• blubach
    786
    Bio je u globalu baš dobar, ali me par puta razljutio, mislim 3 u dosta kratkom vremenu, da je na 4-5 metara išao dodati loptu suigraču i onda predao protivniku ravno u noge, ali ajd, odma je išao napraviti mini pritisak da pokuša ispraviti svoju grešku pa mu na kraju nisam toliko zamjerio.
  • jedan u nizu
    11.8k
    Pa po meni i nije bas bio tako dobar jucer, a evo gledam statistiku na sofi i dobio je ocjenu 8,9.
    Samo ne znam po cemu.
    Usporedba njega i Stojkovica, koji je odigrao duplo manje minuta i dobio ocjenu 7,0:

Tocnost dodavanja: Stojke 89%, Baturina 80%
    Kljucna dodavanja: Stojke 1, Baturina 5
    Ubacaji: Stojke 3(1), Baturina 4(3)
    Driblinzi: Stojke 2(2), Baturina 1(1)
    Dueli na tlu: Stojke 6(3), Baturina 11 (9)
    Dueli u zraku: Stojke 0, Baturina 3(1)
    Izgubljeni posjedi: Stojke 8, Baturina 18
    Obojica jednom uklizali, i obojica po jednom predriblani

Da su obojica odigrali po 90min i da je ovo njihova statistika, rekao bih da je Baturina odigrao bolje, i da je zasluzio bolju ocjenu. Ne znam bas da li zasluzuje razliku od 7,0 - 8,9, ali ajde.
    Ali Stojkovic je odigrao samo jedno poluvrijeme i u nekim parametrima je igrao bolje od Baturine.

Inace ne gledam stastistike igraca, ovo je valjda tek drugi put da usporedujem statistike dvojice igraca na utakmici.
    Posto sam navijac samo, vise sam fan kakav su dojam ostavili na mene tijekom utakmice, a posto sam na bolovanju i gledao tekmu na TVu dosta toga sam vidio, za razliku kada sam na tribini.

Stojkovic je po meni imao vise energije, i vise se igrao nogometa. Nie mu svaki put uspjelo, ali je bio igrac koji je trcao, otvara se, nudio se i pokusavao odigrati suigrace. Znao je izgubiti posjed, ali je gubio kada je probao neki ludi pass ili nesto ofanzivnije odigrati.

Baturina je igrao vise usporeno, carinio loptu (kako bi nasi eksperti rekli), dodavao je vise povratno ili paralelno sa veznjacima. Vise puta sam bio ljut njegovim rijesenjima koja su zavrsila jako lose, a lopte je gubio tako da bi mu igrac jednostavno uzeo loptu ili bi se on 'zabio' u protivnika, a imao je puno bolje opcije da je dodao loptu ili je nije zadrzavao kod sebe.

Po meni, njih dvojica su drugaciji tip igraca. Stojkovic je valjda jos pod dojmom i nabrijan je i stvarno unosi jako puno energije u utakmicu, i pokusava igrati napadacki EKIPNI nogomet. Ne ide individualno nego se jos uvijek malo igra nogometa. Dok Baturina ide na individualnu kvalitetu, bolji je dribler od Stojkovica ali mi se cini da previse forsira takve stvari i to u onim situacijama kada ima barem 2 bolje opcije nego se sam zabiti medu 4 protivnika. Svi mi volimo kada napravi slalom medu igracima, ali imam dojam da to forsira kako bi idividualno zasjao u tom trenutku. Pogotovo kod 'manjih' ekipa gdje kao da si oce nabiti cijenu. Kod protivnika u europi ima manje takvih pokusaja kada ima suigrace u super prilici. Napravi driblinge kod nepostavljenih obrana i kada je neka kontra, ali kada imamo posjed i slazemo napad, onda nema takve 'eskapade'.

Uglavnom.
    Ne mislim da je jucer odigrao prelose, odigrao je prosjecno po meni, samo ne vidim po cemu je zasluzio ocjenu od 8,9 (vise i od Pjace koji ima i gol i Asist). Usporedbu sa Stojkovicem sam uzeo jer igraju slicne pozicije, ne mogu bas usporedivati Baturinu i Ademija.
  • Crni86
    8.2k
    Meni je sinoc izgledao bas dobar, pogotovo prvo poluvrijeme kad mi je bila bolja preglednost igre.Marley

Nije bio los, ali kako je kolega naveo bespotrebno carini loptu, ima konstantno 2,3 dodira viska i usporava igru. Pristup, trka su bili na razini.

Puno bolje dolazi do izrazaja kada nas protivnici pritisnu pa onda on ima prostora za takvu igru, u hnlu se jednostavno mora prilagoditi da nekada mora igrat jednostavnije. Isto tako bio je skrt u prvom poluvremenu nakon lijepog prodora je mogo dodat stojkovicu povratnu na 16 metara jer je stojke bio sam ko duh, odlucio se na udarac. Iskupio se odlicnim dodavanjem za pjacu za drugi gol, i takvoj igri treba vise teziti u hnlu.
  • don
    11.1k
    meni je također loš bia sinoć, ali bolji nego protiv Šibenika.
  • plavi devet
    505
    5 ključnih dodavanja, mislim da je to ključno zašto je Martin bio bolji i zašto je zapravo bio dobar.
  • DiddyGuela
    2.9k
    18 izgubljenih posjeda za veznog igraca je jednostavno previse. Ocito ne i za nivo jucerasnjeg nogometa koji je granicio sa 3. Bundesligom pa je i takav Baturina dobar.

Ali ako misli ozbiljno participirati na vrhunskom nivou hitno se mora probuditi i poraditi na svojoj igri kao i na ukupnom doprinosu timskoj igri. Nogomet nije soliranje niti za popravljanje statistike sto on ocito sve vise pokusava kroz HNL.

22 godinice su tu, napredak u zadnjih godinu dana minimalan pa skoro nikakav.
  • skener
    1.8k
    18 izgubljenih posjeda za veznog igraca je jednostavno previse. Ocito ne i za nivo jucerasnjeg nogometa koji je granicio sa 3. Bundesligom pa je i takav Baturina dobar.

Ali ako misli ozbiljno participirati na vrhunskom nivou hitno se mora probuditi i poraditi na svojoj igri kao i na ukupnom doprinosu timskoj igri. Nogomet nije soliranje niti za popravljanje statistike sto on ocito sve vise pokusava kroz HNL.

22 godinice su tu, napredak u zadnjih godinu dana minimalan pa skoro nikakav.
    DiddyGuela

Sjeti se ovoga za par mjeseci kada ga klub odluči prodati za 15mil, a ti kreneš pričati kako "OPG transfer politika se nastavlja" jer po tebi minimum za reprezentativca je 25mil

80% sezone se piše da nam igrači nisu dobri, igraju loše, ne trče, nisu zainteresirani i motivirani, a onda kada dođe vrijeme transfera se traže iznosi od 20+ mil
  • sanjinlego
    3.6k
    Jučer odličan. Još jedna asistencija, samo gas.;)
  • DiddyGuela
    2.9k

Ma ja sam nebitan.

Ne razumijem uopce stil nekih ljudi na ovom forumu, poput tebe, koji kada procitaju nesto sa cime se ne slazu, raspravu svedu na osobni obracun sa XY forumasem.

Ako zelis raspraviti 18 izgubljenih posjeda, carinjenje, ne igranje obrane...slobodno.Ne kazem da sam sveznalica,rado bi cuo tvoj doprinos na ovu konkretnu raspravu pa nesto i naucio sto sigurno ne znam. Ali ako ne zelis, ne moras ni prduckati sa svojim pristupom osobnih obracanja.

Ovo je tema Martin Baturina a ne ono sto je neki Diddy Guela napisao prije mjesec dana pri transferu nekog potpuno drugog igraca.

Kontekst ti je krivi, dosao si se obracunavati.
  • Mlađi referent
    12.5k
    18 izgubljenih posjeda za veznog igraca je jednostavno previse.DiddyGuela

Apsolutno nije previše, za desetku i glavnog kreativca momčadi s 90 posjeda u utakmici.

U pravilu najbolji igrači upravo najviše posjeda i gube, čitaj Messi, Neymar, Hazard…

Baturina mora sa svojim dodavanjima, driblinzima i kretnjama uvijek težit tome da napravi razliku i stvori šansu, gol, jer on je on za to sposoban.
    Alibi dodavanje samo da se odradi je ono što on treba izbacit iz svoje igre, i postepeno to čini.

Jučer dobra tekma i pas za za razbijanje obrane.
  • skener
    1.8k
    Kakav bi ja razlog se imao obračunavati s tobom, niti znam tko si niti imam nešto protiv tebe?

Ja se s tobom mogu i složiti oko većine što si napisao samo onda i kad dođe vrijeme transfera moramo biti dosljedni tome i ne očekivati neke nenormalne iznose.

Tvoj post je samo povod, nisi jedini koji ga (opravdano) kritizira, ali onda se istovremeno traži 30mil eura
  • DiddyGuela
    2.9k

Razumijem usporedbu ali spomenuti igraci igraju protiv suparnika koji su na puno visem taktickom i fizickom nivou. Zato sam i napisao da je i takav Baturina za jucerasnji nivo nogometa dobar, međutim, ako on zeli napraviti iskorak, mislim da bi trebao poraditi na ovim stvarima. On je vezni igrac, ne mozes toliko puta dovesti svoju momcad u situaciju da mora braniti tuđu kontru/napad.

Ovdje govorimo u kontekstu individualne statistike.
  • Miro Vugrinec
    7.4k
    18 izgubljenih posjeda za veznog igraca je jednostavno previse.DiddyGuela

Pod broj 1 gledanje SofaScore aplikacije je najveća prevara sto može postojat. Ta aplikacija je teška prevara iako je upravo po toj aplikaciji Baturina naj igrač hnl. Statistike im se bitno razlikuju od wyscouta, instata i ostalih i nekad nekome daju 6.5 sto bi nekom dali 8.

Al evo kad si se već uhvatio te statistike koja me općenito ne zanima, onda trebaš znat da i 2 šuta izvan okvira, centaršut iz kornera di obrambeni izbije i duga lopta su potrošeni posjedi po toj sofi. 80 posto točnih dodavanja koliko je imao prema toj sofi je sasvim okej za igrača koji je okomit kao sto je Baturina. Isto tako 7 puta je fauliran Baturina, sto ti govori koliko je i on konkretan i koliko se žustro ulazi u njega u u hnl. 5 ključnih dodavanja također po toj sofi, velika prilika kreirana i 9/11 dueli za igrača kojeg tvrdiš da ima slab duel.
    Ugoavnom sam seres po sebi. Ja prvi ne volim sofu Al evo kad ti je ona relevantna, imaš na crno na bijelo da ti je tamo Martin Baturina naj igrač lige s naj prosječnom ocjenom i najboljim parametrima u 90 posto segmenata
  • Plavi-9
    825
    Jučer naš najbolji igrač. Jedini izvor kreativnosti u igri
  • DiddyGuela
    2.9k

I ponavljam... i ovakav je dobar za nivo nogometa kakav se igrao jucer. Za nesto ozbiljnije, tesko. U ozbiljnoj ligi bi nakon toliko individualnih gresaka najkasnije do 60. minute bio van igre.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.