• miro
    4.7k
    Meni se to isto ne sviđa

Za repke mi je to ok kad osvoje SP, ali ovo mi je nepotrebno
  • seljak86
    2.6k
    Ništa. Treba ih maknuti.
  • Doktor Kunić
    3.7k
    Da li je moguće uvesti opciju "blokiranje korisnika"?
  • jp23
    2.7k
    Nažalost ne, mislim da su jako puno puta pitali za tu opciju, no nije moguća :sad:
  • mlinchica
    2k
    Čestitam nam svima u kaj smo pretvorili ovaj forum!

Prije 6 godina su ljudi pokrenuli nešto, radili na tome, brinuli se o kvaliteti upisa, educirali, zabavljali i ono najvažnije, kroz ovaj forum borili se za naš klub.

Došli smo do toga da nam kvalitetni “stariji” forumaši hiberniraju već neko vrijeme, neki su se trajno “odlogirali”, neki namjerno krše pravila da bi ih se baniralo i tako spriječilo da u tom ludilu štancanja besmislenih postova i oni ne “polude”.
    Večeras je, kako sam smatrala i “last man standing” pao.

Molim moderatore -> NE PRIHVAĆAJTE molbe za trajnim baniranjem forumaša koji su tu od početka ili duži niz godina. Neka se malo ohlade i onda im ukinite ban.

A svi mi ostali, koji smo se kasnije priključili, dobro razmislimo gdje pišemo to kaj pišemo.
    Iza ovog foruma stoje godine rada, poznata imena i naš klub.
    Nakon kaj prespavate, pročitajte si ponovo sve kaj ste danas za vrijeme i nakon utakmice napisali. Sigurna sam da dio vas neće biti pretjerano ponosni i da bi rado obrisali bar nešto od napisanog.
    Ostali, koji su zadovoljni trolanjem i štancanjem 38 postova u 38 minuta, odite na portale ili društvene mreže, molim vas.
    U protivnom ćete ostati na kraju u svađi sami sa sobom i na ovom forumu.

No hard feelings :victory:
  • blubach
    402
    Nažalost ne, mislim da su jako puno puta pitali za tu opciju, no nije mogućajp23

Ove, i slične stvari, me poprilično smetaju. Ne zato što ih nema, nego me zanima koji je razlog zašto ih nije moguće sprovesti u djelo.
    Programer sam, full-stack, radio i web i apsolutno je moguće implementirati takve stvari osim u slučaju da se nema pristup source kodu, bazi podataka, možda nema osobe/osoba koje su radile i deployale projekt pa ostali nemaju znanja ili jednostavno nema volje ni snage za dalje...
  • Paggini
    24.1k
    Daj vratite @Crusades1986 pls
  • badjibadara
    3.6k

Hvala na glasu razuma.
  • Eduardo
    20.7k
    Programer sam, full-stack, radio i web i apsolutno je moguće implementirati takve stvari osim u slučaju da se nema pristup source kodu, bazi podataka, možda nema osobe/osoba koje su radile i deployale projekt pa ostali nemaju znanja ili jednostavno nema volje ni snage za dalje...blubach

Nemamo pristup kodu, a nekoliko puta sam objasnio i zašto.
    Dugo nam je obećavano da ta i druge opcije dolaze u narednom updateu foruma, no u konačnici su developeri izbacili sasvim novu platformu na bazi današnjih messengera. Trenutno je ova verzija u fazi 'održavanja' tj. neće je dalje razvijati već samo održavati u trenutnom stanju dok će resurse preusmjeriti u razvijanje te nove platforme.
  • blubach
    402

Ja se onda ispričavam jer sam relativno nov i nisam vidio ovaj dio, ovo stoji i podržavam, hvala na odgovoru.
  • Eduardo
    20.7k
    sve ok. To su neke osnovne i prijeko potrebne stvari koje iz samo njima znanih razloga nisu implementirane u kod.
  • ZrnTSCHeZ
    285

Možda bi samo zaključao temu utakmice sa xy suparnikom pred početak pa do drugi dan ujutro pa normalne glave komentiramo tekmu kad se slegnu malo emocije.

Podržavam ovu inicijativu i svakako se nadam da bude se ozbiljno razmotrilo zaključavanje, ono, do barem 2h nakon tekme...jer ovo štancanje 20 stranica ZA VRIJEME tekme je totalno apsurdno
  • Eduardo
    20.7k
    Sad ću napisati jednu stvar koju sam htio napisati sinoć, ali pošto sam gubio u borbi s vjetrenjačama nisam imao volje za nastavak.

Htio bih istaknuti razliku između argumentirane kritike i "pljuvačine" - post je upućen svima, a posebno onima koji posprdno tvrde da su kritike na zoni "zabranjene" stvarajući tako u potpunosti lažni narativ... kako bismo valjda konačno razjasnili što se stvarno potiče, a što nije dobrodošlo.

Kritika sama po sebi nije zabranjena niti nepoželjna, dapače, kritike su i te kako dopuštene, ali postoji jasna razlika između konstruktivne, argumentirane kritike i nepoštovanja u obliku "pljuvačine.". Kada je kritika utemeljena na činjenicama, i iznesena s konkretnim argumentima, ona doprinosi kvaliteti foruma i same rasprave – bilo da je riječ o odlukama uprave, potezima igrača ili odlukama trenera. To znači da nije samo dopušteno nego je i poželjno izraziti svoje mišljenje o taktičkim odlukama, izvedbama igrača na terenu ili radu trenera – sve dok se to čini na civiliziran i argumentiran način.

S druge strane, "pljuvačina" (uvredljivi komentari, omalovažavanje, psovke i vulgarnosti) - nije isto što i kritika i ne samo da ne pridonosi kvaliteti rasprave, već šteti forumu. Valjda se možemo složiti da u takvom načinu izražavanja nema ništa konstruktivno, niti doprinosi raspravi, a itekako narušava atmosferu i stvara toksično okruženje koje odvraća članove koji bi željeli sudjelovati u diskusijama tako da je jasno da taj način komunikacije ne pripada mjestu poput našeg foruma.

Bio vam to cilj ili ne, bez dvojbe nanosite štetu samoj kvaliteti foruma, te potkopavate i rušite ugled istog. Za kraj - narušavate samu svrhu foruma, a to je otvorena i kulturna razmjena mišljenja.

Bolje od ovoga razliku između ovih pojmova ne mogu objasniti pa čak ni da na crtam. 'Ko je shvatio, shvatio je - 'ko nije nema mu pomoći.
  • blubach
    402
    Velim, sve povezat s članskom. 90% aktivnog foruma su članovi..emilperska

Da prebacim na ovu temu, ovo je najbolja moguća ideja i 100% sam uz nju.

nadam se iskreno da će se ovo razmatrati kod razvijanja nove platforme.

Primjera radi, osobno sam član jednog discorda gdje se može samo čitati ukoliko administrator nije dao odobrenje pisanja, koje, naravno, imaju samo članovi. Prije tog uvođenja stalno je bio kaos, padobranci upadali kako su htjeli, reklame, xxx gluposti i slično i sad je sve tip top. Da ne pričam o tome kako ban znači ban, a ne instantno dizanje novog profila.
  • mali M
    5.6k
    Ma iskreno ja nisam ni za ovo "banirajte me pls"... a brate mili prestani pisati dok se ne ohladiš ili zaželiš ponovo foruma, malo mi uvijek patetično bude to pozivanje na ban samog sebe. Odrasli smo ljudi, a ne djeca, prestane se pisati ukoliko želiš i to je to.. Samo zadaješ moderaturi dodatnog posla da te baniraju, a onda ako se ipak predomisliš opet im daješ dodatnog posla da te aktiviraju..
    Ovo povezivanje članske kao uvijeta za Zonu mi je čak i okej. Ostali mogu samo čitati bez pisanja, nije poanta nekome nešto zabraniti nego izbjeć trolove i padobrance. Ima nas dovoljno takvih i među članovima :joke:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.