I meni je mutno od svjedočanstva sa skupštine i npr. Mihovilovića ili od talijanskog ukidanja Hajduka, pa eto, kaj ćemo. Zaspamali smo temu, tak da pozdravljam :victory:Ajde dobro, ako je PR poziv na osnivanja, dobro, ali eto, malo mi mutno — Mlađi referent
Tako je, ali da je to slučaj onda Hajduk ne bi bio star 112 godina. Međutim, to nije slučaj, već su oni odbili igrat ligu NDH i na kraju imali akciju vraćanja prijeratnog kluba. S jasnom namjerom da to bude Hajduk. — Mlađi referent
Znao sam da ćeš navesti tih početnih par utakmica, a opet izostaviti širu sliku i duži vremenski raspon — Boogieman
Dakle, sve bi bilo okej da je u pozivu od 08.06.1945. stajalo: ”Dečki, dojdite sutra u Gundulićevu. Obnavljamo Građanski. Crveni nas teraju da ga osnujemo kao fiskulturno društvo. Zval bu se Dinamo. Poslije svi kod Wöfla na gemišt. Vidimo se!” — LM1995
Upustio sam se jer nisi objasnio kako se određuje sljedništvo kluba- pravno ili emotivno. Zatim odbacuješ presudnost prava (raspuštanje uprave/ukidanje kluba- slažem se da je komplicirano), pa se orijentiraš na namjeru (subjektivnost) i izjave pojedinaca, a tu ćeš tek naći više onih koji "drže štangu" Gradjanskom, nego ne. Glede rovova i selektivnog odgovaranja, osjećaj je obostran.Kad si ulazio u debatu sa mnom nisam siguran jesi li uopće čitao na kaj odgovaraš ili si se samo upustio u to jer voliš držat rovove. — Mlađi referent
Upustio sam se jer nisi objasnio kako se određuje sljedništvo kluba- pravno ili emotivno. — Boogieman
Zatim odbacuješ presudnost prava (raspuštanje uprave/ukidanje kluba- slažem se da je komplicirano) — Boogieman
pa se orijentiraš na namjeru (subjektivnost) i izjave pojedinaca, a tu ćeš tek naći više onih koji "drže štangu" Gradjanskom, nego ne. — Boogieman
Volio je Zagreb i Dinamo, ali, kao pravi “haškovac”, nikad nije prihvatio da je Dinamo sljednik Građanskoga … — Mlađi referent
Upravo tako — Mlađi referent
I ja se slažem da se rođendan Dinama ne treba slaviti 26.04. kad i rođendan Građanskog. Isto tako uopće me ne smeta da imamo tri rođendana, 26.04., 09.06. i 14.02. — superhik
Kako to da onda oni nisu otišli u svoga Akadamičara koji je čisti nasljednik HASKa i kao takav je nastao samo se više nije zvao HASK već Akademicar ? — BluePhone67
Sve iako (nadam se) shvaćaš da bi održavanje takve skupštine vjerojatno rezultiralo s nekoliko metaka ogranizatorima?
Ok. To je definicija pretjeranog pravnog formaliziranja. — LM1995
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.