• Samo Dinamo
    160
    Samo nek se napokon napravi normalan i udoban stadion, može i konfekcijski. I takav bi bio doprinos arhitekturi grada s obzirom kaj imamo sad i vjerojatno bi bio priuštiviji od nekog arhitektonskog čuda. Samo nek bude maksimalno funkcionalan. I Poljud je lijep arhitektonski al kaj to znači kad je promašene koncepcije.
  • Sajla
    5.9k
    Mišljenja sam ako si Dinamo ne može sam izgraditi stadion, neka ga ni ne radiplavi mališan

Jako bih volio da Dinamo može skupiti +100 milijuna eura i da mu Grad dozvoli graditi novi stadion u Maksimiru. Ali to se neće dogoditi i kad bi bilo po tebi Dinamo nikad ne bi imao novi stadion.

Okej glava, vi ste svi tu veliki pravnici, veliki stručnjaciplavi mališan

OK, hvala, to bi bilo to od mene. :kiss:
  • scooniepenn
    3.5k
    jer ako nam ga izgradi neki investitor pa nam ga i da koncesiju na 100 godina

Ne daje nama investitor koncesiju nikakvu, već nam koncesiju za stadion može jedino dati Grad u čijem će i vlasništvu biti takav stadion.
    Ovaj dio da ti kao stanovnik Maksimira želiš status quo bolje da i ne komentiram. Navodno se u urbanističkom planiranju vlasti u svim razvijenim državama konzultiraju sa stanovnicima tih kvartova po principu korištenja anketara i obilaska od vrata do vrata. Dios mio.
    plavi mališan
  • prefontaine
    811
    Unpopular opinion:
    Ja sam se toliko toga naslušao u ovih svojih nemali broj godina, da jednostavno o stadionu i ne razmišljam. Jednostavno, uz Dinamo mi ne ide normalan stadion. Ne mogu nas zamisliti na normalnom, funkcionalnom, natkrivenom stadionu. Makar najobičnijem, kakvih je brdo po Austriji, Poljskoj, Slovačkoj. Čak mi se i Pampas čini nedostižan, kao space shutlle.

Imam osjećaj da bi se i mi navijači a i igrači na tom novom zdanju totalno pogubili i zaboravili bi da gledamo i igramo za Dinamo. Eto dokle sam došao...
  • plavi mališan
    7
    Činiš se kao osoba koja ima puno prijatelja i koju svi jako vole. :)
  • NitkoBitan
    19.1k
    u zamjenu ti dajemo ostatak zemljišta u blizini stadionaSajla

Jel se zna koliko je to zemljiste veliko i kolika je sveukupna vrijednost istoga? Mislim, ako sama vrijednost zemljista ne prelazi vrijednost stadiona namece se logican zakljucak da investitori (koji ce gradit sadrzaje) nece biti jedini financijeri stadiona.
  • scooniepenn
    3.5k

Čestitam na vrhunskoj dedukciji, no ne mogu reći da me čudi jer je potpuno u skladu sa zaključcima oko stadiona. :cool:
  • Samo Dinamo
    160

Možda si u pravu, tko će ga znat.
    Baš se zamišljam kak bi bil pogubljen da sam protiv Monaca bil normalno obućen, da mi nisu hlače bile mokre od mahune do stopala i da mi se piva nije razvodnila. Ne bi znal di udaram.
    A mogli bi ga ostavit i ovakvog, ionak je već postal dio našeg branda. Samo malo podboltamo istok i šibamo dalje.
    Zajebavam se malo, al shavaćam kaj misliš
  • plavi mališan
    7
    Volio bih da neki investitor kupi zemljište blizu tvog prebivališta i tamo napravi npr. deponij smeća, te da ti kao stanovnik te općine ne možeš ništa nego mirišat kako netko drugi zarađuje keš, dok ti doma pišeš i pametuješ drugima po forumima. Don Quijote.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Čestitam na vrhunskoj dedukciji, no ne mogu reći da me čudi jer je potpuno u skladu sa zaključcima oko stadiona. :cool:scooniepenn

Sad bu ti rekao kaj ideš ad hominem.
  • scooniepenn
    3.5k

Čekam i aludiranje na ex cathedra obraćanje :grin:
  • Sajla
    5.9k
    bile su na ovoj temi satelitske snimke, izvodi iz zemljišnih knjiga i sl. ali nisam ni pokušao zapamtiti ni površinu ni cijenu kvadrata. mislim da ionako nije poanta u cijeni i vrijednosti zemljišta jer ga investitor neće dobiti u trajno vlasništvo, nego će dobiti dugoročnu koncesiju i upute što smije graditi. opet banaliziram ali za primjer - neće isto zarađivati ako na tom mjestu sagradi hotel ili koncertnu dvoranu, garažu ili stanove, nogometni ili baseball stadion. zato je bitna ta studija da odredi što i koliko treba dozvoliti graditi na tom mjestu da bi svi bili zadovoljni.
    da se razumijemo, i ja sam pun sumnji nakon svih razočaranja, nemam veliko povjerenje u ostale sudionike u procesu. samo pišem kako sam shvatio ono što je do sad prezentirano javnosti. najsretniji bih bio da Grad sam krene graditi jer novca u proračunu za to može biti. a ugošćavanjem finala npr. EL ili Konferencijske lige bi grad zaradio par desetaka milijuna eura i već time bi se dio novca vratio.

Volio bih da neki investitor kupi zemljište blizu tvog prebivališta i tamo napravi npr. deponij smećaplavi mališan

i kaj da ti ja na to napišem? :( žao mi je kaj si tak ogorčen, nikome i ničemu ne vjeruješ i širiš negativu. ja tebi želim da ti u susjedstvu naprave moderni stadion, druge sadržaje koji će unaprijediti tvoju kvalitetu života, a da sve blista i miriše. to kaj ti ne vjeruješ da je tak nešto u Hrvatskoj i Zagrebu moguće nema veze sa mnom.
  • gledatelj
    622
    Najavljena nova Dinamova revija i na naslovnici se spominje stadion pa eto kad netko procita o čemu je rijec neka prenese ovdje.
  • plavi mališan
    7
    Sajla, moje isprike, komentar se nije odnosio na tebe, već na penn-a.
  • vjeko1701
    9.4k
    Tipični senfovacplavi mališan

Iskreno, više volim kečap.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.