• Captain America
    18k
    Dovedeš SD-a od koješ da će izmisliti nekakvo pojačanjerioda

Dovesti stranog igrača u Hrvatsku kvalitete Thea, Gabriela ili Miereza je jako nezahvalan posao. Nije slučajno Dinamo imao najbolje rezultate u 21. stoljeću kad se maknuo od razno-raznih Sarea, Goncala, Machada i okrenuo domaćim igračima. Rijeka je isto tako uzela naslov na domaći pogon+Gorgon, a i ovu sezonu su iznijeli domaći igrači. Nikoličius je isto izmišljao toplu vodu s Kačaniklićima, Diallima, Anellima... pa su nositelji momčadi stranac iz akademije Pukštas i domaći Sigur, Uremović, Šarlija, Krovinović i livaja. Cigani su istresli ogromne novce na strane igrače prošlo ljeto pa je rezultat u LP bio isti broj bodova kao mi kad nas je nosio Krstanović u lakšoj grupi nego našoj lanjskoj.

Jako se podcjenjuje kemija među igračima, a najlakše ćeš ju stvorit među igračima koji su sličnog mentaliteta. Od 5 stranih igrača koje dovedeš, 1 će biti top kvaliteta poput gore navedene trojke, 2, 3 će biti igrači za rotaciju, a 2, 3 će biti škart. Nije li se onda bolje okrenuti lokalnom tržištu nego dovoditi strance čisto da ih dovedeš?
  • rioda
    5.3k
    Sve jasno i slažem se s tobom, samo hoću reći da za dovođenje Solde nisu trebali dovoditi Bota, takve transfere je mogao odrađivati i Kulešević
  • Bosskovitz
    12.7k
    Boto ili će bit genijalac koji u takvim igračima vidi nešto kaj ne vidi nitko živ ili će bit jedna od većih prevara našeg nogometa. Ništa između.Mlađi referent

To zapravo i je poanta dovođenja sportskog direktora: s jedne strane veze, s druge strane postaviti dobru organizacijski strukturu od škole do prve momčadi, i s treće sposobnost prepoznati igrača koji može pomoći klubu. Znam da Osijek plaća ozbiljan novac i s te strane može biti konkurentan, no razumno je postaviti pitanje kolika je zaista Botova sposobnost kada s 58 godina, de facto na vrhuncu karijere, dolazi u Osijek. To mu je već treći posao sportskog direktora u zadnjih 6 godina, ide po kvaliteti klubova prema dolje (Shaktar > PAOK > Osijek) i malo ostavlja dojam karijere na lovorikama očito uspješnog skautskog posla u Benfici. Ni Shaktar ni u PAOK pod njim nisu napravili neki značajni, vidljivi napredak; možda interno jesu ali se to ne vidi na rezultatima.

Daleko od toga da je loše raditi za Osijek ili da čovjek ne zna posao, ne mislim to nego mislim da je možda overhypean njegov dolazak u Osijek. On je malo iznad razine Osijeka i to je dobro za njih, ali stvorio se dojam kao da su praktično oteli sportskog direktora nekom velikanu, što nije slučaj.

Samo će rezultati pokazati koliko je Boto uspješan u tome.
  • Tongo Doumbia
    4.6k
    jedan je trener, da ga ne imenujem, u BIH rekao da recimo baza reprezentacije mora biti domaće prvenstvo, odnosno Premijer Liga.

Svi su se novinari na to nasmijali, jer su odmah naravno mislili da okosnicu ekipe trebaju činiti igrači Zrinjskog ili Borca. Ali ne, iznio je fakt (kojeg ni ja nisam znao) da su u hrvatskoj momčadi iz 2018. čak 22 igrača igrala domaće prvenstvo ili prošli kroz omladinski pogon nekog od prvoligaša, samo Rakitić nije. I na takvu "bazu" je zapravo mislio.

Uglavnom, slažem se, podosta se omalovažavaju "naši" igrači i prvenstvo.
  • Mlađi referent
    12.3k

Istina, da. Imam dojam da nismo navikli da kadrovi osim igračkih sa stranim klubovima u CV-u dolaze u HNL pa se stvori određen, možda pretjeran hype.

Meni recimo potez sa Zekićem i nije toliko loš, a naišao je na dosta otpora. Ne vidim da je Zekić trener koji može stvorit momčad pretjeranu boljom nego ona jest. S druge strane, možda mi mrvicu oprečno djeluje da otjeraš trenera neke B klase jer si rezultatski ambiciozan, a dovodiš takve igrače koji nisu nužno klase. No, i to je proces, ako u svoje odluke vjeruje, a autonomiju očito ima, onda mu i treba Osijek dat vrijeme da se u konačnici vide rezultati.
  • Bosskovitz
    12.7k

Pa da, ali valjda najgluplja stvar koju možeš napraviti je dovesti skupog i iznad svoje razine sportskog direktora i onda mu ne dati odriješene ruke da radi najbolje što zna, nego mu se petljati u odluke i preispitivati ih. On sad ima slobodu da radi kako misli da treba i to je dobro za sve, nema dijeljenja odgovornosti ni za uspjehe ni za neuspjehe.
  • Ivdzo11
    4.3k
    Benedik Mioč koji je ove sezone u Belupu odigrao 32 utakmice i pritom zabio 10 golova i dodao 6 asistencija odlazi u drugu poljsku ligu, klub sa sredine tablice.

Iz poljskih medija doznaje se da će njegov novi klub biti Miedź Legnica koji je u drugom rangu poljskog nogometa, ali će iduće sezone pokušati izboriti plasman u Ekstraklasu.
  • bbb medimurje
    3.3k
    Nitko me ne moze uvjeriti da je klub iz sredine 2 poljske lige bolja opcija od kluba sredine 1 hrvatske lige
    Na stranu financijr
  • NitkoBitan
    19.1k
    Mislim da Mioc boluje od dijabatesa i to ga sprjecava da zaigra u nekom vecem klubu ili boljoj ligi. Isto kao i Bilbija koji je vjerojatno najbolji igrac Zrinjskog iz Mostara.

Valjda bolji klubovi ne zele riskirat sa igracem kojem se zdravstveno stanje moze zakomplicirat svakog trenutka.
  • Mlađi referent
    12.3k

Je li imaš neku cifru o kojoj bi se moglo radit, koliko ga plaćaju?

Bit će lijep izuzetak za naš sport ako osim slobode dobije i vrijeme. Ok, Osijek ima solidne temelje, ali ako je cilj titula, to protiv Dinama neće doći u godinu dana.
  • Bosskovitz
    12.7k
    Je li imaš neku cifru o kojoj bi se moglo radit, koliko ga plaćaju?Mlađi referent

Ne. Možda sam se krivo izrazio, ne znam koliku on konkretno ima plaću, ali znam za neke ljude koji su pozivani i/ili dolazili u Osijek da se radilo o ciframa koje su dosta veće no što sam očekivao i dosta veće no što imaju u, recimo, Rijeci, a možebitno i u Hajduku, pa sumnjam da je Boto jeftin. Ne znam iz prve ruke pa to možda treba uzeti sa zrnom soli, ali ljudi koji su mi to spominjali nisu imali potrebu lagati.
  • Iskrenjak
    158

Zanimljivo, ali kolko se sjećam ima i top level igrača sa dijabetesom. Mislim da je Nacho jedan od poznatijih primjera.
    Današnja tehnologija im to olakšava, ali sigurno im nije lako...
  • Captain America
    18k
    Mislim da je Nacho jedan od poznatijih primjera.Iskrenjak

Poznatiji dijabetičari su Nacho koji je i dalje u Realu, Borja Mayoral koji je bio u Realu, Samper koji je bio u Barceloni, Kasper Dolberg koji je sada u Anderlechtu...

Primjera je mnogo i diabetes danas nije ograničavajući faktor u ostvarivanju na profesionalnom sportskom planu.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    za potrebe sprdanja jednog prijatelja iz tabora magaradi, napravili smo prigodni kolaž sa nekim od prosera koje su izbacili razni novinari, magareće legende, bivši igrači i slično... :starstruck:

New-Microsoft-Word-Document-page-0001.jpg

kad čovjek ovo pogleda i pročita...jednostavno se ne može ne zapitati: "Zašto su toliko glupi?"
  • Captain America
    18k
    Kolega zonaš Lorenzo Lepore javlja da Luka Jelenić potpisuje s Osijekom na 3 godine.

Edit:

Bacio sam pogled i na Osijekovu temu na snetu i ovo piše lik koji je najavio Zekin otkaz u nedjelju.

Evo ukratko po onome što sam čuo Zekić je pao zbog nekoliko stvari:

- Anton Matković. Zekićeva je izjava da ga treba prodati ako netko nudi 500 tisuća eura. Ako se njega pita nikad neće biti igrač, a da mu nije visoko kotirao potvrđuje i njegova minutaža na početku polusezone. Zekić je smatrao da Zahirović mora biti projekt, na što je Boto zamračio. Dok mu Boto nije nametnuo da Matković mora igrati on ga nije uvažavao.

- Slična je situacija još s Mikolčićem i Živkovićem koje Zekić uopće ne doživljava.

- U projekcijama za novu sezonu nije vidio ni Cvijanovića u kojem Boto vidi ogroman potencijal i bit će projekt u novoj sezoni.

- Zekiću se jako zamjera i trenažni proces za kojo Boto misli da je na razini trećeligaških klubova i da u takvim okolnostima igrači ne mogu dovoljno napredovati. Treninzi su bili bez intenziteta, nije se radilo na taktici…

- Brlek. Iako je dobio naputak da igrače na koje se neće računati jer im završavaju ugovori (s iznimkom Bralića) ne stavlja u igru, on je Brleka koristio kao stopera umjeto Styope za kojeg je plaćena odšteta i to protiv najslabijih momčadi lige.

- Guedes. Kada je preuzeo klupu odmah ga je otpisao, priliku mu je tek dao na Botovo inzistiranje.

- Želja za dovođenjem igrača. Zekić nije mogao prihvatiti da neće biti uključen u proces odabir igrača.

- Baković i Polić. Zekić ih je stavio u projekciju za pripreme u novoj sezoni i predložio nove ugovore. Svi znamo čiji su to sinovi.

- Boto ima odriješene ruke u provođenju kompletne sportske politike, zna budžet i nitko iz Uprave mu se neće dirati u posao. Došao je da bude po njegovom i kako stvari stoje sve ide u tom smjeru.

I da, novi trener nije Portugalac već iz jedne države malo bliže Hrvatskoj, a navodno će se brzo finalizirati i dovođenje još nekih HNL igrača (Šotiček nije jedan od njih jer je preskup).
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.