• ElDorado
    492
    SD prati tržište. Ista izjava ponavljat ce se iducih 2 mjeseca.
  • Haza
    6.4k
    Bacio sad pogled na temu, pa ubili ste SD-a, bilo bi dobro da ipak o ovoj temi vode rasprave oni koji imaju više info i koji vode sportsku politiku kluba te oni koji su odgovorni (Uprava i IO) pa da izvijeste navijače do kraja tjedna šta su zaključili.
    Nećemo riješiti sve probleme otkazom Mariću, problemi se mogu riješiti samo ako se netko pozabavi sportskom politikom kluba malo dublje.
    Volio bi prije donošenja generalnog zaključka znati da li je Marić htio dovesti nekoga drugoga ovaj prijelazni rok, pa mu je IO rekao da je taj igrač preskup za Dinamo.
    Tko je kreirao politiku "štednje", koji su se igrači gledali prije, te kako je došlo do toga da dovedemo Mmaeea, iako nam je bio 4 ili 5 pick, Cordoba je bio isto 3 ili 4 pick, Mbuku je doveden slučajno, Oliveras i Filipović, nikome nije jasno zašto. Brodić je na odlasku rekao da ide jer će klub dovesti nekog mlađeg, tko je taj mlađi i zašto nije došao?
    Mene zanima zašto nismo doveli prve opcije na određenim pozicijama, možda za to nije niti odgovoran SD, nego netko tko mu je rekao da nemamo love za te igrače.
    Kao što nismo riješili sve probleme otkazom Jakiru, nećemo niti otkazom Mariću, ako ne detektiramo generalni problem.
    Mene brine isto tako zašto mali Mikić nema novi ugovor, zašto generalno nismo najveće talente u školi vezali čvršćim ugovorima, nadam se da neće doći do egzodusa mladih talenata.
  • Chempers
    250
    Ako otkažu Mariću onda vjerojatno dolazi Silvio Maric ili možda Šokoti odmah dat šansu da ne se ne mora kaliti predugo na mjestu skauta. E dok god se ne odmaknemo od takve politike nema napretka.
  • ElDorado
    492
    Osobno me iritira sto je obecanje kako ce maksimalno biti transparentni i komunicirati s navijacima bilo obicno laprdanje
  • Mali dioničar
    16.2k
    Općenito je bitno postaviti hijerahiju.

Da li je ideja sportski direktor koji je po hijerahiji iznad trenera?

Ako jest, naravno da Marić u srazu sa Bjelicom nema puno šanse.

Već sam ranije to prije usporedio sa situacijom u Hajduku.

Tko je tamo sportski direktor? Pola nas ni ne zna kako se zove. Lik ne smije Gattusu doći u svlačionu pretpostavljam. Gattuso danas valjda tog sportskog direktora šalje po kavu.

Isto tako, Bjelici bi mogao doći i Klopp kao šef za direktora nogometnih operacija pa da Bjelica sve pobjedjuje, Bjelica bi bio glavni donositelj odluka.

Odnos i težina Marić-Jakirović bila je 50-50 jer je Marić imao potporu Zajeca, a Jakirović je značajno iskusniji praktičar nego Marić pa se to izniveliralo.

Samim dolaskom Bjelice, jasno je da je prvi čovjek Dinama za struku postao Bjelica.

Bjelici to nije bilo dovoljno nego je još nagazio RPG-a po meni sasvim glup potez jer izmedju Ademija i Ristovskog biram RPG-a vezanih očiju. Onda je naletio Mmae kroz svoju indolenciju. Ali jbg, Marić je dofurao toliko igrača da sad Bjelica traži da ga spaśavaju i “Marićevi” Torrente i Bernauer.

Meni se čini da se Dinamo sam vrti u krug da li bi glavna osoba struke trebala biti sportski direktor kluba ili trener seniora.

Što bi narod reko “živimo u zanimljivim vremenima.”
  • Jaro
    8k
    Osobno me iritira sto je obecanje kako ce maksimalno biti transparentni i komunicirati s navijacima bilo obicno laprdanjeElDorado

Bez uvrede.... tj, zaboli me oces se ti ili netko tko razmislja ovako uvrijediti - ovaj upis je laprdanje. Transparentno? Kaj ocekujes(te)? Da ce vas SD (ili bilo tko drugi) na tjednoj, dnevnoj, satnoj bazi izvjestavati s kime se, kako, za koliko pregovara? Raspisivat će se referendum za svaki potpis? Koliko ja vidim komunicira se stalno nesto.
  • ElDorado
    492
    gle uopce nisam napisao kako ti tumacis. Naravno da nece javno govoriti s kim i kako pregovaraju. To bi bio potpuni nonsens. Prije svega mislim na planove, organizaciju sportskog sektora, B momcad, posudbe i slicno. O tome niti rijeci. Pa nisam lud da mislim na neka konkretna imena. Od ljeta smo dobili samo Zekinu šturu rečenicu da se treba dovesti lijevog beka, stopera i napadaca. Kaj ne bi bilo normalno da SD izađe pred novinare povremeno a ne da svi ovdje nagađamo i svađamo se kaj bi zrebalo ili nebi trebalo.
  • Haza
    6.4k
    Općenito je bitno postaviti hijerahiju.Mali dioničar

Po meni sportski direktor mora biti broj 1.
    Trener je potrošna roba, sportski direktor baš i ne. Trener ti može dovesti hrpu limitiranih igrača, pa šta kad nema rezultat, moraš dati otkaz njemu i škartu koji je doveo.
  • The Undertaker
    6k
    Naš sportski sektor vodi Zajec i on je na vrhu piramide odlučivanja. Valjda je to svima jasno pa zato nitko i ne spominje aktualnog PU iako bi on trebao biti direktno nadređen SD. Prema tomu, nema većeg autoriteta iznad njega i nema toga u klubu koji bi osporio njegovu odluku. Ako se preispituje rad Marića onda se mora preispitati i rad Zajeca, u sportskom segmentu. Ja osobno nemam veliko povjerenje u njega. Mislim da je faza stabilizacije odrađena dosta dobro i on tu ima važnu ulogu ali isto tako mislim da faza iskoraka i napretka nije posao kojemu je on dorastao. Biti će mi jako drago ako budem u krivu ali trenutno ništa ne govori da će biti tako.
  • morales
    215
    Vece znanje od Marica imaju zonasi koji pisu u temi igraci koje bi zeljeli gledat u Dinamu.Ja se nicemu ne nadam u prijelaznom roku dok je on sportski ditektor i dok su skauti Šokota.Kad su ovi preuzeli klub svi su se nadali da je proslo vrijeme Dinama kad su se zaposljavali ljudi bez iskustva na takve pozicije u klubu,u kratkom vremenu su nas uspjeli razuvjerit da su isti ko i oni ak0 ne i goti.
  • Neron53
    1k

Zar stvarno postoji netko tko misli da Zeko prati potencijalna pojacanja, analizira ih, razbija glavu s time???? :) :)
  • Haza
    6.4k
    Naš sportski sektor vodi Zajec i on je na vrhu piramide odlučivanjaThe Undertaker

Možda mi do kraja nije poznat način upravljanja Dinamom, ali odluke imenuje Uprava. Zajec je predsjednik kluba, ex. pozicija Barišića. Nisam siguran da bi on trebao i mogao jednoglasno odobriti transfere.
  • hardek
    3.2k
    Ono što meni generalno smeta u našoj sportskoj politici je koliko dugo se čeka na sve.

Još od početka sezone kada su bile informacije da je Torrente spreman doći i da naši odugovlače. Transferi koji su se odrađivali po mjesec dana (Cordoba), transferi koji su već bili gotovi pa odjednom propali (Brekalo), a najnoviji primjer su ugovori za Baturinu i Sučića. Pa prije mjesec dana se najavilo da dobivaju nove ugovore, ali evo to još uvijek nije riješeno.

Možda se varam ali imam osjećaj da to sve kod nas mora proći kroz 5,6 ljudi da se odobri i onda se to oduži. Osim toga, moje neko mišljenje sportskog direktora kao djelatnika je da bi on trebao biti taj donositelj odluka. To je osoba koja je za to radno mjesto plaćena pa ne kužim zašto se biraju igrači ili trener koje on (navodno) ne želi.

Sportski direktor bi trebao biti taj čije mišljenje bi trebalo biti 90% u donošenju neke odluke, a ostatak uprave 10% jer na kraju dana on podnosi račun za ono što je napravio i nije napravio.
  • The Undertaker
    6k
    Zajec u Poreču:

Zatim se dotakao rada sportskog direktora Marka Marića:
    "On i ja odgovorni smo za sportski segment, najvažniji u svakom klubu jer od rezultata se živi, on privlači publiku, igrače, navijače. Zadovoljilo me njegovo znanje, priča šest-sedam jezika što je važno u ovom poslu i mogu reći da odlično funkcioniramo. Imamo upravu s kojom se ponekad borimo, ali najvažnije je razumijevanje, dobra volja i poštenje.
    ......

"Ja se budim svakoga jutra u 4 ujutro i gledam utakmice, nogometa mi nikad nije dosta. A kad meni dođe ponuda za igrača, proslijedim je Mariću i mi zajedno s trenerom odlučujemo.S obzirom na potrošeno, mislim da smo napravili dobar posao u transferima", otkrio je Zajec kako to funkcionira u klubu."

Ovo zadnje boldano je dobro ostarilo.
    Sad, ako Zajec i dalje vjeruje da su pojačanja dobra, u čemu je onda problem i što mislite kakav će biti sljedeći prelazni rok?

• austrijanac
    4.3k
    Već sam napisao negdje, a to mislim i dalje.

Zajec je predsjednik i trebao bi se baviti striktno time.
    Nikakav sportski sektor jer za to nije.
    I to nije pljuvanje po njemu, to je mišljenje koje je i ovdje vladalo prije izbora.

Zna se za što je predsjednik i tu nema nikakve sramote, napadanja ili vrijeđanja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.