• Crni86
    11.1k
    nismo imali apetite koje imamo danasmali M

I ovo treba dobro razmislit. Kakvi su nam apetiti s obzirom da nismo dobro trgovali i slagali ekipu zadnjih 5,6 godina i da nas cekam apsolutna smjena generacija. Ova sezona je sezona izgradnje i slaganja kockica. Jedini prioritet je osvajanje naslova i uigravanje ekipe.
  • austrijanac
    7.1k
    Haza spasi nas nakon sloma srca od Modrića
  • mali M
    7.6k
    I ovo treba dobro razmislit. Kakvi su nam apetiti s obzirom da nismo dobro trgovali i slagali ekipu zadnjih 5,6 godina i da nas cekam apsolutna smjena generacijaCrni86

ovo se aaaaapsolutno slažem s tobom! ali ponovit ću pitanje kao i kolegi.. to možemo nas nekolicina sa Zone razumjeti i argumenitrati, ali da li smatraš da će tako razmišljati 90% navijačkog puka Dinama (koji stadiona nisu vidjeli) ili će vidjeti DP i Bobana "grobarima Dinama" ako rezultati u Europi budu slabi? Što misliš koji je scenarij realniji?
  • NORTE
    16.1k

Sve mogu shvatit, ali ne i da je Milan osrednji klub Serie A.
  • Sajla
    9.2k

open image in new tab, kopiraš taj link i onda ga staviš ovdje pomoću opcije "Image" iz alatne trake iznad posta kojeg pišeš
    1NchmA7.jpeg
  • Common Sense
    925
    Norte, u trenutku pisanja tog komentara bilo je više klubova u Italiji u igri (Como, Milan, Torino, Genoa, Cagliari, Bologna...). Čak je Como u jednom trenutku bio i najizglednija opcija
  • scooniepenn
    4.6k

Ovdje se kao famozne mantre spominju automatizmi u igri. Ekipe s manje talenta i kreativnosti da bi igrale učinkovito moraju sve imati automatizirano (primjer Bodo Glimt recimo), dok one s ipak dosta više pojedinačne kvalitete (npr. Benfica ili Sporting Lisabon pa čak i Club Brugge na nešto nižoj razini kvalitete od prvonavedenih) ne temelje sve na automatizmima, već se radi o kombinaciji individualne kvalitete i naravno određenih automatizama. Dinamo nikada neće igrati kao Bodo Glimt i to nije niti potrebno, ali je sasvim druga krajnost sve bazirati na individualnoj kvaliteti i inspiraciji, potezu. To govorim iz razloga što osim ovoga o čemu pišem dio u uspjehu pojedine momčadi se odnosi i na poznavanje okoline i zahtjeva nekog kluba, prepoznavanja određenih situacija zbog međusobnog razumijevanja u igri i sl. Nije ovo FIFA Manager da nakon jedne sezone samo zamijeniš 2/3 momčadi i to je to.
  • Fan
    1.1k

Opet ponavljam (ali i dodajem), za gubitak kvalitete ti moraš imat nekakvu igru ili bar, kako ti kažeš, individualnu kvalitetu.
    Mi igru ove sezone nismo imali, a kvalitativno ćemo se (nadam se) pojačat. Jedine kvalitetne igrače koje ćemo izgubit su oni koji bi bez obzira na sve već otišli (Sučić i vjerojatno Baturina).

U našem slučaju, da, možemo zamijeniti 2/3 momčadi kao na Manageru bez vidljivog pada u igri.
    Čak i ako fulamo, i ako ekipa ne klikne, ne vidim kako bi mi mogli izgledati gore nego prošlu sezonu.
  • scooniepenn
    4.6k
    Očito se ne slažemo i to je sasvim u redu. Ti spadaš u one koji misle da nije nikakav problem zamijeniti toliko igrača, a ja mislim da ni u čemu ne treba pretjerivati te da ako neki odlaze zbog završenih ili izvjesnih transfera, neki zbog manjka kvalitete ili međusobne zasićenosti treba biti pametan i prvo rješavati prioritete i zatvarati rupe, a ne otvarati nove. To je u našem slučaju Pjaca kao najočitiji primjer, gdje bih ga ja zadržao još ovu sezonu, doveo mlado, visokokvalitetno i potentno krilo, karakteristika koje su usklađene s vizijom "novog Dinama" pa iduće ljeto produživao pod nižim uvjetima ili neproduživao Pjaci. To se zove logična transformacija momčadi, gdje ipak ostavljaš 1 od 4 igrača na krilnim pozicijama, a ne dovodiš se u situaciju gdje moraš 4 krilna igrača dovoditi u jednom prijalznom roku.
  • keppi
    377
    Pjaca nam donio ponajviše novca u blagajnu transferom. Pristao da se odšteta ugradi u plaću....na kraju pljuvčina po njemu.
  • Crni86
    11.1k
    Nažalost nije moguće i takvih primjera na vrhunskoj razini gotovo da i nema.scooniepenn

A kaj ak mi budemo jedan od tih primjera? Kaj ak Zvone uspije?

Kuzim ja da svatko ima svoje misljenje, ali nama trenutacno ne vuce poteze neki lajbek koji ima 0 dana iskustva u sportskom sektoru. Nama vuce poteze covjek koji je zajedno s Maldinijem slagao Milan. Koji ima nogomet vjerojatno i u malom noktu vise nego 99% hrvata.

Treba preispitat, ne treba slijepo vjerovat. Ali bit uvjeren da je nesto osudeno na propast, a jos nismo ni krenuli sa tim (pitanje da li uopce budemo) je po meni totalno bezveze.

Pristao da se odšteta ugradi u plaću.keppi

To nije istina i negirano je ovdje. Ajmo 10 puta ponoviti.
  • Dragon1Warrior123
    4.3k
    Malo sam se igrao na TM da vidim koliko bude Dinamo vrijedio iduće sezone jer sam to vidio na više mjesta da ljudi paničare i propitkuju. Znači bez updejdanih vrjednosti i sa prilično konzervativnim transferima mislim da bi Dinamo vrijedio oko 60 milja eura. A imali bi momčad koja bi bila nebo zemlja naspram ove sezone...

Jedva čekam da se predstave prvi igrači, jer nakon ove sezone treba mi jebeni refresh i neka se gradi nešto novo!
  • scooniepenn
    4.6k

Tako možemo reći, a kaj ak ne uspije? Nije to poanta. Poanta je napraviti remont i transformaciju (jer je nasušno potrebna) s umjerenijim rizikom, a za mene je to zadržavanje Pjace kao jedinog krila iz ove sezone, a ne ići na onaj maksimalan. Ovo je zdrava logika, nikakva genijalnost. To je kao i u braku, gdje ćeš za uspješan brak birati bitke, a ne ići u one koje jednostavno u danom trenutku nisu nužne.
  • vlatkomarkovic
    1.5k

Čovjek je 100% u pravu. Ja sam imao suprotne i krive informacije radi loše komunikacije između nekih uključenih… I sve sto vam je govorio je točno. Dinamo na žalost nikada nije bio opcija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.