• The Undertaker
    8.5k
    Većina prijedloga mu je dobra. Nadam se da će ih i usvojiti/modificirati
  • Crni86
    13k
    Najbolje daa se sad prijedlozi ne usvoje samo zato jer ih je antolic napiso, makar su prijedlozi dobri :lol:

Ako pomaze dinamu, svakako se prijedlozi trebaju saslusatprocitat. Nebitno od koga dolaze. Dok god je sve prema zakonu, svaki takav prijedlog se treba saslusat. Na kraju oporba uvijek moze neke stvari gledati kriticnije i treba i mora ukazati na nedostatke onima koji su vladajuci.
  • Papastrumf
    17.8k

Doticni se zalagao za sve suprotno od ovoga sto sad pise. Što monolitnija Skupština i nikako ne tovarski model neovisnog Nadzornog odbora, tako je do nedavno pricao. Ima tu jos zivih svjedoka, da ne bi bilo da ja izmisljam. Vidi vraga, sada bi htio sve suprotno od toga.
  • tp1997
    1.8k
    Znači, prema napisanom, najbolji način da bivša garnitura sabotira Dinamo je zapravo predlaže što pametnije ideje, znajući da se onda neće usvojiti zato što su njihove.

Kako ograničeno razmišljanje. Svaki prijedlog se treba razmotriti isključivo prema podudaranju s interesom Dinama, a ne prema autoru.
  • The Undertaker
    8.5k
    Mi radimo Statut za sebe i za sljedećih x godina. Svima bi trebalo biti u interesu da je najbolji mogući. Nisam još pročitao detaljno ali ono što sam odmah primjetio (kao i Antolić) je dosta nedefiniranih stvari podložnih različitim interpretacijama. Moja ključna zamjerka je (kao i njegova) da ne postoji neovisno "izvanstranačko" tijelo koje bi se bavilo tumačenjem Statuta i nekih njegovih neprecizno definiranih članaka te, eventualno, organizacijom izbora. Ovako npr. ako se vladajućim ne sviđaju kritike ili postoji mogućnost gubitka izbora, oporba se izbaci iz članstva širokim tumačenjem nekih članaka Statuta i tako se riješi "problem".

Statut treba pisati kao da je Mamić (Antolić) još na vlasti.

Rok za amandmane do 01.08. je prekratak. Donedavno su nas uvjeravali da nema žurbe, sad daju tjedan dana za amandmane i to za vrijeme godišnjih odmora. Kao da će netko raditi na Statutu do 20.08.
  • Davieboy86
    772
    Ograniceni , siguran sam da nisi osjetio na svojoj kozi maltretiranje i nepravdu zadnjih 20 god od doticnog pandura i olicenja zla, zato operi svoja prljava usta kada mi se obracas takvim tonom. Rekao sam , pandur i progonitelj nema sta raditi blizu Dinama pa makar donio 100 tisuca dobrih prijedloga. A sad odskakuci u troskoku!
  • tp1997
    1.8k
    Nisi rekao ništa inteligentno u ovom odgovoru, nažalost, osim što mi se obraćaš kao birtijaš nakon šest piva. Ja tebe nisam vrijeđao, minimum respekta je da učiniš isto.

Statut treba složiti tako da se osigura transparentnost u klubu i dugoročno opstanak demokratskog ustroja kluba. Ne zanima me tko predlaže amandman ako je taj amandman u interesu Dinama. I jedino interes Dinama treba biti mjerilo.

Slučajan lajk btw, naravno.
  • Paggini
    60.5k
    Dečki, tema je takva kakva je, jasno je da će doći do viših emocija, ali molim bez vrijeđanja, shvatite ovo kao upozorenje
  • Crle
    1.1k
    Iskreno ne vidim način kako bi se točno definiralo tipa što je šteta ugledu kluba jer to može biti puno načina i situacija. A definitivno bi trebalo biti za izbacivanje iz članstva zabranjivanje prodaje ulaznica dijelu navijača bez ikakvog objašnjenja jer su se našli na nekoj njihovoj listi.

Nego jel postoji trenutno način da se prijavi člana i da se ukine njegovo članstvo ako je član radio stvari kao Antolić?

A kako bi se uopće izabralo nekoga "neovisnoga"? Pošto ako je biran od strane kluba se ne tumači kao neovisan, ili ako je biran od članova opet je logično da će biti netko sa "pobjedničke strane"?
  • Bosskovitz
    18k
    Svaki prijedlog svakog člana će se sigurno razmotriti, pa makar taj član bio i jedan od najvećih neprijatelja ovog kluba u njegovoj povijesti. A ako se njegov prijedlog za neki “sud časti” koji će odlučivati o isključivanju članova prihvati, osobno ću ga prijaviti tom tijelu.
  • The Undertaker
    8.5k
    A kako bi se uopće izabralo nekoga "neovisnoga"?Crle

Već sam napisao, po meni, ne bi bilo teško naći nekoliko uglednih pravnih stručnjaka, navijača i/ili članova kluba, koji bi bili nekakva etička komisija ili časni sud (nazovite to kako hoćete) sa zadatkom da tumače članke Statuta te da nadziru izbore. Oni bi trebali imati dugogodišnji mandat (barem 10 ili više godina) i ne bi se mijenjali na izborima.
  • Sajla
    11.3k
    Skoro 53 tisuće članova - stvarno mislite da će baš pandur imati unikatne i najbolje prijedloge izmjena i dopuna statuta? Kajgod. To što se on oglasio javno ne znači da drugi već nisu poslali slične, a bolje sročene i kvalitetnije prijedloge.
  • Dr Hofmann
    3.4k
    Da ne bude zabune, prijedlog kao prijedlog, meni je u ovom slučaju apsolutno nebitan. Od Antolića ni kruha gladan ne bi uzeo. Ljudi moji, njegova uloga u nekim jako, jako mučnim vremenima je krajnje suspektna. Dobro je da nije nitko izgubio glavu i neću više o tome, neka mu sudi vrijeme.

Ali evo od srca iskreno: jebeš Antolića i njegove prijedloge. Sad se sjetio pametovati nakon svih onih godina di je bio Mamićev pretorijanac. To je ono što je meni na duši, jebe mi se za kvalitetu njegovih prijedloga. Imao je deset godina za njihovu provedbu. Nije bitno što se priča, već tko. Barem u ovom slučaju
  • Crle
    1.1k
    Ja se slažem, sigurno se da naći ljude za to. No koliko sam ja njega skužio ako ih bira pobjednička strana onda oni nisu neovisni. Isto tako ako su birani na izborima.

A i iskreno se nadam da će takvo nešto postojati jer ću odmah iskoristiti tu pogodnost kao član i prijaviti ga za grubo kršenje časti kluba i prava navijača.
  • The Undertaker
    8.5k
    se slažem, sigurno se da naći ljude za to. No koliko sam ja njega skužio ako ih bira pobjednička strana onda oni nisu neovisniCrle

Točno ali moramo početi od nečega. Za pretpostaviti je da ljudi sa respektabilnom pravničkom karijerom neće biti podložni dnevnopolitičkim utjecajima, pogotovo ako imaju dugogodišnji mandat. Ništa nije 100% sigurno ali napraviš najbolje što možeš pa kako bude.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.