• San Lorenzo
    21.7k

A gle, na istoj smo stranici oko Mrčele čije sam kompetencije počeo dovodit u pitanje nakon Varaždina, jer tu je već dvije godine, a golmani su nam sve gori.
  • Zagi
    11.6k

Ma ok. Mene muči ta trenerska nesposobnost u sportu. Godinama.
    Nije na nama da to pratimo. Iskreno da nije @rokikaciga stavio one filmiće, nebih niti primjetio. Jebe mi se za golmanov rad nogu dok gledam svoj omiljeni nogometni klub.
    Kada sam vidio, pao mi je mrak na oči.

ALI trener vratara da ili nema svoj "golman cam" ili ima pa to ne vidi? Ili vidi pa to ne zna ispraviti?
    Ne, odbijam vjerovati da je to moguće.

Koliko je ta ekipa (obično) puna sebe i onda vidiš ovak nešto....

Još nešto. Nije trener vratara jedan. Jedan je glavni.
    Gdje gledaju ostali?
  • Maki2
    865
    Cavlinina posudba s opcijom otkupa mi je jedan od najnevjerovatnijih poslova ovog ljeta. Ti saljes na posudbu tamo decka koji nece branit (ajde barem da si ga poslo negdje po hnlu pa da ne sjedi na klupi). Znaci ne postoji sansa da ga ovi otkupe, a losiji od Nevistica sigurno nije. Cak i da su kvalitetom isti, Cavlina ima jednu veliku komparativnu prednost, a to je bolikurcina koja je kod golmana u Dinamu pozeljna.
  • Jaki991
    398
    Neva brani ko veteran koji je prije 5 godina bio jeben golman, tu i tamo iscupa neki zicer pa se ponadamo da ipak ima nesto u njemu al covjek jednostavno nije dovoljno agilan da u kontinuitetu bude na elitnoj razini... nema tu golmanskog trenera koji moze utjecat na njegovu genetiku
  • Maki2
    865
    Dinamo si ne smije dopustiti da nema najboljeg ili drugog najboljeg golmana lige. Jednostavno na poziciji golmana moramo imat ozbiljnog igraca. Nije ovo Lokomotiva da ti puknu u okvir 11 puta, a ti skines 9 i onda imas ocjenu 8.5 i ispadnes heroj.
  • rokikaciga
    5.6k
    Ma ja sam zamjetio jer smatram da neki kurac znam o nogometu, pogotovo kao bivsi golman na nekoj oke razini (klasika dok nisam potrgao krizne). Ali i ja sam u stvarnosti prestao branit sa 16 (umirovio sa 18 jer sam se pokusao vratiti na prijasnju razinu al uzalud...a i 181cm nije neka visina ak cemo iskreno) pa sam uspio ovo primijetiti. Ne mogu shvatiti tj odbijam prihvatiti da postoje treneri sa tko zna kakvim licencama, desetljecima iskustva i ne vide to, ne znaju ili ne mogu to ispraviti a da ja to vidim. Odbijam jednostavjo.

Ono kaj sam vidio od Neve je da je on cist dobar golman, ali ovo sam uspio na brzinu istaknuti kao njegovu veliku manu i to ga sputava da obrani ono kaj se ocekuje od Dinamovog golmana.

Jos jedna stvar za tu analizu - ja sam to vidio u 5 minuta jer sam ciljano trazio i gledao sta je Neva napravio u tekmi protiv Varazdina. Na onoj snimci slobodnjaka Mamuta mi je bio sumnjiv taj rad nogu. Kad sam premotao 2-3 puta svaku obranu, pa usporeno na 0.25x brzini onda mi je bilo jasno kaj je problem. I onda kad pogledas Livija, Neuera ili neke druge golmane ne trebas usporavati na 0.25x da vidis da nemaju taj problem ili da je taj problem u nekim prihvatljivim gabaritima. Cijeli taj proces + pisanje onog posta je trajalo nekih 30-40 minuta. Ne smatram da sam ja neki genijalac jer sam to vidio da ne bi netko pomislio da se kurcim, ali realno - ako je meni tako malo trebalo jer sam iz znatizelje isao gledati njegove akcije..sta rade nasi analiticari, treneri golmana?
  • Zagi
    11.6k
    Ma slažem se 100%.

Kada si ono izdvojio vidio sam to i ja iste sekunde.
    To je toliko bazično da kome god je ikada trenirao bilo koji sport to strši nenormalno.

Zato velim. Okaz odmah. Bez priče, bez drame.
    Dvije situacije, pitanje kako ovo objašnjavate?
    "pa znate .." Hvala na minulom radu i doviđenja.
  • Crni86
    15.1k
    Pobro ona dva u varazdinu i nagovjestali smo ovo. Jbga, sve smo znali i nemamo se cemu cudit.

A valjda ce netko razmislit malo i o statusu gojka mrcele.
  • Goncalo Santos
    920
    Ali kako on 195 visok svaki put kratak ostane, cim netko zapuca odmah se vidi da ce ostat kratak, kako ne koristi tu visinu. Ima puno nizih golmana sta pokriju cijeli gol.
  • Zagi
    11.6k
    Bilo je još opravdavanja, zazivanja strpljenja i spominjanja one polu sezone prije.
    Staviti Filipovića sobzirom da je prijelazni rok gotov.
    Primiti će i on ali ne ovoliko.
  • Z brega sam
    94
    Ko da mu se spava na golu...
  • M94
    2k
    Meni on djeluje ko da ima 37 godina, a ne 27.
    Jel on ima neku kroničnu ozljedu? Djeluje usporeno i kao da ne iskorištava cijeli potencijal mogućih kretnji. Ne znam kako bi opisao.

Ne bi rekao da je nešto previše kriv za ove izgubljene bodove jer smo bili općenito loši, al da nekad očekuješ da golman skine nemoguće, ili bar jedan današnji udarac od ova dva, to da.
    Vrhunski golman je nekad razlika da utakmica ode na tvoju stranu.
  • Pacho
    5.2k
    Brani kao da stoji u blatu do koljena
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention