• Crusades
    26.1k
    Ne zna se jos nista dok se ne odluci prvak.

Prosle godine se igralo u nedjelju zadnje kolo s Goricom.
  • SAS1987
    20.9k
    Ali i to je jedan od najvećih mitova, ali nemam baš vremena razbijat ga iako sam odavno imao u planu otvorit temu o tom mitu. — NORTE

Službeno je rekord Maksimira 64.138 gledatelja na tekmi Zagreb - Osijek (1973) a prodanih ulaznica je bilo 48.802.

U glavi imam podatak da je za Dinamo - Santos bilo prodanih cca 55k karata a službena posjeta je bila "više od 64k" sto pise i na sluzbenoj stranici Dinama, a postoje price o tekmi sa Hajdukom na kojoj je bilo 70k.

Zapis na GNK Dinamo Web:
    Iako je javnim prostorom raširena priča da rekordni posjet maksimirskim tribinama, po broju prodanih ulaznica, datira s utakmice Zagreba i Osijeka iz 1973. godine, svjedoci vremena podsjećaju da je po stvarnom broju gledatelja taj dvoboj tek na trećem ili četvrtom mjestu, a da vrh pripada upravo ogledu Dinama i Peleova Santosa. Više od 64.000 promatrača zdušno je grmjelo u prijateljskom ogledu protiv brazilskih velikana 12. rujna 1969.
  • dinamozivivjecno
    3.6k
    na kojem mjestu bi onda bila utakmica protiv Buducnosti 1982. kada je bila proslava naslova, u medijima svake godine kad bude obljetnica te utakmice pise da je bilo izmedu 50 i 64 tisuca gledatelja.
  • SAS1987
    20.9k
    na kojem mjestu bi onda bila utakmica protiv Buducnosti — dinamozivivjecno

Nemam pojma :sweat:
  • Bosskovitz
    21.5k
    Službeno je rekord Maksimira 64.138 gledatelja na tekmi Zagreb - Osijek (1973) — SAS1987

Kako su došli do te vrlo precizne brojke od točno 64.138 gledatelja ako to nije broj prodanih ulaznica, brojači tada nisu postojali, a sigurno nitko nije pobrojao sve osobe na stadionu?

Generalno mislim da sve te brojke iz starih vremena trebamo uzeti cum grano salis. Sjetite se onih prosvjeda i brojanja ljudi po Jelačić placu gdje jedni vele 10.000, drugi 15.000, treći 30.000 ljudi. U tim vremenima kad se ulaznica prodavalo koliko ide, a realno ulazilo se i bez njih i kapacitet tribina stajanje je bio "koliko stane", pitanje procjene broja ljudi je jako relativno. Doslovno ovo kaj je @dinamozivivjecno spomenuo - za tekmu jedno desetljeće kasnije spominju 50.000-64.000, to je dupkom puna Opus Arena plus dva i pol gostujuća sektora Rujevice razlike između mišljenja dvije podjednako stručne osobe koje su bile na stadionu u isto vrijeme radi istog razloga.
  • Mali dioničar
    21k
    Hajduk dobro napreduje.

2021/22 72 boda
    2022/23 71 bod
    2023/24 max 70 bodova
  • Droljo
    32.4k
    Ja mislim kako je realno da od 60 000 ljudi bude 10 - 15 000 osječana. Pogotovo u to vrijeme.
  • db-izbjeglica
    22.6k
    Kako su došli do te vrlo precizne brojke od točno 64.138 gledatelja ako to nije broj prodanih ulaznica, brojači tada nisu postojali, a sigurno nitko nije pobrojao sve osobe na stadionu?

Generalno mislim da sve te brojke iz starih vremena trebamo uzeti cum grano salis. Sjetite se onih prosvjeda i brojanja ljudi po Jelačić placu gdje jedni vele 10.000, drugi 15.000, treći 30.000 ljudi.
    — Bosskovitz

na trg bana jelačića, taman da je dupkom pun, gdje dolslovno stoji čovjek do čovjeka, stane navučenih 45 000 ljudi. realnija brojka je max 40 000 ljudi.
  • Mr Anderson
    22.7k
    Hajduk dobro napreduje.

2021/22 72 boda
    2022/23 71 bod
    2023/24 max 70 bodova
    — Mali dioničar

S tim da su zadnje dvije sezone bili 2. i osvajali kup, sad su uložili puno više para za 3. mjesto i polufinale kupa. Lako moguće da sljedeće sezone padnu na 4. mjesto jer bi ih i Osijek mogao preći.
  • Paggini
    101k
    4. mjesto jer bi ih i Osijek mogao preći — Mr Anderson

A i Loksa ako dovede dva tri iskusnija pojačanja i ne rasproda sve od 19 godina što je imalo barem jedan dobar dribling ove sezone

Hajduk je prekrcan polutalentima, pretplaćenih strancima i par ok pojedinaca, a toksičnost cijele svlačionice, uprave i okruženja da ne spominjem. Išli su na sve i promašili potpuno, sad jedino da većini raskinu ugovor i slože od nule neku solidnu ekipu, odjebu titulu kao iole realnu ambiciju i krenu graditi. Sve ovo ostalo je krpanje broda koji je odavno potonuo.
  • Joza
    645
    što je imalo barem jedan dobar dribling ove sezone — Paggini
    Znaci kastrati sigurno ostaje
  • Mr Anderson
    22.7k
    A i Loksa ako dovede dva tri iskusnija pojačanja i ne rasproda sve od 19 godina što je imalo barem jedan dobar dribling ove sezone — Paggini

Sumnjam, Loksa će prodati nekog sigurno. Npr, njihov ključni stoper Mersinaj ide čim dođe neka ponuda, Kalaica se nada nekoj ponudi, vjerojatno netko od ovih mladih (Šotiček, Krivak). Čop i Leovac su već bliže mirovini nego daljnjem igranju. Naći će oni opet tih mladih talenata, ali će morati i kojeg iskusnijeg igrača dovesti, teško da mogu bolje od 5. mjesta.
  • NORTE
    27.8k
    Službeno je rekord Maksimira 64.138 gledatelja na tekmi Zagreb - Osijek (1973) a prodanih ulaznica je bilo 48.802.

U glavi imam podatak da je za Dinamo - Santos bilo prodanih cca 55k karata a službena posjeta je bila "više od 64k" sto pise i na sluzbenoj stranici Dinama, a postoje price o tekmi sa Hajdukom na kojoj je bilo 70k.
    — SAS1987
    Ukratko, to s Osijekom je mit, kao i njihovih 20k navijača što je najveća laž ikad napisana.

Ja mislim kako je realno da od 60 000 ljudi bude 10 - 15 000 osječana. Pogotovo u to vrijeme. — Droljo
    Hajde argumentiraj.
    Ja kažem da nije ni blizu toliko, ali ni blizu.
  • NORTE
    27.8k

Kaže ovaj Osječanin "30 tisuća Osječana".
    Nevjerojatno kakvi mitovi, bolesno i nadrealno.

Ponavljam, imam slike utakmica Zagreba na Maksimiru tih godina, krcat stadion protiv Karlovca.
    Nevjerojatno je što su ljudi u stanju izmišljat.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet