Ja sam predsjednik kluba, ali sposoban sam voditi kompletnu klupsku politiku, mogu biti gazda kluba, ali i menadžer, odnosno prvi trener kad je potrebno. Ubuduće se ne vidim na toj poziciji, ali ja ionako vučem sve konce u ovom klubu. Možda neću službeno biti trener, ali ako treba – vodit ću momčad iz predsjedničke lože.
U ovom klubu dragi bog je gazda, ja sam upravitelj, a trener i igrači su službenici. Ja odlučujem kome je gdje mjesto, samo jedan upravitelj može biti i sve probleme rješavam za tri minute. Morate nešto znati i davati odgovore igračima i treneru.
Je li me bilo strah osude okoline? Nije. Ne možete raditi nijedan posao u strahu. Igrači su prihvatili moju odluku po ključu – ako žele neka prihvate, ako ne žele, vrata su im otvorena i to je upalilo.
Bili su me svojedobno bacili maltene na poziciju smetlara, radio sam kao vozač u Osječkoj pivovari i imao sam na jednoj vožnji prema Slatini problema sa sjedalom. Tad mi je došao san da bih jednog dana mogao postati prvak Europe sa svojim nogometnim klubom. Kasnije sam napredovao do pozicije direktora i još uvijek sanjam. Smatram da bih mogao postati i prvak svijeta s hrvatskom reprezentacijom.
Želio bih preseliti klub u Zagreb kad postanemo prvoligaš. Ne znam hoćemo li odmah preseliti prve godine kad se plasiramo u najviši rang ili druge, ali to je plan. Gledajte, hrvatska liga je tramvaj liga. Veće su mogućnosti za dovođenje igrača kad ste u Zagrebu, jeftiniji je prijevoz igrača jer smo u središtu zemlje, a i dosta utakmica se igra u metropoli.
U Osijeku me nisu ozbiljno shvatili. Od Grada ne dobivam ništa, plaćam 100 tisuća eura godišnje za najam stadiona. Ovdje smo došli kako bismo lakše otišli u HNL. Gdje ćemo u Zagrebu igrati? Ne znam još, potražit ćemo stadion, ali plan je i napraviti jedan stadion od pet tisuća natkrivenih mjesta, pronađem li dobru lokaciju.
Plan je naslov prvaka Hrvatske i kroz koju godinu igrati u Europi, a za takve susrete bismo mogli iznajmiti neki stadion u Zagrebu. Kranjčevićevu, Maksimir, što bude dostupno.
Nogomet je biznis, ako želite uspjeti, morate razmišljati kao biznismen, Zdravko Mamić je bio jedan od rijetkih koji je tako razmišljao pa je uspio podići hrvatski nogomet i Dinamo na drugu razinu. Možete o njemu pričati što hoćete zbog svega što mu se dogodilo, ali imao sam i ja problema s pravosuđem pa sam se na koncu izvukao iz svega. Smatram da Mamić ništa nije kriv, osuđen je politički.
Iz ovog kluba nijedan igrač neće otići za manje od milijun eura na kraju tekuće sezone. Sve igrače dovodim sam, ja dogovaram plaće i njihov angažman, ja ih biram i potpisujem.
Planiramo napraviti od ovog kluba unosan biznis, zarađivati ćemo od vlastitih sredstava, prodaje ulaznica i igrača te postati potpuno samostalni. Za to smo sposobni!
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.