• Dzoni
    1.6k
    Svaka cast tportalu sto je uspio napraviti cijeli clanak o fake romanu. Ovo ni index nemre nadmasit
  • IvanPerić1945
    119
    To su naši 'novinari'
  • nemapredaje
    5.5k

Špek u ruke i nek ga žvače
  • Laugreano
    4.4k
    A onda je dosao na zonu vidjeti da li smo objavili njegov članak, i ostao šokeran.
  • Zagi
    10.5k
    BPAM na snetu je napisao nekaj kaj uopče nismo uzeli u obzir.
    Sve i da imamo nekog za predstaviti , nemamo dres u koji bi ga obukli :rofl:

Kada ide predstavljanje Castorea?
  • deda
    38.3k
    Imamo retro dresove :cool:
  • Zagi
    10.5k
    Ali za ozbiljno, zna se datum predstavljanja novih dresova?
  • badjibadara
    6.2k
    Ugovor starta 01.07. kada pocinju i pripreme, tako da mozemo spojti jedno i drugo, Pjacu i Castore u ponedjeljak najranije.
  • Schpatz
    761
    Zbilja, koliko se jos moze plakat kaj sa 28.06. nismo nikog doveli? Ja ne znam moze li jos i vise. Ko mala djeca ste, koja se bude svaka 2-3 sata pa placu jer su gladna.

Tak ste vi gladni za tim transferima. Meni nije jasno kak ne shvacate da se 1) igra jos uvijek EURO 2) svi klubovi koji imaju ponude za igrace, sigurno nemaju samo od jednog kluba i treba se ispregovarat i dogovorit 3) isto vrijedi i za slobodne igrace koji su Dinamu i kojima je Dinamo eventaulno zanimljiv

Mi nismo niti Real niti Bayern niti City ili PSG da pokucamo na vrata i kazemo pisi koliko oces za tog igraca i bit ce rijesneo a igracu bianco cek za placu.

Ljudi moji dragi, daj smirite hormone i ne stresirajte se toliko. Nama prvenstvo pocinje tek u 8.mjesecu, na pocetku priprema vrlo vjerojatno necemo imat niti Petkovica niti Baturine jer ce vrlo vjerojatno dobit malo dulji godisnji odmor. Vjerojatno i Xoxha.

I prosle godine smo se uvjerili da je sezona prokleto duga, a ja vjerujem da cemo do 8 mjeseca i do kvalifikacija za LP imat kostur ekipe koji ce se kroz godinu sve vise i vise uigravat. Tak i tak ne bi se optimalna forma trebala tempirat za 8mj kak rade amaterski klubovi nego vise za ono kaj sljedi tijekom godine.

Bit ce sve to dobro, samo polako i mirno, bez stresa.
  • Majki2111
    4k
    Mi smo u grupe LP ulazili dobro. Pobijedili prvu i onda samo neriješeni i porazi. Što je odmicalo više vrijeme, to smo lošije izgledali. Moguće da je do tempiranje forme za Play off. Sada ga imamo bez ostalih pretkola. Jel ikako moguće da se forma tempira za grupe LP? I da napokon na nešto ličimo u skupinama?
  • scooniepenn
    5.1k
    Kako ne bi bilo moguće ove godine tempirati formu za skupine kad igramo samo play off. Ove godine rani početak sezone ne može biti opravdanje kao ranije, kad smo poput prošle sezone startali već od 2. pretkola, a u 3. već išli na AEK.
  • Zagi
    10.5k
    Pa i ne baš ako ti je najbitnija tekma sezone PO lige prvaka.
    Ništa se tu nije pretjerano promjenilo osim kaj ne igramo ostala pretkola.
  • Orc123
    12.4k
    Inace u zivotu ne volim opravdanja i stalno trazenje istih za ono sto se mora uciniti....tako i sad....vidjet cemo u 9mj jel ce biti top ili flop. Vjerujem u ovu grupu ljudi i nadam se da ce s rijeci brzo preci na djela, a do tad mislim da ih ne treba pravdati i smisljati opravdanja ili nezz sta....do sad nisu nista pogrijesili i ne zasluzuju bas nikakve kritike osim nekih sugestija koje su u svakom poslu normalne, ali za pohvale ce ipak trebati napraviti dobar posao u ovih mjesec/dva, sve preduvjete imaju. Sad ocekujem da vidim od cega su sazdani.
  • Orc123
    12.4k
    kolega daj baci oko na reviziju financijskog izvijesca kaj su objavili iz kluba, ti si tu ipak doma. Daj me ispravi ak grijesim ja sam letimicno i laicki ovako protumacio: u plusu smo 5mil eura. Ukupnih obaveza imamo 19mil eura plus kredit od cca 10mil eura. S druge strane potrazivanja su nam 27mil eura. Znaci u grubo ako sumiramo u plusu smo cca 3mil eura? Nasa potrazivanja nece sva stici naravno ove godine bas kao ni obaveze koje moramo isplatiti osim kredita kojeg imamo.....sve u svemu nije pre lose financijsko stanje ali nije ni idilicno ali to je normalno kod tako velikog kluba. Kad nasi ljudi to jos malo posloze bit cemo ipak u vecoj mjeri samoodrzivi...
  • emilperska
    10.9k

RDG i bilancu bi trebalo gledati odvojeno. RDG je dinamički prikaz "profitabilnosti" kroz razdoblje, a bilanca pokazuje stanje na određeni datum (prije svega dugova, likvidnosti, vlastitigo financiranja) najčešće kraj godine, iako možemo napraviti i polugodišnju da imamo podatke.

Ovo što je javno na 31.12.2023..
    u grubo: imamo 800k novca + 11,5 mil EUR kratkoročnih potraživanja za transfere + 14,5 mil EUR dugoročnih potraživanja za transfere (naplata nakon 1.1.2025). To je nekih 26,8 mil EUR od čega kratkoročno 15,3 mil EUR.

od obveza imamo: 10,4 mil EUR kredita (kratkoročno) + 9,2 mil EUR faktoring, transferi, agenti (kratkoročno) + 3,4 mil transferi i posrednici (dugoorčno). To je 23 mil EUR, od čega je kratkoročno 19,6. mil EUR.

Iz kalkulacije sam isključio zalihe, kupce, dobavljače, plaće itd.

Po ovome ispada da će nam kratkoročno faliti 15,3 - 19,6 = 4,3. mil EUR, ali dugoročno ćemo imati višak likvidnosti iza 1.1.2025.

To će se vjerojatno rješavati ili nekim transferima u 2024 ili novim revolving kreditom, faktoringom gdje ćes e premostiti jaz do 1.1.2025
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.