• The Undertaker
    5.9k
    Pa pogledaj kartu napredovanja, broj angažiranih trupa i broj gradova koji su ''pali''. Okupacija znači da ti moraš uspostaviti svoju vlast na terenu, ustrojiti vojsku, policiju, osigurati hranu i ostale potrepštine, uspostaviti normalno funkcioniranje države i slično. S čime? S kojim parama? Sa kojim ljudima?
    Ako padne Kijev vlast se lako izmjesti u zapadni dio Ukrajine gdje trenutno nema vojnih operacija. Prilično sam siguran da Rusi neće napadati sam Kijev odnosno ulaziti duboko u grad.
  • Nino Bule
    14.5k
    Ma mislim da je sad jasno da su htjeli skinut vlast u 2 dana napadom na kijev i stavit ukrajinskog lukasenka na vlast, jako su se precjenili i sad su se uvukli u zajeban rat.
  • Tom Hanks
    3.2k
    2014 Rusija je uzela Krim bez otpora,vjerojatno su očekivali da će i sada nešto slično bit,da će unijeti strah u ljude i samom pojavom vojske dat do znanja ljudima da nema smisla boriti se.Ispalo je naravno skroz drugačije,otpor je žestok.Moral kod vojnika je također slab a sa druge strane ih čekaju ljudi koji će im priredit pakao da sa obrane i zato vidimo što vidimo.Da Rusija može žešće i jače ići u ovome naravno da može ali koja je cijena toga?Što dulje rat traje to je lošije po njih ekonomski i pitanje je vremena di će puknut.
  • LovroZG
    1.3k
    Rusi baš pokušavaju uć duboko u Kijev. Opkolili su ga sa svih strana i pokušavaju ga blokirat do kraja.

I nemoj mislit da se na zapadu ništa ne događa, samo se tamo zasad ciljaju isključivo vojni ciljevi kolko vidim, no lako se to promijeni ak se ukrajinska vlast izmjesti u Lavov.
  • vjeko1701
    9.4k
    Slažam se. Možda smo u krivu ali smatram da je baš to bio plan. Brzo prodor do Kijeva prolikom kojeg trenutna vlast ili bježi iz države ili je eliminirana. Poslije toga postavljanje prijateljske prijelazne vlasti koja se pretvara u trajnu
  • The Undertaker
    5.9k
    Znam da Rusija može jače i žešće ali takav napad, očito, nisu planirali. Oni sa 200.000 vojnika napadaju 40-milijunsku državu koja je u ratu 8 godina i ima potporu Zapada a mi smo, za usporedbu, sa 150.000 vojnika napadali Krajinu. I imali u pripremi policiju i ostale službe da bi brzo uspostavili osnovnu infrastrukturu. Tu mi nešto ne štima. Ili su se gadno zajebali ili im klasična okupacija nije cilj.
  • The Undertaker
    5.9k
    To da li će htjeti ući dublje u grad ćemo još viditi. Sumnjam. Opkoliti će ga sigurno i nastaviti dalje.
  • Tom Hanks
    3.2k
    Pa nisu planirali jer su mislili da će ovo bit dovoljno.Ispalo je da nije, sad i Bjelorusiju traže da pošalje svoju vojsku u ispomoc.
    I btw. imaš borbi i u Kijevu ne samo u okolici.
  • Nino Bule
    14.5k

Klasicna okupacija i nije cilj nego promjena rezima.
  • Krizy
    46.5k
    - Tu histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i s jučerašnje utakmice na Marakani i s lažnim vijestima, netko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu... - rekao je Vučić.

Sliku neću ni staviti, potražite sami tko nije vidio. Stvarno ne možeš vjerovati kakve retardirane izjave ima.

Lukašenko Putin Vučić = ❤️
  • vjeko1701
    9.4k
    Ma Vučić je sramota ali i ogledalo naroda koji ga drži na vlasti.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Tu histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i s jučerašnje utakmice na Marakani i s lažnim vijestima, netko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu... - rekao je Vučić.Krizy

Da, da, a groblje je sasvim sigurno slučajno u plavo/žutim bojama...

Srbi su tolike p...e i da nemaju hrabrosti otvoreno reći što misle. Veći respekt imam prema bjelorusima koji su javno i otvoreno ruske kujice...
  • masacusec
    3.9k
    đinđić i tadić su bili jedini realni političari kod njih, a ovi ostali "večito pretvaraju poraze u pobede"...
  • Olmic
    3.7k

Stari moj čim čitaš direktno.hr pametnom dosta...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.