bilo bi dobro da postoji aplikacija da se ne mora ići preko klasične stranice jer bi po meni bilo preglednije i lakše za čitati.

Druga opcija je da se Zona Dinamo integrira u aplikaciju Tapatalk gdje su i svi ostali forumi kao npr. forum.hr.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.