Stegovni postupak može pokrenuti samo član tijela kluba? To mi je dosta ograničavajuće. — The Undertaker
To znači da netko kasnije preuzme ponovno klub da mu Statut onemogućuje da ubuduće mijenja Statut na način da se ukida demokratski ustroj kluba. Kao kada Ustavni sud proglasi da je neka inicijativa za promjenu Ustava protuustavna i zabrani ju. — Georginho
A sto je onda sa privatizacijom recimo?
Zar nije da se o toe odlucuje na referendumu, pa ako se klub jednom privatizira, on automatski vise nije demokratiziran.
Što točno znači demokratski ustroj — The Undertaker
kako se on može mijenjati ako ne može Statutom ili referendumom? — The Undertaker
Nisam nigdje vidio da su rezultati referenduma obvezujući. — The Undertaker
Stegovni postupak može pokrenuti samo član tijela kluba? To mi je dosta ograničavajuće. Kome ja kao član mogu prijaviti kršenje odredbi Statuta? — The Undertaker
Zašto bi izabrani članovi Skupštine išli kontra odluci 2/3 većine članova Kluba s pravom glasa? Pogotovo kada na referendum mora izaći najmanje 50% članova Kluba. — LM1995
demokratski ustroj se može interpretirati svakojako. — The Undertaker
referendum koji traži ovako veliku izlaznost i kvorum mora biti obvezujući — The Undertaker
što se tiče pokretanja stegovnog postupka, ja sam predložio da postoji zasebno tijelo u klubu kojem (kao Dorhu npr.) svaki član može prijaviti nepravilnosti pa neka ih oni evaluiraju. — The Undertaker
i to ti je pojašnjeno da je potrebna prvo pretvroba jer udruga građana nemože biti privatizirana. To je sasvim druga priča od ovoga što sada imamo i kako smo ustrojeni i naravno da bi to promjenilo i cijeli ustroj jer je zakonski drukčije neizvedivo. Tko bi htio preoblikovati klub tj. privatizirati u š.d.d. naravno da će prvo imati godinu dve pripreme svega jer nije to samo tako izvedivo..preoblikovanje koje se spominje u sljedećim člancima u principu znači pretvaranje u s.d.d. gdje onda odlučuju dioničari a ne članovi. — The Undertaker
Znači, možemo mijenjati ime, grb, stadion, sjedište ali ne možemo fantomski demokratski ustroj, što god to bilo (jer se u tom članku ne spominje Zakon o udrugama). I tebi je taj članak jasan, nedvosmislen i ispravan?
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.