• Neron53
    1k

Pa to sto pises samo moze produziti rok otvaranja novog Maksimira. Mi govorimo o idealnom scenariju tj o najbrzem mogucem roku.
    Naravno, moze se dogoditi da Kranjca bude dovrsena a da ne bude spreman pocetak gradnje Maksimira ili ne bude zatvorena financijska konstrukcija.
  • desno
    23
    "Tema je opet bio i stadion.
    - Napokon su veliki pomaci, došla je pravomoćna građevinska dozvola za Kranjčevićevu, pokrenuta je javna nabava, Grad je uključio i klub i uvažio naše sugestije. I dalje svakotjedno razgovaramo s Vladom RH i Gradom oko novog Dinamova stadiona i vjerujem da ćemo uskoro imati dobre vijesti."
    Piše 24sata u članku gdje se spominje Bjeličin i Baturinin ostanak.
  • Baneki
    761
    Temeljite optimizam na lijepim željama, čak ne na obećanjima jer nitko nije za Max obećao ni cent. A ja ne "širim negativu" ili pesimizam nego sam viknuo "car je gol" dok ljudi plješću gradnji stadiona za Kustošiju i analiziraju tko će im biti izvođač.

Vaš neutemeljeni optimizam će završiti ako se slučajno ovaj stadiončić završi na sljedeći način:
    a) grad će reći mi smo svoje napravili, tko treba veći stadion neka si ga sam plati.
    b) država će možda reći možemo pomoći ali svima jednako, dali su neko obećanje koje ih ne košta ništa
    c) HNS će reći imamo za par utakmica godišnje Rujevicu, Pampas i Poljud, ne zanima nas
    d) javnost će reći nek si ga sami sagrade, a ako čitaš portale s vijestima o gradnji stadiona to već i sad pišu, samo će taj postotak narasti jednom kad se Kranjča dovrši.

Ostat ćemo sami, bez sredstava za stadion sa izborom neadekvatna Kranjča ili derutan Max bez potpore javnosti ili bilo koga.

Klub je trebao inzistirati na rješavanju Maxa prvo kao nositelja kvalitete i u gradu i u državi, ovih 44M bi bio odličan start paket i onda državu stisnuti za ostatak. Gdje bi Dinamo igrao? Snašli bi se par godina na ovakvoj Kranjči i Pampasu za europske tekme. Kak je preživio Shaktar ili izraelski klubovi, možda bi dobili i nove navijače u Slavoniji.
  • Mathiasovi Chageri
    3.1k
    Snašli bi se par godina na ovakvoj Kranjči i Pampasu za europske tekme.Baneki

Oprosti što se ubacujem, ali zašto misliš da bi Osijek dopustio da igramo na Pampasu? Temeljiš optimizam na lijepim željama ili imaš neke informacije da bi to bilo izvedivo? Ozbiljno pitam?

Osijek je privatni klub i vlasnik stadiona. Zašto bi dali Dinamu da igra Ligu prvaka na njihovom stadionu u njihovom dvorištu i dovlači potencijalno pun stadion navijača Dinama u njihovom gradu svaku drugu srijedu? Osijek je grad koji gradi svoju bazu navijača lokalpatriotski, rade dobar posao, trenutno su treći najgledaniji klub u Hrvatskoj, imaju sreću da im glavni konkurent i rival igra drugu ligu godinama i svaki put kad igraju protiv Dinama i Hajduka prodaju ulaznice isključivo za svoje članove kluba, baš da izbjegnu situacije da im navijači Dinama i Hajduka pune domaće tribine, a ti sad uvjereno tvrdiš da bi se mi snašli na Pampasu, kao da to ovisi samo o nama.

Zašto bi nam Osijek dao da igramo, zbog par milijuna eura najamnine i nešto sitno zarade lokalnih restorana i birtija godišnje da riskiraju da u svom dvorištu još više klinaca iz Slavonije, Baranje i Srijema u budućnosti budu navijači Dinama i da gledaju svaka dva tjedna more navijača Dinama u svom gradu?

Svaki put kad se priča o nekakvom zamjenskom stadionu za europske utakmice uvijek se spominje kao da je to normalno da bi igrali na Pampasu, Rujevici ili gdje već? Zašto bi klubovi, koji gledaju na Dinamo kao na mrskog rivala i čiji navijači blago rečeno ne vole Dinamo niti njegove navijale, dali svoje stadione Dinamu? Zbog nešto sitno novaca što bi im platili najamnine? Zbog hrvatskog nogometa? Zbog dobrih odnosa klubova? Zbog toga da im na stadionu svira himna Lige prvaka/Europske lige? To su upravo ono što ti zoveš lijepe želje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.