Jbte ispada da smo manjina mi što smo se godinama borili za povratak imena dinamo. Kako sa par dokumenata možeš izvrnuti povijest. Još me sjećanje jako dobro služi i o građanskom nije bilo govora. Ultimatum je bio ili dinamo ili ništa! Još će se skupit ekipa da se opet mijenja ime. Igrate se sa opasnim stvarima — Droljo
Sa službene stranice iz 2021. Ne znam koliko je ovo relevantno ali sigurno podržava ideju da Gradjanski nije raspušten nego preimenovan u Dinamo — Imamo Dinamo
Jer je Dinamo nedvojbeno osnovano kao novo FD. I to je moj razlog zašto sam se ja razišao s rođendanom Dinama na 26.04. kad sam se primio literature. Građanski nije dobio samo novu upravu u lipnju, novo grb, novo ime. Ovo je bio potpuno novi klub. — Mlađi referent
da komunisti nisu zabranili Građanski 1945. godine, ne bi ni bilo potrebe za formiranjem Dinama. — Sljeme
Dakle, nitko nije “htio” osnivati novi klub nego su na to bili primorani odlukom “ministra zdravlja”. — LM1995
Nije li logično da se mjesec dana nakon ulaska partizana u Zagreb, a manje od 2 tjedna od zabrane/raspuštanja Građanskog, ne bi dozvolilo osnivanje/nastavak istog tog Granđanskog? — LM1995
Ne, nego upravo kao ovo prvo.Je li on osnovan kao isključivo alternativa za Građanski ili je samo jedan od valjda 10 milijuna FD-a koji su osnovani? Ovo drugo. — Mlađi referent
Mislim da je ipak puno veca povezanost dinama sa građanskim nego nasa sa transparentom nkdz :D — bluemadness86
Jasno, ali je vrlo očito da prilikom obnove igraju na te korijene i idu na jasno obnavljanje Hajduka. A taj dio izostaje kod Dinama i Građanskog i to je ono kaj mene muči u kontekstu slavljenja 1911. kao datum osnutka Dinama. — Mlađi referent
Pa ne kažem da su htjeli, ali činjenica da su ga osnovali. Dakle, i ti se slažeš da je novi klub osnovan? Je li on osnovan kao isključivo alternativa za Građanski ili je samo jedan od valjda 10 milijuna FD-a koji su osnovani? Ovo drugo. Je li on s godinama postao ono kaj je Građanski bio? Da. Ima li on zato 112 godina i treba li brojat njegove trofeje? Ne. — Mlađi referent
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.