• Rakovica1986
    739
    je, a onda da Kamgrad dobije projekt bi redom na Zoni krenulo kako se pogoduje ljudima na temelju toga što su prešli na stranu DP na prvim demokratskim izborima u Dinamu nevezano što je vlasnik Kamgrada već sada top 10 najbogatijih ljudi u Hrvatskoj. Sranje samo da bi se sralo bezveze je vrlo česta pojava ovdje.
  • FrodoJePurger
    129
    Mislim da nije u interesu nikoga da se žali. Pogotovo što bi onda imao "najluđe" navijače na leđima koji čekaju već dug niz godina novi stadion.
  • Dudu9
    998
    Da dinamo sudjeluje financijski onda bi i bilo malo zajebano
  • Baneki
    766
    Ovako, tvoji i Bossovi argumenti za optimizam oko dva stadiona su: pritisak javnosti, uključila se država, obećanje grada i države, javni momentum, vjerujem ljudima u klubu... jesam nešto propustio? Je li samo meni to izgleda krajnje naivno razmišljanje?

Čuj, ja kad zbrojim taj Vaš optimizam i argumente, meni još uvijek ispadne za Max točno: nula kuna, nula centa, nula eura, dakle 0,00 biraj valutu. A treba minimalno 100 milijuna eura.

I nije ova skupa Kranjča naša Rujevica jer Rujevica je taman stadion za Rijeku, a ovaj će biti taman za Rudeš i Kustu. A kad čitam komentare na portalima ja ne vidim baš ni oduševljenjei pritisak javnosti ni za jedan stadion kamoli za drugi.
  • R13S61
    251
    Mislim da se svi trebamo nadati pobjedi Strabaga na natječaju za izvođača. Ne zato što bi Strabag najkvalitetnije napravio stadion, nego zato što je to građevinska firma koja ima jači pravni odjel nego građevinski...
    Ne postoji natječaj koji su oni izgubili a da se nisu žalili.. a tim žalbama su dosta natječaja uspjeli i poništiti... Jbg pravno su brutalno jaki i neće im promaknuti i najobičniji zarez ako je krivo napisan...
  • Crusades
    13.8k
    Mislim da je Strabagu naknap još jedan veliki projekt (bar za sljedeću godinu). Imaju bazene na Španskom, neki pogon za Končar na Jankomiru, jednu autocestu mislim i nekakav projekt za internet na razini cijele države.
  • Plavi-9
    621
    Barić je arhitekt i neće biti nikakva strana u postupku tako da se ne može žaliti. Žalit će se neki od izvođača koji ne bude izabran.
  • R13S61
    251
    daj Bože da se ni ne jave na natječaj... Ali nekako sumnjam u to...
  • NitkoBitan
    19.7k
    Ja bi Kineze :love:

Ne znam kakva je sad politicka situacija i mogli li oni uopce vise gradit u EU, ali bili su poznati po korektnim cijenama i postivanju rokova.
  • Neron53
    1k
    Pampas arena je gradjena 5 godina.
    5 godina.
    A smatra se da nije previse kasnila tj da je brzo izgradjena.
    Kakvo smo mi obecanje dobili?
    Da ce se i Kranjca i Maksimir ukupno graditi 4 godine.
    I onda postoji netko toliko naivan da vjeruje da ce se sve odraditi u zadanim rokovima.
    Dao Bog pa da nekim cudom odrade sve u 6 ili 7.
  • zg041
    167

ok,krivo sam napisao..ne on..al neka firma bliska njemu..moguce..nebi bilo prvi put da su firme stare par tjedana se zalile i cijeli postupak oduzile
  • Plavi-9
    621
    jasno. Ali neće biti takvih firmi jer ne zadovoljavaju uvjete natječaja. Da bi se žalio tvoja ponuda mora biti ispravna.

Edit: možeš se žalit i sa neispravnom ponudom ali to je suludo
  • Bosskovitz
    12.9k
    Čeferin ...
    "Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti."
    The Undertaker

Čeferin nam radi uslugu jer takvim izjavama vrši pritisak na javnu vlast zato kaj je Maksimir reputacijska sramota za najelitnije nogometno natjecanje na svijetu. Ali pravilnik je pravilnik i on je vrlo jasan.

Mogu oni donijeti novi, to ne sporim, odrediti da stadion mora imati minimalno jednu tribinu s najmanje 3.000 mjesta sa svake strane terena ili neki drugi uvjet koji mi infrastrukturno ne možemo ispuniti, ali realno: čak i da sve ove postojeće uvjete postrože, mi ih i dalje možemo ispuniti.

Je li samo meni to izgleda krajnje naivno razmišljanje?Baneki

Samo ti izgleda. @jedan u nizu ti je na prošloj stranici vrlo detaljno objasnio sve korake koji su napravljeni, a na kojima temeljimo optimizam. Ti svoj pesimizam temeljiš na "sigurno se neće napraviti jer se nikada ništa ne napravi".

Pampas arena je gradjena 5 godina. I onda postoji netko toliko naivan da vjeruje da ce se sve odraditi u zadanim rokovima.Neron53

Za Opus Arenu su prvo godinu i pol nasipali zemlju na močvarno tlo koje je činilo lokaciju stadiona uz Dravu, onda je ispalo da je sve povjereno izvođaču koji nije imao kapacitete za to graditi, pa su u priču uključili Strabag, pa su raskinuli ugovor i sve prebacili isključivo na Strabag, pa je izmijenjen projekt. Zato je trajalo 5 godina.

Mislim da ni najveći optimisti ne vjeruju da će Maksimir biti gotov za 4 godine od sada, ali kraj 2029. nije nerealan. To je otprilike 3 godine za rušenje starog i gradnju novog. Ferencvarosev stadion od 23.500 mjesta napravljen je za 17 mjeseci, Rapidov Allianz Stadion u Beču (28.500 mjesta) isto za 17 mjeseci, Ion Oblemenco u Craiovi (30.000 mjesta) u Rumunjskoj za 26 mjeseci... to nije nerazumno.
  • Neron53
    1k

Za nase, Hrvatske prilike je nerazumno.
    Pogotovo sto jos gradnja nije pocela a i pocetak gradnje jednoga stadiona zavisi o dovrsetku gradnje drugoga.
    Kod Pampasa je od trenutka predstavljanja gotovog projekta (u istoj fazi smo trenutno mi) do otvaranja proslo nesto manje od 5 i pol godina.
  • Mathiasovi Chageri
    3.1k
    pocetak gradnje jednoga stadiona zavisi o dovrsetku gradnje drugoga.Neron53

Jesam ja jedini koji misli da su ovo dvije nepovezane stvari?

Dinamo se neće micati sa Maksimira dok sve za novi Maksimir ne bude u fazi da sutra kreću radovi. Dotad nova Kranjča može već biti u pogonu godinama.

Ne znam zašto bi dva stadiona na dvije različite parcele na dvije različite strane grada bile povezane, osim u smislu da Dinamo igra na Kranjči dok se ne sruši i izgradi novi Maksimir ako je sve spremno i ako je Kranjča izgrađena?

Ono što hoću reći, u teoretskoj situaciji da se izgradi nova Kranjča, a Maksimir još ne bude u fazi rušenja i građenja, zašto bi se Dinamo selio na manji stadion ako Maksimir i dalje ispunjava UEFA standarde?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.