• Eduardo
    21.7k
    @manikk za koliko je muffina ona tvoja smjesa? Kod nas čini mi se nema La Bomba čokolade... S čim ju je najbolje zamijeniti? Kandit ili Dorina možda? I umjesto La Bomba namaza može Lino Lada s Lješnjakom? :smile:

    Kruh i mastsuperhik

    Još ako je domaći kruh i uz to topao :love: i gore malo crvene paprike ili soli :smile:
  • manikk
    274
    za koliko je muffina ona tvoja smjesa? Kod nas čini mi se nema La Bomba čokolade... S čim ju je najbolje zamijeniti? Kandit ili Dorina možda? I umjesto La Bomba namaza može Lino Lada s Lješnjakom? :smile:Eduardo

    ispadne cca 15-20 komada

    umjesto labombe uzmeš dorinu i sve si riješio
  • superhik
    11.8k
    Još ako je domaći kruh i uz to topao :love: i gore malo crvene paprike ili soli :smile:Eduardo

    To, to!
  • mali M
    6.1k
    Salu na stranu, kecap na przeni spek? Kakva je to blasfemija?jedan u nizu

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa rekao sam da sam to počeo raditi sa 8-9 godina. Znam ja kuhat pošteno, al ovo si i nakon 30 godina napravim svakih par mjeseci i vrati me ono skroz! Naravno da ide sad i junetina i pelati i takvi kerefeki, al ovo ima posebno mjesto u srcu... Da ti probaš sve bi shvatio kad bi ti se dogodila eksplozija okusa u čubama!!! :rofl:
  • mali M
    6.1k
    nikad mi kruh i mast nije sjelo.. sve imam domaće i tako i masti, ali nisam to nikad prevaljao preko čuba.. znam čak neke koji su si posipavali šećer po tome...
  • superhik
    11.8k


    Ovo što je rekao kolega, kad je domaći kruh i još sol ili paprika... Nešto što sam kao klinac obožavao. A i dalje volim
  • Droljo
    9.8k
    Brzo i jednostavno carbonara. Puno špeka popržim jedno jajce pred kraj i par kapi vrhnja za kuhanje. Parmezan naribati na kraju. Tijesto i začini po želji. Vremenski je doslovno koliko tijestu treba. Ja jajce stavim pred kraj prženja špeka i miješam ko idiot. Ne jebem ono da ide sirovo jaje dok je sve vruće. Živeli
  • Nolifer
    8.8k
    Da se opovrgnem, janjetina i odojak su za mene kraljevi životinja. Bitno da se okreću i kad sa kruhom ideš po njima dok se okreću , ma za prste polizati, a sve to još zaliti hladnim gemištom ili pivom ovisi što je hladnije.

    Živjeli

    :cheer:
  • javolimtebejako
    1.6k
    sarma je laganica, samo sam se jednom zajebo jer sam isprao malo kupus prije nego sam ga probao pa joj je falilo te jacine i kiselosti
  • BBBaranja
    2.7k
    FB-IMG-1708799670645.jpg
    Evo jedne tradicionalne večere koju znam pripremiti :grin:
  • mali M
    6.1k
    auuuu kakva udaračina, al di ti je još sir i vrhnje?!
  • Mayo
    193
    Vrijedno svake kile i budućeg infarka.
  • BBBaranja
    2.7k
    Treba dobra podloga za tekmu sutra,kad sam počeo jesti vidio da fali sir :grin:
  • Derby
    331
    Brzo i jednostavno carbonara. Puno špeka popržim jedno jajce pred kraj i par kapi vrhnja za kuhanje. Parmezan naribati na kraju. Tijesto i začini po želji. Vremenski je doslovno koliko tijestu treba. Ja jajce stavim pred kraj prženja špeka i miješam ko idiot. Ne jebem ono da ide sirovo jaje dok je sve vruće. ŽiveliDroljo

    U carbonaru ne ide vrhnje. Kremasti umak se dobije emulzijom jaja, sira i škroba koji izađe iz tjestenine.

    Iako se naizgled radi o jednostavnom jelu zapravo je tehnički vrlo zahtjevno kao i neka druga talijanska jela koja se rade od samo nekoliko sastojaka poput aglio e olio ili cacio e pepe. Treba se striktno držati redoslijeda i paziti na temperature sastojaka. Lako se zajebati.

    Za ljubitelje talijanske hrane preporučujem kvalitetni youtube kanal italiasquisita
  • Droljo
    9.8k
    Sve 5 frende. Ovak ja radim. Temelj je špek. Njega stavim koliko i tijesta :lol:
bold
italic
underline
strike
code
quote
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.