• Samo Dinamo
    200
    Samo nek se napokon napravi normalan i udoban stadion, može i konfekcijski. I takav bi bio doprinos arhitekturi grada s obzirom kaj imamo sad i vjerojatno bi bio priuštiviji od nekog arhitektonskog čuda. Samo nek bude maksimalno funkcionalan. I Poljud je lijep arhitektonski al kaj to znači kad je promašene koncepcije.
  • Sajla
    24.9k
    Mišljenja sam ako si Dinamo ne može sam izgraditi stadion, neka ga ni ne radi — plavi mališan

Jako bih volio da Dinamo može skupiti +100 milijuna eura i da mu Grad dozvoli graditi novi stadion u Maksimiru. Ali to se neće dogoditi i kad bi bilo po tebi Dinamo nikad ne bi imao novi stadion.

Okej glava, vi ste svi tu veliki pravnici, veliki stručnjaci — plavi mališan

OK, hvala, to bi bilo to od mene. :kiss:
  • scooniepenn
    7.5k
    jer ako nam ga izgradi neki investitor pa nam ga i da koncesiju na 100 godina

Ne daje nama investitor koncesiju nikakvu, već nam koncesiju za stadion može jedino dati Grad u čijem će i vlasništvu biti takav stadion.
    Ovaj dio da ti kao stanovnik Maksimira želiš status quo bolje da i ne komentiram. Navodno se u urbanističkom planiranju vlasti u svim razvijenim državama konzultiraju sa stanovnicima tih kvartova po principu korištenja anketara i obilaska od vrata do vrata. Dios mio.
    — plavi mališan
  • prefontaine
    11.5k
    Unpopular opinion:
    Ja sam se toliko toga naslušao u ovih svojih nemali broj godina, da jednostavno o stadionu i ne razmišljam. Jednostavno, uz Dinamo mi ne ide normalan stadion. Ne mogu nas zamisliti na normalnom, funkcionalnom, natkrivenom stadionu. Makar najobičnijem, kakvih je brdo po Austriji, Poljskoj, Slovačkoj. Čak mi se i Pampas čini nedostižan, kao space shutlle.

Imam osjećaj da bi se i mi navijači a i igrači na tom novom zdanju totalno pogubili i zaboravili bi da gledamo i igramo za Dinamo. Eto dokle sam došao...
  • plavi mališan
    7
    Činiš se kao osoba koja ima puno prijatelja i koju svi jako vole. :)
  • NitkoBitan
    40k
    u zamjenu ti dajemo ostatak zemljišta u blizini stadiona — Sajla

Jel se zna koliko je to zemljiste veliko i kolika je sveukupna vrijednost istoga? Mislim, ako sama vrijednost zemljista ne prelazi vrijednost stadiona namece se logican zakljucak da investitori (koji ce gradit sadrzaje) nece biti jedini financijeri stadiona.
  • scooniepenn
    7.5k

Čestitam na vrhunskoj dedukciji, no ne mogu reći da me čudi jer je potpuno u skladu sa zaključcima oko stadiona. :cool:
  • Samo Dinamo
    200

Možda si u pravu, tko će ga znat.
    Baš se zamišljam kak bi bil pogubljen da sam protiv Monaca bil normalno obućen, da mi nisu hlače bile mokre od mahune do stopala i da mi se piva nije razvodnila. Ne bi znal di udaram.
    A mogli bi ga ostavit i ovakvog, ionak je već postal dio našeg branda. Samo malo podboltamo istok i šibamo dalje.
    Zajebavam se malo, al shavaćam kaj misliš
  • plavi mališan
    7
    Volio bih da neki investitor kupi zemljište blizu tvog prebivališta i tamo napravi npr. deponij smeća, te da ti kao stanovnik te općine ne možeš ništa nego mirišat kako netko drugi zarađuje keš, dok ti doma pišeš i pametuješ drugima po forumima. Don Quijote.
  • Mali Zeus
    22.2k
    Čestitam na vrhunskoj dedukciji, no ne mogu reći da me čudi jer je potpuno u skladu sa zaključcima oko stadiona. :cool: — scooniepenn

Sad bu ti rekao kaj ideš ad hominem.
  • scooniepenn
    7.5k

Čekam i aludiranje na ex cathedra obraćanje :grin:
  • Sajla
    24.9k
    bile su na ovoj temi satelitske snimke, izvodi iz zemljišnih knjiga i sl. ali nisam ni pokušao zapamtiti ni površinu ni cijenu kvadrata. mislim da ionako nije poanta u cijeni i vrijednosti zemljišta jer ga investitor neće dobiti u trajno vlasništvo, nego će dobiti dugoročnu koncesiju i upute što smije graditi. opet banaliziram ali za primjer - neće isto zarađivati ako na tom mjestu sagradi hotel ili koncertnu dvoranu, garažu ili stanove, nogometni ili baseball stadion. zato je bitna ta studija da odredi što i koliko treba dozvoliti graditi na tom mjestu da bi svi bili zadovoljni.
    da se razumijemo, i ja sam pun sumnji nakon svih razočaranja, nemam veliko povjerenje u ostale sudionike u procesu. samo pišem kako sam shvatio ono što je do sad prezentirano javnosti. najsretniji bih bio da Grad sam krene graditi jer novca u proračunu za to može biti. a ugošćavanjem finala npr. EL ili Konferencijske lige bi grad zaradio par desetaka milijuna eura i već time bi se dio novca vratio.

Volio bih da neki investitor kupi zemljište blizu tvog prebivališta i tamo napravi npr. deponij smeća — plavi mališan

i kaj da ti ja na to napišem? :( žao mi je kaj si tak ogorčen, nikome i ničemu ne vjeruješ i širiš negativu. ja tebi želim da ti u susjedstvu naprave moderni stadion, druge sadržaje koji će unaprijediti tvoju kvalitetu života, a da sve blista i miriše. to kaj ti ne vjeruješ da je tak nešto u Hrvatskoj i Zagrebu moguće nema veze sa mnom.
  • gledatelj
    1.5k
    Najavljena nova Dinamova revija i na naslovnici se spominje stadion pa eto kad netko procita o čemu je rijec neka prenese ovdje.
  • plavi mališan
    7
    Sajla, moje isprike, komentar se nije odnosio na tebe, već na penn-a.
  • vjeko1701
    30.3k
    Tipični senfovac — plavi mališan

Iskreno, više volim kečap.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url