• Šteco
    1.1k
    Kladim se da nitko od vas gore nije detaljno pročitao prijedlog novog Statuta (što je temelj i budućnost kluba) i o njemu znate malo ili ništa a o Antoliću, koji je prošlost kluba i danas beznačajna figura, znate sve.The Undertaker

Naravno da će svaki prijedlog koji je u interesu kluba biti razmotren – to se danas u Dinamu podrazumijeva. Klub je konačno došao do točke u kojoj se gleda sadržaj, a ne tko ga šalje. I to je rezultat borbe za transparentnost i ravnopravnost svih članova – nečega što je godinama bilo sustavno gušeno.

Ali nemojmo zamjenjivati teze. Nije problem što je Antolić poslao prijedlog – nego to što se njegovo ime konstantno provlači kroz rasprave, dok on sa sigurne distance docira o demokraciji i budućnosti kluba, iako je godinama radio sve suprotno: gušio članstvo, poticao netransparentnost i provodio represiju nad navijačima. I to ljudima smeta – s razlogom.

Da se zaista vodi rasprava o sadržaju njegova prijedloga, to bi imalo smisla. Ali ne vodi se. Umjesto toga, njegovo ime se razvlači iz posta u post. To nije potrebno niti zaslužuje prostor. Dao je prijedlog? U redu. Bit će pročitan i procijenjen kao i svaki drugi.

Ali u trenutku kad klub konačno gradi ono što su on i njemu slični godinama blokirali, nema smisla da se opet vrti njegovo ime. Ljudi to ne žele čitati ni slušati. I ja osobno ne želim da mu se daje toliki prostor – previše je štete napravio da bi sada htio ispast konstruktivan, a zna se tko je i što je radio. Sad bi dijelio lekcije, a godinama je bio problem.

Njegovo vrijeme je prošlo. A oni koji danas sudjeluju u izgradnji kluba to rade iskreno, bez figi u džepu – i bez figuranata iz prošlosti. Ajmo završiti temu Antolić, svoje je objavio, sad je vrijeme da se mi kao članovi posvetimo kvalitetnim prijedlozima.
  • Enco
    518
    Dokle god je nas koji ćemo na bačenu ješku odmah zagristi bit će i takvih likova.
    Ignorirajte, nije se desilo.
    Ako su prijedlozi dobri za Dinamo ne vjerujem da ih netko drugi nije ili nece predložiti ,malo drugačije formulirati i kao takvi će biti usvojeni.
  • PetkoDaniOršaGol
    414
    Ne znam da li je itko prije spomenuo: ako se ne varam, njegova družica, ona gospođica koja je bila glasnogovornica, otkako je otišla iz kluba i zaposlila se na RTL-u, ta televizija se, vidi vraga, okrenula protiv Dinama, stalno neki podjebavački antidinamo tonovi, a ne zaboravimo i Vargeka pred Maksimirom, koji je, vidi čuda, kada se u klubu dogodila neka nestabilnost, za komentar u prilogu pozvao nikog drugog doli gospodina da kenja protiv aktualne uprave... sjećam se da je Zona ostala šokirana njegovim iznenadnim povratkom u medije...
  • Droljo
    19.1k

Pa to sam i ja mislio. On sebe bude sam diskvalificirao kao člana ako se (kako on kaže) precizira što je narušavanje ugleda kluba i sl. Ja bih namjerno to prihvatio, odradio i zatim javno objavio od kojeg člana je to preuzeto pa mu drugi dan poništio članstvo.
  • Georginho
    230
    Statut ne smije biti predetaljno definiran, ne može biti enciklopedija, jer nitko ne može predvidjeti apsolutno sve situacije kršenja Statuta i drugih akata, nanošenja štete časti i ugledu kluba. Upravo zato se uglavnom u Statutima to i definira na jedan općenitiji način. Treba postojati neovisno klupsko tijelo sastavljeno od naširoko poštovanih članova koje će od situacije do situacije procjenjivati i u slučaju utvrđenog kršenja predlagati/određivati stegovne mjere.
  • LM1995
    2.1k
    Clanak 55. stavka 1. nije definirana promjena naziva u prefiksu sto mi je puno problematicnije od dijela "Dinamo" (protiv naziva Dinamo se nikad nece glasat). Ispada da je "GNK" zapecacen zauvijek i apsolutno nepromjenjiv.NitkoBitan

Naziv kluba se može mijenjati samo izmjenom Statuta.
    O izmjenama Statuta odlučuje Skupština.
    Člankom 55. je propisano da se prije odluke (Skupštine) o izmjeni naziva kluba u dijelu “Dinamo” mora provesti referendum.
    Dakle, Skupština može i bez referenduma izbaciti “G” i ostaviti samo “NK”.
  • tp1997
    1.8k

Kako i zašto ovo ne zavrijeđuje ban ću prepustiti moderaturi.

Nemam nijednu lijepu riječ za reći o Antoliću. Ali Antolić je onemoćao i nebitan. Za klub je bitno da osigura najbolji mogući okvir koji će osigurati da ostane navijački, građanski i demokratski; i svaki prijedlog treba evaluirati samo i isključivo iz tog ugla.

Po logici koju neki ovdje predlažu, kada bi Antolić sutra izašao i rekao da klub treba biti demokratski, valjalo bi odbaciti demokraciju jer je to rekao Antolić. A to je van svake logike.

Dalje se uključivati u raspravu neću jer je ovaj ton ispod svake razine civilizirane diskusije.
  • pencilneck
    925
    Individualno biranje clanova NO-a dobro zvuci na papiru. U praksi ces dobiti disfunkcionalnu skupinu ljudi s razlicitih strana i razlicitih profila koje zapravo ne povezuje nista osim sto svi navijaju za Dinamo. Kod takve heterogene skupine ljudi morao bi imati JAKO puno srece da uspiju funkcionirati kao tim i rade zajedno uz jasnu hijerarhiju, bez borbe za prevlast, nadjacavanja ega i mjerenja "ciji je veci".

Nije ni cudo da je Hajduk odustao od modela pojedinacnih kandidatura i presao na model gdje pobjednicka lista u cijelosti sacinjava NO.

Drago mi je da ucimo na tudim greskama.
  • Pacho
    2.6k

Ocito se radi o intimusu jednog ili vise moderatora. Nije prvi put da se netko uzjebe pa nekaznjeno izvrijeda.
  • Crni86
    13k
    Po logici koju neki ovdje predlažu, kada bi Antolić sutra izašao i rekao da klub treba biti demokratski, valjalo bi odbaciti demokraciju jer je to rekao Antolićtp1997

Valjda antolic ne cita ovo… pa bu kolega morao trazit opet totalitarni rezim u klubu jer ne zeli nista dijelit s antolicem. A sta ce biti ako antolic podrzi Bobana … Samo sta sad dijeli klub kojeg su jedan i drugi clan… Ne znam znaci li to da ce kolega zatrazit sad da ga se ukloni iz clanstva? Dosta djetinjasto razmisljanje.

Mogu razumijet i podupirem ljutnju i mrznju prema nekim ljudima koji su to jasno zasluzili, ali isto tako se nadam da smo svi dovoljno zreli i inteligentni da nas neka mrznja i tvrdoglavost nece ograniciti na putu da imamo najbolji moguci dinamo kakav zelimo.

Toliko je teksta i vremena utrosenu na debatu antolica da smo svi toliko vremena potrosili na analiziranje statuta vec bi debelo pomogli ljudima u klubu… Antolica koji niti je u klubu, niti ce ikada vise biti u klubu.

Trebao bi Zvone mozda svaki petak pustit 10minutni intervju kako bi se ljudi opet osvjestili.
  • BluePhone67
    5.2k
    Valjda antolic ne cita ovoCrni86

Čita, čita itekako.. Neki kažu i da piše.
  • Bosskovitz
    18k

Ovo je komentar zbog kojeg bih volio da se mogu davati minusi. Osim sto se fokus skrece s onog kaj je puno vaznije, nepotrebno se unosi razdor među navijače.

Molim vas, prestanite Zdravka Mamića uzdizati iznad kluba. Komunisti su nam nametnuli ime pa smo ga učinili simbolom pobjede nad njima i svega što su prezirali, Mamić je populistički poslušao Cicin prijedlog i dodao prefiks koji nas povezuje s nasom prosloscu iako je klub tada bio sušta suprotnost znacenju te riječi - sada ga činimo opet simbolom svega onoga sto ta gamad ne podnosi i nikada nije razumjela. Stvarni građanskih duh ovog kluba pobjeda je nad onim tko je htio pobrati zasluge za taj prefiks, a nije s njim imao nikakve veze.
  • Davieboy86
    772
    Tocno to jer da smo bili civilizirani u najtezim trenucima u trenucima kada smo jedva opstali kao grupa, ne bi danas imao mogucnost srat o bilo cemu , aj shvati.Al zato Bogu hvala imamo Dinamo kakav svi danas zelimo. Radi nas neciviliziranih birtijasa!
  • masacusec
    5.9k
    Ja osobno nikada neću prihvatiti taj, isključivo svojom voljom nametnut i nikako legitimni prefiks GNK. Asocira me i asocirat će me na vrlo opskuran period našega kluba s kojim se rijetko koji navijač može poistovijetiti. Da ne navodim dalje.....

NKDZ ostavlja pečat kroz najljepše, najromantičnije i najuspješnije trenutke kluba.

No, bojim se, da diverzifikacije statuta neće ići u tom smjeru. Ima, doduše, tu puno posla i tema.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.