• Baneki
    767
    Pitao si me imam li informaciju da se nešto neće graditi. Nemam, isto kao što nemam informaciju da se neće graditi Eifellov toranj u Zagrebu. Jedino ti možeš dati informaciju da će se nešto graditi, ako imaš, i ako zračiš optimizmom. A napisao si vjerujem u ljude, razgovara se, itd...Razgovori ne koštaju ništa, može se još trideset godina tako, pogotovo ako imaš novi stadion pod krovom koji zadovoljava 4. kategoriju. Da ponovim, još nitko nije rekao da će u novi Max uložiti ni cent, ne treba račun shvaćati doslovno, nema ugovora, nema obveze, čak ni obećanja, nema ničega, razgovara se...

Ima li npr. u proračunu grada Zagreba predviđena sredstva za urbanističko arhitektonski natječaj? Ako ima OK, barem se nešto radi, ako nema znači razgovara se i dalje...jer od nule do 200 milijuna je dalek put...
  • Baneki
    767
    Sve je teorija, ali mislim da je mala vjerojatnost da se ne bi dogovorili s jednim od ta tri kluba koja si naveo. Može se razgovarati, pitati na vrijeme, potpisati ugovor. Tu je i HNS kiji može pritisnuti nekoga jer Maksimir je nacionalni interes. To mi se čini manja prepreka nego skupiti 200 milijuna.
  • mali M
    5.8k
    Slažem se, ništa nije nikome zagarantirano, imamo samo ovo što je do sad učinjeno i nadamo se da će biti "uskoro" i napravljeno. Jednako tako naravno da se i nadamo da će se držati izgovorenoga i za Maksimir.. I Sajla volio bi da se ne dramatizira, nitko nije rekao da je sve za k... i da slijedi propast, nego ljudi su skeptični zbog iskustva koje imamo sa dvadesetogodišnjim lažovom i sa vrlo sličnim lažovom samo u starkama i malo manjim stažom...

@Baneki svakako postoji i opasnost tj. sumnja da nas se otkanta nakon Kranjče, ali to ne možemo znati jer nemamo kristalnu kuglu pa nema smisla ići u šbb kbb. Ako se itko naraspravljao sa Bosom oko ove teme to sam ja, i razumijem tvoje argumente, jednako kao i njegove. On se drži one i 0,1% je više od 0% i tu je u pravu. S druge strane imamo bolnicu blato koja je imala sve ove iste papire i krenuli su radovi pa ju i danas gledamo kako izgleda.. Što želim reći, meni taj argument da imaju svu papirologiju zbilja ništa ne znači, jer mogu i ja imat naručenu pizzu i dovoljno novaca na računu pa ako mi je nikad ne dostave neću je nikad pojesti, ali sam i ja utihnuo na ovu temu jer nema smisla da se mi ovdje raspravljamo, a zapravo sve ovisi o nekom trećem.

Veselim se bilo kakvom stadionu da nam naprave, ali svakako neću opravdavati nekoga tko je probio nekoliko rokova (i pitanje koliko će ih još probiti) jer ga to čini lažovom, pa makar završio stadion, time ne zaslužuje Dinamovu spomenploču. Isti uvijek brane i argumentiraju kao da imaju neku info koju mi nemamo, i isti uvijek sumnjaju..
  • Baneki
    767
    Pa ja nisam negativan i čemeran, mislim da sam realan. Bolja je situacija ako nemamo stadion ili imamo derutan nego ako imamo neadekvatan. Jer smo onda nusko na listi prioriteta za javne investicije. Je rekao je tako nešto - ako ne nađrmo o da će se graditi javnim novcem. To ga nipta ne košta. Je li rekao ako ne nađemo investitora onda ćemo u 2026 staviti u proračun 50M? Nije tak da od te izjave ništa.

I sad postoji još jedna opasnost s novom Kranjčom. Što ako se ispostavi da je njegov kapacitet dovoljan za većinu utakmica Dinama i da bi veći kapacitet bio potreban za npr. 5-6 utakmica LP i još za 5-6 utakmica HNLa? Isplati li se graditi još jedan stadion za 10-15 utakmica godišnje koji će koštati 200 milijuna eura? A i na te će doći ne 40000 nego bi došlo 20000 gledatelja?
  • miro
    4.8k
    Po meni Kranjča je za ove, a novi Maksimir za sljedeće lokalne. I to je dinamika koja je moguća
  • Logistika
    1.3k
    stadion novi se ne bi koristio za 4-5 tekmi nego onoliko koliko nudi sadržaja...kafići,restorani,gym nekakav...koncerti,veći fan shop
  • mali M
    5.8k
    ma kakvi. dokumentacija i priprema terena je za ove, kad krene gradnja vidjet ćemo koliko će je razvuć, možda bude taman za iduće, onda priprema dokumentacije za Max taman za one iza i svečano otvorenje Maxa za treće tj. četvrte... :lol:

Ma neka nas sve demantiraju, ja ću se rado posipavati pepelom...

slažem se, ja nebi nigdje rađe visio u slobodno vrijeme nego oko i na stadionu, sve što sada nemamo.. al ozbiljan sam... da imaju kvalitetnu dvoranu za vježbanje, normalne kafiće ili restače, fast foodove.. rađe njima ostavim sve novce na stadionu kroz cijeli mjesec nego da lutam okolo
  • Neron53
    1k

Znaci pred ove izbore pocetak gradnje Kranjce a pred slijedece pocetak gradnje Maksimira?
    A pred one naredne mozda i otvaranje :)
  • miro
    4.8k
    Tako nešto da
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.